Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Graz i tvornica čokolade Zotter

  Termini:
  05.08.2018, 22.09.2018, 13.10.2018...
  Trajanje:
  1 Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  220,00 KNCijena od 180,00 KN
  Po osobi
  • Graz i tvornica čokolade Zotter
   Graz i tvornica čokolade Zotter
   Graz i tvornica čokolade Zotter
   Graz i tvornica čokolade Zotter
  • Graz je glavni grad pokrajine Štajerske, sa 285 000 stanovnika drugi po redu kao univerzitet i drugi po redu kao najvažniji grad Austrije. 2003. je bio grad kulture Europe. Okružen je sa tri strane planinama. Rječica Mura protiče kroz Graz i čini šarmantni ugođaj, atmosferu grada. Posebno upadljivi otok na Muri iz željezne konstrukcije, koju je planirao iz New Yorka Vito Acconci. Otvoreni dio čini arenu za izvedbe, ali služi i kao mjesto pod suncem za odmor, u zatvorenom dijelu nalazi se moderan kafić.


   Srce unutrašnjosti Graza je glavni trg s vijećnicom. U sredini trga nalazi se česma Erzoga Johanna. okolo naokolo nalaze se prodajni štandovi slatkiša, voće i mali imbisi (zalogajnice). Jednostavno ukusno! Daljnje znamenitosti su oslikana zgrada i znamen grada je toranj sa satom. Njegovo prijestolje je na Schlossbergu, gdje imate prekrasni pogled na grad. Kroz okrug se proteže Herrengasse (Gospodska ulica) najljepša i najdraža šoping ulica u Grazu, u kojoj se nalazi i ljetnikovac, sjedište štajerskog zemaljskog sabora. Do glavnog trga možete stići sa svakim tramvajem, trg se sačinjava većinom od pješačke zone. Od listopada 2003. mami kuća umjetnosti sa spektakularnom arhitekturom i različitim izložbama suvremene umjetnosti. Vrijedno spomena je i najveći zemaljski muzej Austrije Joanneum. Obuhvaća 19 referata s težištem prirode, kulture i umjetnosti Štajerske. Graz je doista vrijedan izleta, svejedno što tražite: da li umjetnost, ili ugodnu šetnju kroz predivan stari grad, koji je od 1999. u kulturnoj baštini UNESCO-a, a možete i kupovati kao i par ugodnih sati sprovesti u lijepim kafićima. Graz Vam jednostavno nudi sve.
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  Polazak iz Zagreba u 07.00 sati sa autobusnog kolodvora (peroni 502 – 506) Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju prema mjestu Riegersburg do carstva čokolade – tvornice Zotter.

  Tvornica je izvana »ukrašena« živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata i skulpturama. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama (slovenskom, engleskom, njemačkom jeziku…) te keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa. Prva postaja u Schokoladen Theatru je kino-sala u kojoj će vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a na sljedećoj postaji možete prvi put upotrijebiti i keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa. Na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa… Odlazak do čokoladnog bara, a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti – sami. Nakon posjeta tvornici čokolade vožnja prema Grazu.  Po dolasku šetnja s pratiteljem putovanja po centru Graza: GLAVNI TRG, GRADSKA VIJEČNICA, OPERA, GLOCKENSPIEL ZVONO, KAŠTEL, STARO ISUSOVAČKO SVEUČILIŠTE, KATEDRALA I MAUZOLEJ. Posjet otoku-mostu ”MURINSEL”na rijeci Muri, jednom od futurističkih čuda koje u sebi sadrži amfiteatar, igralište i kavanu. Fakultativno vožnja uspinjačom na SCHLOSSBERG – TORANJ SA SATOM, te šetnju SPORTGASSEOM – najromantičnijom ulicom u gradu.Dio vremena slobodno za šetnju, ručak i odmor. U popodnevnim  povratak prema Hrvatskoj. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u kasnim večernjim satima.

  TT-31418

  GARANTIRANI POLAZAK

  12.05.2018.

  Rezervacije

  Odaberite termin

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Vožnja autobusom prema programu, sve razglede prema programu, licenciranog turističkog pratitelja, troškove organizacije i realizaciju putovanja

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Ulaznicu u tvornicu čokolade Zotter  - odrasli: 130 kn; omladina 11 - 17 g.: 110 kn; djeca 06 - 10 g.: 85 kn; djeca 04 - 05 g.: 45 kn, objekti koji se fakultativno posjećuju

    Cijena postavljena na bazi 40 prijavljenih osoba.