Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Formula 1 - Velika nagrada Monaka (G1112)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | petak | ZAGREB - RIJEKA - MONTE CARLO
   Dolazak sudionika putovanja na Autobusni kolodvor Zagreb (peroni 502 do 506) najkasnije 15 minuta prije polaska autobusa. Polazak autobusom iz Zagreba u 20.00 sati. Vožnja preko Karlovca i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke s odmorišta Vrata Jadrana (benzinska pumpa OMV) - u smjeru Italije u 22.15 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja, do Monte Carla.

   2. dan | subota | MONTE CARLO - AZURNA OBALA (FRA)
   Po dolasku u Kneževinu Monako u jutarnjim satima, odlazak pješice do Starog grada Monako, odakle se pruža najljepši pogled na Monte Carlo, marinu i stazu. Predlažemo individualnu šetnju slikovitim uličicama od Kneževe palače do katedrale sv. Nikole i Oceanografskog muzeja te odlazak do staze i praćenje trećeg treninga Formule 1 za VN Monaka, koji traje od 11.00 do 12.00 sati. Slobodno vrijeme do kvalifikacijske utrke, koja počinje u 14.00 sati. Nakon završetka programa, polazak autobusa u 16.30 sati prema jednom od turističkih mjesta na Azurnoj obali (Fra). Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost večere u hotelu (uz doplatu). Noćenje.
    
   3. dan | nedjelja | AZURNA OBALA (FRA) - MONTE CARLO - RIJEKA
   Doručak i odjava iz hotela. Polazak autobusa prema Monte Carlu u 8.00 sati. Odlazak pješice do staze i slobodno vrijeme do glavne utrke Formule 1 za VN Monaka, koja počinje u 14.00 sati. Nakon završetka utrke, polazak autobusa za Rijeku i Zagreb u 17.00 sati. Noćna vožnja kroz Italiju i Sloveniju, uz usputna zaustavljanja, do Rijeke.
    
   4. dan | ponedjeljak | RIJEKA - ZAGREB
   Očekivani dolazak u Rijeku na odmorište Vrata Jadrana (benzinska pumpa OMV) - u smjeru Zagreba u kasnim noćnim satima. Nastavak putovanja prema Zagrebu. Očekivani dolazak u Zagreb na Autobusni kolodvor u ranim jutarnjim satima.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz turističkim autobusom prema programu, smještaj u jednom od turističkih mjesta na Azurnoj obali (Fra) u hotelu 3* u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s kontinentalnim doručkom, pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

    Cijena ne uključuje
    Ulaznicu za VN Monaka u Formuli 1, putno i zdravstveno osiguranje te osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo), dodatne usluge i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, ulaznice, putne karte za javni gradski prijevoz i sl.).

    Neobavezne doplate
    Mogućnost doplate po osobi (minimum prijavljenih 25 osoba):
    • polupansion (1 večera u hotelu): 250 kn

    Sve informacije o ulaznicama za utrke F1 možete dobiti u agenciji.

    Djeca od 6 do 15 godina starosti uz pratnju odrasle osobe s kupljenom ulaznicom ostvaruju 50% popusta (uz predočenje putovnice).


    Minimum prijavljenih: 40 osoba. Za putovanja s polaskom iz Zagreba, a potom iz Karlovca i Rijeke (isti autobus) minimum 15 osoba u svakoj od polaznih destinacija (po autobusu), a ukupno najmanje 40 osoba u autobusu.

    Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% cijene na ime rezervacije aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja.

    NAPOMENE
    • Molimo da se pridržavate propisa i pravila ponašanja u destinaciji i na stazi, koja su propisali FIA i lokalna policija, jer organizator ne preuzima odgovornost za eventualno neprimjereno ponašanje i sankcije koje iz toga mogu proizaći.
    • Organizator ne preuzima odgovornost za štete nastale u prijevoznom sredstvu, smještajnim objektima i lokalitetima koji se posjećuju, a koje prozroče sudionici putovanja. Sve nastale troškove podmiruju sudionici putovanja.
    • Molimo Vas da vodite računa o dogovorenim vremenima polazaka autobusa, jer organizator ne odgovara za eventualna individualna kašnjenja putnika na polazak autobusa.
    • Organizatori utrka zadržavaju pravo promjene satnice održavanja treninga, kvalifikacija i glavne GP utrke te cijena ulaznica. O svim eventualnim promjenama organizator će Vas pravovremeno obavijestiti.
    • U slučaju otkazivanja utrke od strane organizatora utrke zbog loših vremenskih uvjeta ili drugih nepredviđenih razloga na koje organizator putovanja i organizator utrke Formule 1 nisu mogli utjecati, putovanje se nastavlja odvijati prema predviđenom programu. Putnik u tom slučaju nema pravo na povrat novaca, kao ni na naknadu štete.
    • Nevaljane putne isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem pogledu ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju navedeni uvjeti otkaza putovanja.

