Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Rim-Pompeji-Sicilija (BP7112)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus, Brod
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   0. dan |  subota | ZAGREB/VRATA JADRANA
   Polazak autobusa sa Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-506) u 19:00 i Rijeke (Vrata Jadrana) u 21:00h. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Italiju uz povremena zaustavljanja tijekom puta. Noćna vožnja.

   1. dan | nedjelja | RIM
   Dolazak u Rim se očekuje u 08,00 sati. Slijedi panoramsko razgledavanje dviju patrijarhalnih bazilika: BAZILIKE SV. PAVLA IZVAN ZIDINA (kraće zaustavljanje)te BAZILIKE SV. IVANA LATERANSKOG, proći ćemo i uz KOLOSEUM. Odlazak u hotel, ostavljamo prtljagu te nastavak razgledavanja. Pješice ćemo doći do ŠPANJOLSKOG TRGA, omiljenog okupljališta mladih, FONTANI DI TREVI, jednom od najljepših baroknih rimskih simbola. Posjetit ćemo PANTEON i odmoriti se na TRGU NAVONA. Odlazimo u Vatikan na TRG SV. PETRA gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane te BAZILIKU SV. PETRA (izvana), prve među četirima patrijarhalnim bazilikama Rima. Svatko po želji odlazi u hotel u svoje vrijeme jer je hotel u centru. Noćenje. (ovaj dan večera nije uključena u cijenu kako bi svatko mogao ostati u gradu do kad želi).

   2. dan | ponedjeljak | RIM -  POMPEJI – CALABRIA
   Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema POMPEJIMA – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Kraće slobodno vrijeme. Nastavljamo prema regiji Calabria, gdje ćemo se smjestiti u hotel. Večera. Noćenje.

   3. dan | utorak | MESSINA -  TAORMINA –  rivijera G.NAXOS
   Doručak. Odjavljujemo se iz hotela i krećemo prema Messini. Trajektom prelazimo na tlo Sicilije.  Nastavljamo prema staroj grčkoj koloniji TAORMINA, gradu poznatom po grčkom kazalištu sagrađenom u 3.st. prije Krista, potpuno preoblikovanom za vrijeme rimske vlasti, Katedrali, palači Corvaia. Slobodno vrijeme. Odlazak prema hotelu na rivijeri Giardini Naxos. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

   4. dan | srijeda | rivijera G.NAXOS – ETNA -  SIRACUSA – rivijera G.N.
   Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema ETNI, najvišem europskom vulkanu (3300m) do panoramske točke na 1800m odakle se pruža jedinstven pogled na krater Silvestri (ponjeti čvrstu, udobnu i toplu slojevitu odjeću). Zanimiljiva je činjenica da iz Etne uvijek izlazi dim, jer je taj vulkan cijelo vrijeme aktivan. Nakon nevjerojatnog iskustva Etne odlazimo do tipičnog sicilijanskog sela na odličan ručak uz tradicionalnu sicilijansku muziku (nadoplata). Nastavljamo za Siracusu. Po dolasku razgled arheološkog parka sa lokalnim vodičem: ostaci GRČKOG TEATRA, RAJSKI KAMENOLOM i RIMSKI AMFITEATAR. Nastavak razgleda otočića Ortigia s KATEDRALOM i ARTEUSINIM VRELOM. Povratak u hotel. Noćenje. Večera.

   5. dan | četvrtak | rivijera G.N. - CATANIA – AGRIGENTO/DOLINA HRAMOVA
   Raniji doručak. Odjava iz hotela. Polazak za CATANIU, koja je drugi po veličini grad na Siciliji.  Slijedi razgled grada: STARA LUKA,  glavni trg s KATEDRALOM, RIMSKI AMFITEATAR, VIA CROCIFERI. Slobodno vrijeme.  Nastavljamo prema Agrigentu. Posjet sa lokalnim vodičem jednom od najznačajnijih antičkih lokaliteta na Siciliji i najbolje sačuvanih antičkih hramova na svijetu “DOLINA HRAMOVA”; Zeusov hram – najveći poznati dorski hram, Herin kram te jedan od najbolje očuvanih hramova – Hram sloge. Smještaj u hotel u okolici Agrigenta. Večera. Noćenje.

   6. dan | petak | AGRIGENTO – MONREALE - PALERMO
   Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Monreale,  mjestu koje se razvilo oko starog benediktinskog samostana. Posjetiti ćemo Katedralu poznatu po mozaicima slavnih bizantinskih i venecijanskih majstora. Povratak u Palermo. Razgled grada; Corso Vittorio Emauelle II – Nova vrata – Normanska palača – Katedrala – Quattro Canti – Kapela Palatina – Teatro Massimo. Slobodno poslijepodne. Tek navečer ukrcaj na luksuzni brod-trajekt u večernjim satima (disco, casino, restorani, barovi,…). Smještaj u četverokrevetne unutrašnje kabine. Noćna plovidba.

   7. dan | subota | NAPULJ / LIVORNO - RIJEKA-ZAGREB
   Plovidba morem. Po odlasku u luku iskrcaj s trajekta. Nastavljamo  prema Rijeci i Zagrebu. Ukoliko se dolazi u luku Napulj iskrcaj je u 07,00 sati ujutro te slijedi dnevna vožnja do Zagreba. Ukoliko je dolazak u luku Livorno, iskrcaj je u 18,00 sati i slijedi vožnja do Zagreba. U tom slučaju se stiže 09.10.2011. u Hrvatsku.                                                   

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus
   • Brod

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz visokoturističkim autobusom, turističkog pratitelja koji je bio više puta na Siciliji, 1 noćenje sa doručkom u centru Rima u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi, boravišna pristojba u Rimu za noćenje, vožnju trajektom uz smještaj u 4-krevetnim unutarnjim kabinama na relaciji PALERMO / NAPOLI ILI LIVORNO, 1 polupansion u hotelu 3* u regiji Calabrija (doručak, večera), 3 polupansiona u hotelu 3* na Siciliji prema programu (doručak, večera), izlet u Taorminu, Etnu, Catania, Siracusa, Dolina Hramova, Palermo, Monreale, sve razglede prema programu, organizaciju puta, jamčeno osiguranje, pripadajući PDV.

    Cijena ne uključuje
    Obroke na brodu (doručak oko 8,00 eur,  večera/ručak 16,00 – 18,00 eur), doplata za unutarnju dvokrevetnu kabinu: 120 kn po osobi, doplata za vanjsku dvokrevetnu kabinu; 180,00 kn po osobi, doplata za jedokrevetnu kabinu; 320,00 kn, ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju, te javni prijevoz, ulaznica za Pompeje sa lokalnim vodičem 15,00 eur, obavezna doplata – 60 eur za ulazicu u arheološki park Dolina Hramova, arheološko nalazište Taormina, arheološko nalazište Siracusa, tipičan bogat sicilijanski ručak podno vulkana Etna u jednom od restorana, ulaznica u Kapelu Palatina u Palermu 8,00 eur po osobi

    Prilikom prijave putnici su dužni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu(brodske liste putnika).Preporučamo ponijeti manji kofer/torbu za noćenje na brodu dok veliki koferi ostaju u prtljažniku autobusa. Brodske kompanije zadržavaju pravo promjene vremena plovidbe/satnice. Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa po danima ili u danu zbog specifičnosti mjesta koje se posjećuju (npr.Etna) uz napomenu da će svi razgledi biti obavljeni.

    Preporučamo Allianz putno osiguranje.