Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Zemlje Beneluksa -8 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • U Amsterdamu ćete naći široki spektar povijesnih i kulturnih znamenitosti, kao što su Kraljevska palača, bogati muzeji, ali i zanimljivosti kao što je Muzej marihuane. 


    Veći dio atraktivnog Amsterdama su muzeji, koji svake godine privlače milijune ljudi. Sigurno je svatko barem jednom čuo za Van Goghov muzej ili kuću Anne Frank, no to nije sve. U samom Amsterdamu ima preko 50 različitih muzeja plus mnogobrojne umjetničke galerije.
    Među znamenitostima ističu se Vondel Park, Artis Zoo i jedinstvena četvrt Crvenih svjetiljki. U nastavku donosimo kratke i jasne informacije gdje možete uživati i doživiti Amsterdam.

    Oude - stara crkva
    Teško da će netko računati da se u središtu četvrti Crvenih svjetiljki nalazi najstarija i najinteresantnija crkva Amsterdama. Danas je ova gotski prožeta kompleksna zgrada mjesto održavanja velikih izložbi, kao što je i World Press Photo Show. Ova izložba otvara se svake godine u travnju kako bi ju mogli vidjeti i posjetiti ljudi iz cijeloga svijeta.

    Koninklijk Paleis - Kraljevska palača
    Kraljevska palača i pripadajući trg Dam ispred nje nalazi se u srcu Amsterdama. Na Damu se nalaze izlagači, hot-dog štandovi i kabinet voštanih figura Madame Tussauds.

    Crvena četvrt
    Ne možete tvrditi da ste doista bili u Amsterdamu ako niste vidjeli poznatu Crvenu četvrt. Ta četvrt daje noću, kao i danju jednu posebnu atmosferu. Sasvim očito, ovdje se nudi seks za novac, ovdje su žene svih dobi i porijekla, a možete ih promatrati na njihovim prozorima. No, budite na oprezu od lopova, posebno vikendom kada je Crvena četvrt prepuna turista.

    Vondelpark
    Vondelpark se može opisati kao centralni park Amsterdama, ljudskom rukom postavljen, vikendom Vas poziva na ugodne šetnje ili na rolanje. Park se nalazi u južnom dijelu Amsterdama, a od Crvene četvrti udaljen je samo 5 minuta hoda. Park godišnje posjeti preko 10 milijuna ljudi. Naravno, u parku se nalaze zeleni travnjaci, nekoliko manjih jezera, mjesta za igru te mnogobrojni kafići i restorani.

    Jordaan
    Vjerojatno najšarmantniji susjed Amsterdama nudi ugodan odmor od prepunog centra. Premda Jordaan nije toliko atraktivan, pri šetnji ćete vidjeti prekrasne stare zgrade u mirnim bočnim ulicama kao i jedinstvene vrtove. Na Noorden Marktu možete ponedjeljkom kupiti stvari po niskim cijenama, a na Boermarktu su vikendom svježe namirnice. Ako Vas više zanima shopping nego šetnja, preporučamo Haarlemerstraat gdje se nalaze male, ali trendi trgovine.

    Tropski muzej
    Tropski muzej nalazi se u blizini zoološkog vrta Artis te graniči s Oostparkom, što je vrijdno šetnje ako ste u blizini. Inventar muzeja uključuje živu repliku afričkog i jugoistočnog azijskog sela, izložbu o Južnoj Americi, te glazbene instrumente iz cijeloga svijeta.
    Muzej pohranjuje izložbu putovanja koju možete vidjeti na 1. katu. Tu se izlažu djela suvremene umjetnosti i mnogobrojne fotografije.

    Albert-Cuyp-Markt
    Najpoznatija i najposjećenija ulična tržnica Amsterdama. Tržnica se nalazi u trendi-susjedstvu Pijp, i u neposrednoj je blizini pivovare Heineken. Na tržnici se nalazi preko 300 prodajnih štandova koji nude raznorvsnu robu - od svježeg voća pa do odjeće. Cijene su pristupačne, a sve što se nudi možete kušati i probati.

