Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Alsace i Schwarzwald - 4 dana

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Alsace i Schwarzwald - 4 dana
   Alsace i Schwarzwald - 4 dana
   Alsace i Schwarzwald - 4 dana
   Alsace i Schwarzwald - 4 dana
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. DAN | ZAGREB – ULM - STRASBOURG

  Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku do Ulma, rodnog grada Alberta Einsteina. Grad, kojeg Dunav dijeli na novi dio koji se nalazi u Bavarskoj i stare jezgre u Baden-Württembergu, najpoznatiji je po gotičkoj katedrali (Ulmer Munster) s najvišim tornjem na svijetu visine 161,53 m, slikovitoj četvrti Fischervietel i kosoj kući Schiefe Haus. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prema Strasbourgu, grada na istoku Francuske, na lijevoj obali rijeke Rajne. Po dolasku smještaj u hotel.                                                                                              

  2. DAN | STRASBOURG – HEIDELBERG – izlet

  Doručak. Fakultativni izletprema Heidelbergu koji je smješten na rijeci Neckar i naseljen još od prapovijesnog doba. Na području grada arheolozi su otkrili čeljust heidelberškog čovjeka staru nekoliko stotina tisuća godina. Tijekom Drugog svjetskog rata Heidelberg nije bio značajnije uništen te je poslije rata brzo vratio svoj stari sjaj. U starom dijelu grada svakako ćemo vidjeti Dvorac Heidelberg koji dominira pogledom na grad. Na sjeveru grada nalazi se Philosophenweg, staza kojom su filozofi i sveučilišni profesori šetali i u razgovorima dolazili do velikih otkrića. Naravno, Heidelberg ne bi bio to što jest bez svog sveučilišta osnovanog 1386. g. i time najstarijeg u Njemačkoj. Želite li vidjeti stari kampus, zaputite se u povijesnu jezgru. Potom nastavite prema crkvi sv. Duha, najpoznatijem gradskom svetištu, odakle možete produžiti do Staroga mosta. Povratak u Strasbourg. Razgled grada: Katedrala Notre Dame, Guthenbergov trg, Crkva Sv. Tome, Mostovi na rijeci ILL, četvrt Mala Francuska. Predlažemo večeru u najslikovitijem dijelu starog Strasbourga sa šarenim građevinama od drveta nastale u 16. stoljeću.  Povratak u hotel gradskim prijevozom. Noćenje.

  3. DAN | STRASBOURG – FREIBURG – COLMAR – RIQUEWIHR – izlet

  Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet u pokrajinu Elzas (fran. Alsace). Polazak prema gradiću Freiburg koji s pravom nosi nadimak "Dragulj Schwarzwalda". Iako je tijekom II svjetskog rata bio gotovo razoren, polako i precizno je sagrađen do posljednjeg detalja pa danas nosi titulu kao jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova u Europi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Njemačkoj. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do gradića Colmar, smještenog u podnožju planine Vogezi na rijeci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova, nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Slobodno vrijeme. Nastavljamo prema selu Riquewihr, jedno od najljepših sela Francuske. Uske uličice podsjećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg vijeka pa je tu već i snimano više filmova. Povratak u hotel. Noćenje.

  4. DAN | STRASBOURG – AUGSBURG - ZAGREB

  Doručak. Polazak prema Augsburgu. Mozartov grad Augsburg jedan je od povijesno najvažnijih gradova u Njemačkoj. I jedan od najljepših. Tko ide starim putovima kroz grad, uz malo mašte može se osjećati kao u srednjem vijeku i može osjetiti koje je značenje Augsburg imao nekad, u vrijeme bankarske i trgovačke dinastije Fuggera – kao istaknuto financijsko središte, međunarodna trgovačka metropola i mjesto umjetnosti. Slijedi razgled grada i njegovih znamenitosti: katedrala, Maximilianstrasse s plemićkim palačama, trg gradske vijećnice s Augustovim bunarom, četvrt Fuggerai koja je najstarija socijalna četvrt na svijetu, Mozartova kuća u kojoj je rođen Leopold Mozart, otac slavnog skladatelja. Nakon slobodnog vremena za ručak, slijedi vožnja prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje oko ponoći.

  IP-178117

  GARANTIRANI POLASCI

  22.06.-25.06.2018.

  11.08.-14.08.2018.

  05.10.-08.10.2018.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE

   Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu, 3 noćenja s doručkom u Strasbourgu ili okolici u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi, razgledavanja prema programu, pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

   CIJENA NE UKLJUČUJE

   Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), cjelodnevni izlet u Freiburg, Colmar i Riquewihr iznosi 130 kn po osobi (min 30 osoba), cjelodnevni izlet u Heidelberg iznosi 130 kn po osobi (min 30 osoba), uspinjača do dvorca u Heidelbergu 7,00 eur po osobi, cijena karte tramvaja u jednom smjeru od hotela do grada 1,70 eur (Strasbourg), doplata za jednokrevetnu sobu: 690 kn, napojnica za vodiča i vozača 2,00 – 5,00 eur po osobi (po želji, nije obavezno), putno osiguranje.

   POPUSTI I DOPLATE

   Dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 30% popusta,

   Odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10%.

   Doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60,00 kn po osobi

   Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

   Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna)

   •        za posebno sjedalo u autobusu:

   -        1 red – sj. 3,4          100 kn

   -        2 red – sj. 5,6,7,8    100 kn

   •        za dodatno prazno sjedalo u autobusu 550 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

   VAŽNE INFORMACIJE

   Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,

   Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),

   Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta

   Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

   Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

   Granične, vizne i zdravstvene formalnosti

   Za  državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

   Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja.  Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

   Minimalan broj putnika za putovanje je 40.

   Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

   Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.