Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Graz i tvornica čokolade Zotter (AP17212)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Graz je glavni grad pokrajine Štajerske, sa 285 000 stanovnika drugi po redu kao univerzitet i drugi po redu kao najvažniji grad Austrije. 2003. je bio grad kulture Europe. Okružen je sa tri strane planinama. Rječica Mura protiče kroz Graz i čini šarmantni ugođaj, atmosferu grada. Posebno upadljivi otok na Muri iz željezne konstrukcije, koju je planirao iz New Yorka Vito Acconci. Otvoreni dio čini arenu za izvedbe, ali služi i kao mjesto pod suncem za odmor, u zatvorenom dijelu nalazi se moderan kafić.


    Srce unutrašnjosti Graza je glavni trg s vijećnicom. U sredini trga nalazi se česma Erzoga Johanna. okolo naokolo nalaze se prodajni štandovi slatkiša, voće i mali imbisi (zalogajnice). Jednostavno ukusno! Daljnje znamenitosti su oslikana zgrada i znamen grada je toranj sa satom. Njegovo prijestolje je na Schlossbergu, gdje imate prekrasni pogled na grad. Kroz okrug se proteže Herrengasse (Gospodska ulica) najljepša i najdraža šoping ulica u Grazu, u kojoj se nalazi i ljetnikovac, sjedište štajerskog zemaljskog sabora. Do glavnog trga možete stići sa svakim tramvajem, trg se sačinjava većinom od pješačke zone. Od listopada 2003. mami kuća umjetnosti sa spektakularnom arhitekturom i različitim izložbama suvremene umjetnosti. Vrijedno spomena je i najveći zemaljski muzej Austrije Joanneum. Obuhvaća 19 referata s težištem prirode, kulture i umjetnosti Štajerske. Graz je doista vrijedan izleta, svejedno što tražite: da li umjetnost, ili ugodnu šetnju kroz predivan stari grad, koji je od 1999. u kulturnoj baštini UNESCO-a, a možete i kupovati kao i par ugodnih sati sprovesti u lijepim kafićima. Graz Vam jednostavno nudi sve.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   Polazak u 6:00 sati sa južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Ugodno putovanje u smjeru Austrije. Dolazak u Riegersburg do tvornice čokolade Zotter. Posjetiteljska ruta izuzetno je zanimljiva, a oko tvornice na 27 hektara zemljišta prostire se eko-farma s autohtonim pasminama domaćih životinja!
   U predvorju ćete dobiti elektronski vodič sa slušalicama (na engleskom, njemačkom, slovenskom...) te keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa. Prva postaja u Schokoladen Theatru je kino-dvorana u kojoj će Vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a po izlasku iz kina možete vidjeti, opipati pa čak i kušati suha kakaova zrna. Na sljedećoj možete prvi put upotrijebiti i keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. No, na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov... Ponuđene će Vam biti i gotove Zotter čokolade, nekoliko desetaka različitih okusa.
   Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku žlicu i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Nema potrebe rezati više, jer takvih ćete komadića moći probati pedesetak! Odlazak do čokoladnog bara a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti - sami.
   Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike kušati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati... Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije, vrlo blizu slovenske granice.
   Nakon prekrasnog razgleda odlazak u centar Graza. Šetnja gradom ili slobodno vrijeme za shopping do 18:00 sati. Odlazak prema slovenskoj granici te dalje prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz autobusom visoke turističke klase prema programu, 
    ulaznicu za Zooter tvornicu, turističkog pratitelja, posjet Grazu, jamčevno osiguranje i troškove organizacije.

    Napomena 
    Cijena za djecu od 6-10 iznosi 200 kn, za osobe 11-17 godina 220 kn.