    Amsterdamski kanali
    Mnogi posjetitelji grada iznenađeni su koliko Amsterdam ima vode. Po mnogobrojnim kanalima (ima ih točno 165) Amsterdam zovu još i "Venecija sjevera". Kao glavni kanali podrazumijevaju se Singel, Heren, Keizer i Prinsen, koji se protežu kroz unutrašnjost grada Amsterdama. U blizini željezničke postaje Damrak nalaze se različite ponude za vožnje brodicama, koje ne možete razlikovati osim po redovima za kupnju ulaznica.

    Anne Frank Hois - Kuća Anne Frank
    U zgradi na Prisengrachtu nalazi se stan Anne Frank, u kojem je za vrijeme Drugog svjetskog rata napisala svjetski poznat dnevnik. Danas u toj zgradi možete pronaći stalna izložba na temu progona Židova, te povijest fašizma. Pošto je zgrada dosta mala, morate računati na dugi red za ulaz, koji može trajati i po sat vremena. Naš savjet je da idete ujutro, ili poslijepodne u ljetnim mjesecima, najbolje poslije 19.00h.

    Rijksmuseum
    Amsterdamske muzeje posjetite u svakom slučaju. Nemojte izostaviti izložbu majstorskih djela Nizozemske, kao što je Rembrandtovo "Nachtwache" (Bdijenje). Preporučamo da se o aktualnim izložbama informirate na stranici www.rijksmuseum.nl

    Zoološki vrt Artis
    Amsterdamski zoološki vrt privlače velik broj posjetitelja svake godine, no ne bez razloga. Na velikom prostoru možete promatrati poznate životinje, u nadograđenoj kišnoj šumi nalaze se noćne životinje, te simulacija amsterdamskih kanalnih sustava. Vrijedno spomena je i geološki muzej, akvarij te dječje igralište. Nadalje, zoo nudi i obilazak savane te posebnih životinjskih vrsta. Možete obići i specifične životinjske (homoseksualne) parove slonova, majmuna, flaminga i delfina. Sve u svemu, u zoološkom vrtu Artis možete provesti cijeli dan.

    Amsterdam Arena
    Amsterdamska Arena nije poznata samo po nogometu, već i po ljetnim koncertima gdje gostuju poznati svjetski bandovi, kao što su Rolling Stones ili U2 (o aktualnom programu se možete informirati na www.amsterdamarena.nl). Ukoliko nije ljetna ili zimska stanka, možete pogledati utakmice poznatog nizozemskog kluba Ajax, a za nogometne fanove postoji trgovina sa nogometnim artiklima.


   Stranica za ispis

   Program putovanja

   Putovanje u zemlje Beneluksa

   1. dan | ZAGREB - PASSAU - OKOLICA FRANKFURTA
   Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Passau, stari njemački biskupski grad, na  tri rijeke (Dunavu, Innu i Ilzu). Razgled povijesne jezgre: katedrala sv. Stjepana - biskupske palače - Wittelsbachov trg. Nastavak putovanja kroz Njemačku. Smještaj u hotel u široj okolici Frankfurta. Noćenje.

   2. dan | OKOLICA FRANKFURTA - FLORIJADA (VOLENDAM/MARKEN) - AMSTERDAM
   Doručak. Nastavak putovanja kroz Njemačku i Nizozemsku. 
   Polasci 1.4., 25.4. i 29.10: Dolazak na obalu velikog jezera Ijselmeer, nekad morskog zaljeva. Posjet „idiličnoj Nizozemskoj“, zemlji vjetrenjača, kanala, zelenih pašnjaka i ribarskih kuća: selo Marken, tipično ribarsko selo-otok, povezano nasipom s kopnom, s kućama - sojenicama. Volendam - romantična ribarska luka i izletište s brojnim suvenirnicama i ribljim restoranima. Nastavak putovanja do Amsterdama. Smještaj u hotel. Noćenje.
   Polasci 3.6., 19.6. i 12.8.: Dolazak na najveću europsku izložbu cvijeća Floriade u blizini grada Venlo (izložba se održava  svakih 10 godina u Nizozemskoj). Jedinstveni cvjetni doživljaj pet tematskih svjetova, umjetnih jezera, vrtova i paviljona, najveći cvjetni paviljon Europe u Villi Flora, najduža žičara u Nizozemskoj koja prevozi posjetitelje unutar cvjetne izložbe, preko stotinu izlagača u cvjetnim parkovima na 40 hektara. Jedinstveni i prekrasni doživljaj najvećeg „vrta“ Europe! Nakon posjeta Florijadi vožnja do Amsterdama. Smještaj u hotel. Noćenje.