    UDALJENOSTI
    • ZAGREB - Rijeka - Padova - Verona - Brescia - Piacenza - San Remo - MONTE CARLO = 950 km

    NAZIV STAZE: Circuit de Monaco (www.acm.mc)
    KAPACITET: oko 120.000 gledatelja
    PRVA UTRKA: 21.5.1950.
    DUŽINA KRUGA: 3.340 m
    UKUPNO KRUGOVA: 78 (260,520 km)
    BROJ ZAVOJA: 16 (6 lijevih, 10 desnih)
    MAKSIMALNA BRZINA: oko 305 km/h
    NAJBRŽI KRUG: Michael Schumacher (Ferrari, 2004.) - 1:14:439
    POREDAK 2011.: 1. Sebastien Vettel (RBR-Renault) * 2. Fernando Alonso (Ferrari) * 3. Jenson Button (McLaren Mercedes)

    Velika nagrada Monaca jedna je od tradicionalnih i najpoznatijih utrka Formule 1 i događaj koji privlači najbogatije ljude na svijetu. Navijače posebno privači mondeni izgled male kneževine, prekrasna arhitektura, brzi automobili i ogromne jahte u laguni grada. Sama staza smještena je na uskim ulicama Monte Carla, s betonskim barijerama odmah do ruba staze, koje ne opraštaju pogrešku izlijetanja. Stazu karakteriziraju vrlo spori zavoji (šikana Loews predstavlja najsporiji zavoj u F1), te jedan (ne)mogući pravac za pretjecanje dužinom poznatog tunela ispod velike zgrade, bivšeg, najbogatijeg brodovlasnika - Onazisa. Posebno opterećenje za vozače predstavljaju ulazak i izlazak iz tunela kada sa svjetlosti dana ulaze u zatamnjenu unutrašnjost tunela ogromnom brzinom od 250 km/h i dok se oči vozača još nisu ni stigle prilagoditi iznenadnoj promjeni već ih očekuje novo zabljeskivanje dnevne svjetlosti pri izlazu iz tunela. Tehničku stranu problema čini veliki broj promjena brzina, što predstavlja izuzetan ispit zrelosti za mjenjačku kutiju (preko 4000 promjena brzina tijekom utrke) te izuzetno opterećenje na kočnice koje zbog naglih ubrzavanja i još naglijih usporavanja moraju izdržati ekstremne temperature. Na ovoj stazi pretjecanja su gotovo nemoguća. Prva utrka na ovoj stazi vožena je 1929. godine, a do 1950. godine bila je druga utrka u kalendaru Formule 1. Zbog svoje bogate povijesti ova staza je posebna svim vozačima, jer uspjeh na stazi ne ovisi o brzini bolida već o vozačevoj sposobnosti i talentu.

    KAKO DOĆI DO GLEDALIŠTA: Po dolasku u Monte Carlo oko 9 sati, autobus prolazi kontrolnu točku na ulazu u grad i u pravilu parkira podno starog grada Monaca u blizini nogometnog stadiona (četvrt Fontvieille). Do gledališta se ide pješice (oko 10-15 minuta) i brojni putokazi usmjeravaju do ulaza u kompleks staze, a na kontrolnim točkama stoje i brojni volonteri (obično na sebi imaju florescentne ili narančaste prsluke s oznakom organizatora utrke), koji pomažu gledateljima u snalaženju. Gledatelji s osnovnom ulaznicom prate oznaku Rocher, koja označava prostor za gledatelje na padinama starog grada Monaca s pogledom na Monte Carlo, marinu i velik dio staze. Najljepši pogled na stazu je sa samog vrha starog grada, do kojega se lako dolazi liftom (obično ne radi zbog gužve), pješice (uspon od 10-ak minuta) ili shuttle autobusima (autobusna karta je u pravilu besplatna ili se plaća na licu mjesta).
    VREMENSKI UVJETI: Staza se nalazi u samom središtu Monte Carla iznad kojega se uzdižu Alpe s kojih vrlo često dolaze gusti kišni oblaci, koji se izmjenjuju sa sunčanim razdobljima, a s mora zna zapuhati jak vjetar, pa djeluje puno hladnije od stvarne temperature zraka. U slučaju lijepog (sunčanog) vremena bez padalina zna biti dosta vruće, no u pravilu se temperature kreću između 15-25°C.
    POPRATNI SADRŽAJI: Stari grad Monaco sastoji se od malih uličica koje vode od glavnog trga, gdje se nalazi Kneževa palača, do katedrale. Osim suvenirnica, ovdje se mogu naći brojni restorani i kafići, u kojima se po relativno povoljnim cijenama može pojesti ručak ili popiti piće. Na glavnom trgu je i vrlo uredan javni WC koji se naplaćuje te vodena pumpa s pitkom vodom (besplatno).