Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Romantični jug Italije (BP4112)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   Putovanje na romantični jug Italije i Rim

   1. dan | ZAGREB/RIJEKA - ORVIETO – RIM
   Polazak iz Zagreba u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506 te u 07:00 sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana pored Rijeke. Slijedi ugodna vožnja prema Italiji. Posjet gradu Orvieto  (nadoplata: žićara do Orvieta 2,00 eur) specifično srednjevjekovno mjesto na vrhu vulkanske stijene, do kojega se dolazi uspinjačom. Jedna od najljepših katedrala srednjega vijeka nalazi se u njemu, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Nastavljamo prema Rimu. Po dolasku smještaj u hotel u centru. Preporučamo odlazak u jedan od restorana u okolici hotela na pravu talijansku pastu! Noćenje.

   2. dan | VATIKAN - RIM
   Doručak. Metroom odlazimo u VATIKAN, do TRGA SV. PETRA gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Nakon razgledavanja BAZILIKE SV. PETRA, prve među četirima patrijarhalnim bazilikama Rima, nastavljamo laganom šetnjom do PANTEONA  i napraviti ćemo stanku za ručak na TRGU NAVONA. Nastavljamo prema FONTANI DI TREVI, jednoj od najljepših baroknih rimski simbola, te gradskim prijevozom odlazimo do KOLOSEUMA. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

   3. dan | RIM – POMPEJI - NAPULJ
   Nakon doručka oko 7,30 odlazimo prema POMPEJIMA (vožnja do Pompeja traje 4 sata) – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Slobodno vrijeme. Odlazak u NAPULJ. Panoramski razgled grada. Smještaj u hotel. Noćenje

   4. dan | NAPULJ – CAPRI - NAPULJ
   Doručak. Fakultativni izlet na otok Capri (hidrogliser vozi 40 minuta), otok iznimne ljepote, stjenovite obale i prepun tropske vegetacije. U gradiću Anacapriju posjetiti ćemo Villu San Michele sa nezaoboravnim vrtovima. Povratak u gradić Capri, slobodno vrijeme. Povratak brodom do Napulja. Oni koji ne žele ići na izlet mogu uživati u Napulju. Noćenje.

   5. dan | CASERTA– RIJEKA/ZAGREB
   Raniji doručak. Odlazak prema CASERTI. Slobodan posjet DVORCU REGGIA, dvorcu dinastije Burbonaca, pod zaštitom UNESCO-a. Dvorac okružuje prostrani park u kome je jedan dio uređen kao engleski a drugi kao talijanski tip vrta. Kompleks kraljevske palače sa vrtovima koji su dugi 2,5 km najveći je u Europi. Polazak za Rijeku i Zagreb. Dolazak se očekuje iza ponoći.


   Provjerite i naše ostale ponude za putovanja u Rim: Putovanje u Rim, Pompeji, Sicilija, Rim, Napulj, Pompeji, Putovanje u Rim autobusom, City break Rim, Putovanje u Rim, Putovanje na jug Italije.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja, 2 noćenja s doručkom u hotelu s 3*/4* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Napulju u dvokrevetnim sobama, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana, turistički pratitelj.

    Cijena ne uključuje
    Ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju, te javni prijevoz, ulaznica za Vatikanske muzeje 16,00 eur (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta), ulaznica za Koloseum 13,00 eur (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta), u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom, tako da je potrebno kupiti karte za metro (otprilike 3,00 eur po osobi za sve dane boravka), žičara do Orvieta – po osobi 2,00 eur, boravišnu pristojbu u  Rimu koja se plaća na licu mjesta, recepciji (€ 3,00 po osobi i danu), izlet na Capri 25,00 eur, ulaznica za Pompeje  15,00 eur (ulaznica + lokalni vodič) – minimalno 30 prijavljenih.

    Prema Turističkom zakonu u Rimu se zabranjuje kretanje autobusa, pa će Vas naš autobus dovesti do Rima, a po samom Rimu će se sav razgled obavljati metroom, autobusom i pješice. Cijena jedne karte metroom iznosi 1,00 eur po osobi, što znači otprilike 10,00 eur po osobi je neki maximum koje je potrebno za prijevoz za sva tri dana.

    Preporučamo Allianz putno osiguranje.

    VAŽNA NAPOMENA
    POlazak 21.6.-25.6.2012. je GARANTIRAN !!!