Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Venecija, Padova i otoci lagune - polasci iz Zagreba, Karlovca i Rijeke (AT2312)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Krajolik pun fascinantne kulture

    Očaravajući krajolik Italije je Venecija. U toj regiji nalaze se svi važniji gradovi sjeverne Italije bogate umjetničke povijesti: Verona, Ferrara, Padova, Vicenza i Venecija. U ovim se gradovima nalaze predkršćanski spomenici s raskošno slikovitim mozaicima važnih muzeja i crkava. Na tragu renesansnog arhitekte Andrea Palladia koji je u prvoj polovici 16. stoljeća sagradio mnogobrojne vile, često susrećemo posjetitelje Venecije.
    Venecija (talijanski Veneto) nalazi se u sjeveroistočnoj regiji, veličine je 18.264 m2 te broji 4,9 milijuna stanovnika. Regija se sastoji od provincija Belluno, Padova, Rovigo, Treviso, Venecija, Verona i Vicenza. Glavni grad regije je Venecija. Regija graniči s regijom Friuli Venezia Giulia na istoku, na sjeveru s Austrijom, ne sjeverozapadu s regijom Trentino-južni Tirol, na zapadu s Lombardijom, te na jugu s regijom Emilia-Romagna. Na krajnjem sjeveru u regiji se nalazi dio Dolomita, ostatak je u dolini rijeke Po. Glavne rijeke regije su Po, Adige i Piave. Na obali se nalaze mnoge lagune, a u jednoj od njih leži i Venecija. Najvažnija grana ekonomije je turizam. Pokraj Venecije se nalaze jezerska kupališta koja su rado posjećena, kao što su Jesolo i Caorle. Kroz povijest, ova je oblast pripadala Republici Veneciji: 1797. je ta oblast pripala Austriji, 1867. je opet pala pod novoosnovano kraljevstvo Italije. Zbog sjećanja na dugu samostalnost i ponosnu tradiciju Venecije, autonomne i separatističke tendencije (Sjeverna Liga - Liga Veneta, Veneto Serenissimo Governo) su i danas izražene.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | ZAGREB/RIJEKA - LIDO DI JESOLO
   Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb peroni 502-506 u 6:00 sati, preko Karlovca s autobusnog kolodvora u 6:30 sati te polazak sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 8:00 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana!). Putovanje kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Padovu, veliki sveučilišni i hodočasnički grad. Razgled povijesne jezgre uz pratnju službenog gradskog vodiča: Prato della Valle (jedan od najvećih talijanskih trgova) - bazilika Santa Giustina - bazilika sv. Antuna Padovanskog - Piazza delle Erbe - Piazza della Frutt a. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Nastavak putovanja do poznatog ljetovališta Lido di Jesolo (područje venecijanske rivijere). Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju dugom pješčanom plažom, kupovinu ili večeru. Noćenje.

   2. dan | LIDO DI JESOLO - IZLET OTOCI LAGUNE - VENECIJA
   Doručak. Vožnja do pristaništa Punta Sabbioni. Ukrcaj na brod i plovidba lagunom do otoka Torcello, najstarijeg nastanjenog otoka lagune, koji je većina stanovnika napustila. Posjet glavnom trgu - katedrala Santa Maria Assunta - crkva Santa Fosca. Nastavak plovidbe do Burana, otoka kuća najživljih boja u cijeloj laguni i tradicionalnog središta izrade poznate venecijanske čipke. Šetnja otokom. Plovidba do otoka Murano poznatog po izradi predmeta od stakla. Posjet radionici Murano stakla uz prikaz procesa izrade (izlet na otoke lagune je uz pratnju i tumačenje pratitelja Atlasa!). Nastavak plovidbe do Trga sv. Marka u Veneciji. Šetnja do Duždeve palače - Most uzdisaja - Nove prokurative - toranj sa satom - ulica Mercerie - most Rialto - tržnica. Slobodno vrijeme za kupovinu, osobne programe ili posjet muzejima. Povratak brodićem do autobusa u 18:30 sati. Slobodna večer u Lido di Jesolo. Noćenje.

   3. dan | LIDO DI JESOLO - VENECIJA - RIJEKA/ ZAGREB

   Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja brodom do otoka San Giorgio Maggiore. Posjet poznatoj Palladijevoj crkvi pored koje se mogu napraviti najljepše fotografi je Venecije i Trga sv. Marka s otoka, koji je obnovila fondacija Cini. Nastavak plovidbe do crkve Santa Maria della Salute, iskrcaj s broda te šetnja od crkve preko muzeja Peggy Guggenheim do mosta i muzeja Academia, kanala Grande, palače Grassi, Trga St. Stefana i Trga sv. Marka s pratiteljem putovanja. Slobodno vrijeme za posjete muzejima i izložbama. Povratak brodom u 16 sati do autobusa. Povratak kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Zagreb u kasnim satima.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz turističkim autobusom, pratitelja, smještaj u 
    hotelu 3* u Lido di Jesolo u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 2 noćenja s doručkom, službenog gradskog vodiča u Padovi, razglede prema programu, brodske i turističke pristojbe u Veneciji, putno zdravstveno osiguranje te troškove organizacije i prodaje.

    Cijena ne uključuje
    Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu 
    navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi te prijevoz brodom po Laguni (uplata na licu mjesta).

    Prijevoz brodom
    Uplata na licu mjesta - cijene mogu biti podložne promjeni: 22 € 
    po osobi izlet Punta Sabbioni - Torcello - Burano - Murano - Venecija - Punta Sabbioni; izlet Punta Sabbioni - San Giorgio.

    Minimalan broj prijavljenih putnika: 40

    VAŽNA NAPOMENA
    Polazak 22.6.-24.6.2012. je GARANTIRAN !!!