   3. dan | AMSTERDAM
   Doručak. Posjet poznatoj brusionici dijamanata Coster Diamonds uz prikaz izrade nakita i mogućnost kupovine. Fakultativna vožnja brodom kanalima Amsterdama: kanali Kaizer, Heren i Prinsen - kuća Ane Frank - Zapadna crkva - luka Amsterdama - Waterlooplein - rijeka Amstel te nastavak razgleda pješice do trga Leidseplein, četvrti zabave -  tržnica cvijeća na Singelu - trgovačka ulica Kalverstraat. Odlazak do trga Dam, šetnja do Četvrti crvenih svjetiljki. Slobodno vrijeme za posjete muzejima (Rijksmuzej, Muzej Van Gogha, Muzej Madame Tussaud, itd.), šetnju, kupovinu i osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

   4. dan | AMSTERDAM - (NIZOZEMSKA POLJA TULIPANA KEUKENHOF) - DEN HAAG - SCHEVENINGEN - DELFT - AMSTERDAM
   Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet-turu po Nizozemskoj: posjet malom seoskom imanju uz prikaz načina izrade klompi i proizvodnje sira. Pauza za fotografiranje uz jednu od najljepših nizozemskih vjetrenjača. Vožnja do Den Haaga, sjedišta nizozemske vlade. Šetnja do zgrade nizozemskog parlamenta i gradskog središta. Odlazak do obale Sjevernog mora i poznatog ljetovališta Scheveningen. Slobodno vrijeme za šetnju uz dugačku pješčanu plažu. Posjet Delftu, jednom od najljepših nizozemskih gradova i središtu proizvodnje poznatog plavog porculana. Delft je bio prvo povijesno središte nezavisne Nizozemske pod Vilimom Oranskim. Razgled gradskog središta: Nova i Stara crkva - gradska vijećnica. Slobodno vrijeme za kušanje palačinki poffertjes u jednom od tipičnih lokala na glavnom gradskom trgu. Povratak u Amsterdam. Noćenje.
   Polasci 1.4. i 25.4.: dodatni sadržaj na turi po Nizozemskoj: vožnja do mjesta Lisse, svjetske prijestolnice tulipana. Posjet poznatoj svjetskoj izložbi tulipana Keukenhof. U prekrasnom okruženju s umjetnim jezercima, paviljonima, vrtovima sa stotinama vrsta tulipana, ljiljana, orhideja, zumbula i drugog cvijeća u lijepoj prirodi posjetitelji mogu doživjeti „cvjetne slike“, male povijesne vrtove i raskošne cvjetne kompozicije. Poslije posjeta Keukenhofu nastavlja se tura po Nizozemskoj. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

   5. dan | AMSTERDAM - ROTTERDAM - BRUGES - BRUXELLES
   Doručak. Odlazak iz hotela u Amsterdamu. Vožnja do Rotterdama, najveće europske luke. Panoramski razgled središta Rotterdama autobusom: mostovi - gradska vijećnica - luka - ulica Coolsingel i trgovačka četvrt - toranj  Euromast - muzejska četvrt s parkovima. Nastavak putovanja kroz Flandriju do Brugesa, „tvrđave srednjeg vijeka“ i jednog od najljepših gradova Europe. Bruges je bio središte burgundijskih vojvoda, a Flandrija je u srednjem vijeku bila jedna od najbogatijih zemalja Europe. Razgled živopisne povijesne gradske jezgre pješice: Glavni trg - kanali - kapela sv. Krvi - gradska vijećnica - cehovske zgrade - katedrala sv. Spasitelja - trg Zand - crkva Naše drage gospe - samostan Begeijnhof - romantične ulice i trgovi starog grada. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, vožnju kočijom i šetnju. Dolazak u Bruxelles, smještaj u hotel. Razgled gradskog središta Bruxellesa pješice: katedrala sv. Mihovila i Gudule - Grand Place s gradskom vijećnicom i cehovskim zgradama - Maneken Pis, simbol grada - galerija sv. Huberta - zgrada burze - kazalište La Monnaie. Noćenje.
   Polazak 12.8 na ovom polasku putnici mogu na glavnom trgu u Bruxellesu vidjeti jedinstveni cvjetni tepih, “cvjetnu sliku“ koja prekriva trg i koja se postavlja svake druge godine!

