Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Noćna Venecija i otoci lagune

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Noćna Venecija i otoci lagune
    Noćna Venecija i otoci lagune
    Noćna Venecija i otoci lagune
    Noćna Venecija i otoci lagune
   • Krajolik pun fascinantne kulture

    Očaravajući krajolik Italije je Venecija. U toj regiji nalaze se svi važniji gradovi sjeverne Italije bogate umjetničke povijesti: Verona, Ferrara, Padova, Vicenza i Venecija. U ovim se gradovima nalaze predkršćanski spomenici s raskošno slikovitim mozaicima važnih muzeja i crkava. Na tragu renesansnog arhitekte Andrea Palladia koji je u prvoj polovici 16. stoljeća sagradio mnogobrojne vile, često susrećemo posjetitelje Venecije.
    Venecija (talijanski Veneto) nalazi se u sjeveroistočnoj regiji, veličine je 18.264 m2 te broji 4,9 milijuna stanovnika. Regija se sastoji od provincija Belluno, Padova, Rovigo, Treviso, Venecija, Verona i Vicenza. Glavni grad regije je Venecija. Regija graniči s regijom Friuli Venezia Giulia na istoku, na sjeveru s Austrijom, ne sjeverozapadu s regijom Trentino-južni Tirol, na zapadu s Lombardijom, te na jugu s regijom Emilia-Romagna. Na krajnjem sjeveru u regiji se nalazi dio Dolomita, ostatak je u dolini rijeke Po. Glavne rijeke regije su Po, Adige i Piave. Na obali se nalaze mnoge lagune, a u jednoj od njih leži i Venecija. Najvažnija grana ekonomije je turizam. Pokraj Venecije se nalaze jezerska kupališta koja su rado posjećena, kao što su Jesolo i Caorle. Kroz povijest, ova je oblast pripadala Republici Veneciji: 1797. je ta oblast pripala Austriji, 1867. je opet pala pod novoosnovano kraljevstvo Italije. Zbog sjećanja na dugu samostalnost i ponosnu tradiciju Venecije, autonomne i separatističke tendencije (Sjeverna Liga - Liga Veneta, Veneto Serenissimo Governo) su i danas izražene.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

    

   Polazak iz Zagreba u 03:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506. Vožnja kroz Hrvatsku/ulazak Vrata Jadrana, Sloveniju i Italiju, uz kraća zaustavljanja.

   Dolazak na pristanište Punta Sabbioni. Odlazak brodićem, zvanim vaporetto u obilazak lagune. 

   Posjetit ćemo otok MURANO, otok smeđih boja i poznatih radionica stakla. Poslušati interesantne povijesne priče na koji način je otok Murano postao otok staklara, pogledati prezentaciju izrade predmeta od stakla. Zasigurno će vam se svidjeti i suveniri koje možete kupiti u staklarskim suvenirnicama. Ukrcavamo se natrag na brodić i plovimo do najšarenijeg otoka lagune. Otok BURANO prepoznatljiv po svojim šarenim kućama te poznat po izradi čipke. 

   Nakon razgleda Burana plovimo do otoka SVETI MARKO. Šetnja do TRGA SVETOG MARKA – DUŽDEVE PALAČE – MOSTA UZDISAJA – NOVIH PROKURATIVA – TORNJA SA SATOM  – MOSTA RIALTO – TRŽNICE. Šetajući prelazimo  preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova. Okružiti će nas  mali restorančići, kafići, uske uličice sa malim trgovinama.  Iako vam se čini da ste ušli u mali labirint ulica, nemojte brinuti jer svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru. Slobodno vrijeme za kupovinu, osobne programe ili posjet muzejima. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme za odlazak u noćni razgled Venecije u pratnji lokalnog vodiča.

   Odlazak na noćnu turu "Duhovi Venecije" koja nam priča tajnovite priče u skrovitim i tamnim ulicama, priče o ukletim mjestima, tajnama iz prošlosti, čudnim ritualima…

   Venecija koji ne poznaje svatko – “Venecia Nera” – Crna Venecija. U obilazak idemo u pratnji stučnog lokalnog vodiča i pratitelja putovanja.

   U 22;30 ukrcaj na  vapporeto. Povratak brodićem / vapporettom  do kopna te dalje autobusom u smjeru Hrvatske.

   Dolazak na mjesto polaska u jutarnjim satima. 


   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   •  

    CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz autobusom turističke kategorije, turističkog pratitelja tijekom putovanja, jamčevinu, prezentaciju izrade Murano stakla i izrade Burano čipke, troškove organizacije i prodaje izleta te jamčevno osiguranje

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Fakultativne sadržaje, ulaznice za kulturno povijesne spomenike, brod za i iz Venecije, vlastitu potrošnju, skretanje s rute, sve ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje

     

    OBAVEZNA DOPLATA

    Brod Punta Sabbioni – Murano – Burano – sv. Marko –  Punta Sabbioni –  24 € po osobi, djeca do 12 god 22 €

    Obavezna nadoplata za program Duhovi Venecije  uz stručnog lokalnog vodiča i slušalice  – 7 eura po osobi

     

    Najmanji broj putnika: 45

    u slučaju manjeg broja putnika agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkaza putovanja

     

    Cijena za minimalno 40 putnika: 255,00 kn

    Cijena za minimalno 35 putnika: 270,00 kn

     

     

    Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju. Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima. Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.