   6. dan | BRUXELLES - LUKSEMBURG - TRIER/OKOLICA
   Doručak. Nastavak razgleda Bruxellesa autobusom: Atomium - park Laeken - četvrt muzeja Cinquentenaire - Etterbek, četvrt Europske Unije. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za posjet muzejima, ručak, posjet  tradicionalnoj staroj belgijskoj pivnici Cirio ili kavani Metropol, za kupovinu čipke ili nekih od bezbrojnih vrsta belgijskog piva odnosno čokolade. U poslijepodnevnim satima vožnja kroz Valoniju i područje Ardena do Luksemburga. Posjet gradu Luksemburgu i razgled grada: Place des Armes - katedrala - europska četvrt - gradska vijećnica - vojvodska palača. Kratka vožnja kroz vinorodno područje oko rijeke Mosele do Triera, jednog od najstarijih gradova Njemačke. Šetnja do najvažnijeg rimskog spomenika na području Njemačke, gradskih vrata Porta Nigra te do katedrale i glavnog trga. Smještaj u hotel u Trieru ili široj okolici. Noćenje.

   7. dan | TRIER/OKOLICA - HEIDELBERG - ZAGREB
   Doručak. Vožnja kroz Njemačku do sveučilišnog grada Heidelberga. Posjet lijepoj povijesnoj jezgri smještenoj uz rijeku Neckar uz romantične ruševine dvorca i šetnja na liniji: katedrala - viteška kuća - jezuitska crkva - staro i novo sveučilište - glavni trg. Slobodno vrijeme. U nastavku puta vožnja kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora te dolazak u Zagreb u kasnim satima.


   Provjerite i naše ostale ponude za putovanja u zemlje Beneluksa: Putovanje u zemlje Beneluksa, Put u Amsterdam ili ostala Europska putovanja.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz autobusom, pratitelja putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Njemačkoj, Nizozemskoj i Belgiji na osnovi noćenja s buffet doručkom: 1 noćenje u okolici Frankfurta, 3 noćenja u Amsterdamu (iznimno na polasku 25.4. smještaj je u okolici Amsterdama), 1 noćenje u Bruxellesu (iznimno na polasku 3.6. smještaj je u Antwerpenu), 1 noćenje u Trieru/široj okolici; sve razglede prema programu, putno zdravstveno osiguranje te troškove organizacije i prodaje

    Cijena ne uključuje
    Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

    Minimalan broj prijavljenih putnika: 40

    Cijene fakultativnih sadržaja i ulaznica (prema stanju iz siječnja 2012. godine - cijene mogu biti podložne promjeni): grupne ulaznice za crkve u Belgiji i Nizozemskoj gdje se ulaz naplaćuje 2-3 €, ulaznice za muzeje 10-14 €, vožnja brodom po kanalima u Amsterdamu 10 €, izložba cvijeća Florijada odrasli 30 EUR, djeca do 12 god. 15 EUR, izložba tulipana Keukenhof 14,50  €

    NAPOMENA
    Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.

    VAŽNA NAPOMENA
    Polazak iz Karlovca vrijedi za polaske 1.4.2012. i 19.6.2012. Polazak je s autobusnog kolodvora je 1 h i 30 min prije polaska iz Zagreba.

    POLAZAK 19.6.2012. je GARANTIRAN !!!
    POLAZAK 12.8.2012. je GARANTIRAN !!!