Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Velika turska tura (AT10212)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus, Brod
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Istanbul, nekoć znan i kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad, danas je moderan, užurban velegrad. To je grad koji se jedini u svijetu prostire na dva kontinenta, a zbog jedinstvenog položaja ujedno je i sjecište različitih kultura i civilizacija koje se već stoljećima skladno isprepliću i nadopunjuju. Ovaj veliki mozaik Istoka i Zapada uistinu ima mnogo toga za pokazati, od rimskih akvedukta, bizantskih crkava, monumentalnih muzeja, velikih džamija s impresivnim minaretima, ali ponajprije svoju nadaleko poznatu gostoljubivost, prijateljsku i živahnu atmosferu njegovih ulica, restorana, kavana, trgova, bazara... Bez obzira iz kojeg razloga nam se priključite na ovom putovanju, budite sigurni da je Istanbul grad koji nudi brojna iznenađenja i jednostavno ostavlja bez daha.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | 24.10. | ZAGREB/RIJEKA - ANCONA - BROD
   Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 1:00 sat, s autobusnog kolodvora u Karlovcu u 2:00 sata te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 3:30 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana!). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Ancone uz usputna zaustavljanja. Po dolasku ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Isplovljavanje broda u ranim večernjim satima. Večera. Noćna plovidba.

   2. dan | 25.10. | IGOUMENITSA - SOLUN/AGIA TRIADA
   Doručak na brodu. Dolazak u grčku luku Igoumenitsa u prijepodnevnim satima i iskrcaj s broda. Vožnja Grčkom preko drevnih pokrajina Epira i Tesalije do grčke pokrajine Makedonije uz usputna zaustavljanja. Po dolasku na području Soluna /Agia Triade smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

   3. dan | 26.10. | SOLUN/AGIA TRIADA - ÇANAKKALE
   Doručak. Vožnja prema Çanakkalama preko grčke i turske pokrajine Trakije do čuvenog poluotoka Galipolja gdje su se vodile žestoke bitke tijekom Prvog svjetskog rata prema Dardanelima. Sastanak s turskim službenim vodičem koji je uz našeg pratitelja na usluzi gostima tijekom putovanja po Turskoj. Ukrcaj na trajekt za Çanakkale i vožnja preko Dardanelskog tjesnaca. Dardaneli, nekadašnji Hellespont, jest 61 kilometar dugi tjesnac koji spaja Egejsko i Mramorno more i najzapadniji je dio vodenog puta koji dijeli Europu od Azije i spaja Sredozemlje s Crnim morem. Naziv mu dolazi od Dardana, mitskog utemeljitelja obližnje Troje. Po dolasku u Çanakkale smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

   4. dan | 27.10. | ÇANAKKALE - TROJA - PERGAM - KUŞADASI
   Doručak. Vožnja prema Troji, prijestolnici drevne starogrčke pokrajine Troade. Razgled arheoloških ostataka ovoga grada (uključena ulaznica), kojeg je opjevao Homer u „Ilijadi“ budući da je drevni grčki naziv za Troju bio Illios ili Illion. U Homerovom epu spominje se Trojanski rat i lokalitet Troje, koju je prema predaji osnovao Dardanov unuk Tros. Naziv Troja odnosi se istodobno na ostatke utvrde iz brončanog doba i na grad Hisarlık, blizu ulaza u Dardanele, legendarni grad kralja Prijama koji su Ahejci uništili u Trojanskom ratu. Troju je u modernoj povijesti ponovno otkrio čuveni njemački arheolog Heinrich Schliemann godine 1870. Obilazak uključuje ostatke Ateninog hrama, bouleuterion, kamenu rampu i brojne nastambe iz različitih povijesnih razdoblja. U nastavku vožnja do Pergama, današnjeg turskog grada Bergame, jednog od najljepše smještenih klasičnih gradova uopće. Ovaj je grad nadjenuo naziv čuvenom pergamentu, a svojedobno je posjedovao, uz aleksandrijsku, najveću knjižnicu antičkoga svijeta s preko 200 000 svezaka pergamenata. Obilazak uključuje: Askepion, čuveno svetište i lječilište, posvećeno Asklepiju, bogu medicine i Apolonovom sinu, aleju s kolonadama, propilon, sveti izvor... Gornji grad također obiluje znamenitostima poput ostataka Zeusovog oltara, najljepšeg ikad sagrađenog, Trajanovog hrama, kazališta (uključena ulaznica), a pogled na okolicu doista je nezaboravan! Nastavak putovanja za Kuşadasi, u prijevodu „otok ptica“, poznato tursko ljetovalište. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

   5. dan | 28.10. | KUŞADASI - EFEZ - ŞIRINCE - KUSADASI
   Doručak. Odlazak u razgled obližnjeg Efeza, prijestolnice rimske pokrajine Azije i najsačuvanijeg klasičnog grada na Sredozemlju. Može se nedvojbeno reći da je upravo ovo najljepši klasični grad na svijetu! Upravo je u Efezu prvi put u povijesti uvedena javna rasvjeta u rimsko doba. Obilazak uključuje (uključena ulaznica): mramornu cestu, ostatke velikog kazališta, odeona, Hadrijanovog hrama, Celsijeve knjižnice, rimske kupelji i agore te ostatke Artemidinog hrama - Artemisiona, svojedobno jednog od sedam svjetskih čuda antičkog svijeta. Zanimljivo je da je upravo u noći rođenja Aleksandra Velikog 356. godine prije Krista luđak po imenu Herostrat zapalio ovaj veličanstveni hram s ukupno 127 jonskih stupova visine 19 metara! Vožnja do Maryemane, Bogorodičine kuće, gdje je ona u tajnosti provela posljednje dane svog ovozemaljskog života. U nastavku vožnja do slikovitog planinskog sela Şirince s tipičnim turskim kućama iz 19. stoljeća. Zaustavljanje u vinskom podrumu uz degustaciju vina (uključena u cijenu). Povratak u Kuşadasi. Večera. Noćenje.

   6. dan | 29.10. | KUŞADASI - HIERAPOLIS - PAMUKKALE
   Doručak. Vožnja mitskom dolinom rijeke Meandar prema Pamukkalama, „pamučnoj tvrđavi“. Ovdje je riječ o čudesnom prirodnom fenomenu koji je nastao na platou boje bijelog pamuka erozijom naslaga vode bogate oksidom i kalcijem rijeke koja izvire na južnim padinama Caldaga. Obilazak uključuje Hierapolis (uključena ulaznica), jedno od najznačajnijih i najpoznatijih arheoloških nalazišta u Turskoj. Tamo se nalaze ostaci crkve i grob apostola Filipa, amfiteatar i čuveno groblje sa sarkofazima (jedno od najvećih još uvijek sačuvanih iz rimskog doba). Obilazak Pamukkala gdje izvire topla, ljekovita voda. Slobodno vrijeme za šetnju i fotografiranje. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

   7. dan | 30.10. | PAMUKKALE - TAVAS - BURSA
   Doručak. Vožnja Anatolskom visoravni i središnjim dijelom Zapadne Turske prema Tavasu, gradiću poznatom po proizvodnji tepiha. Obilazak tipične radionice uz prikaz tkanja i mogućnost kupnje. Turska je iznimno poznata po tepisima najrazličitijih vrsta, od tzv. nomadskih tepiha, preko pamučnih, do vrhunskih svilenih tzv. sultanskih tepiha Hereke. U nastavku putovanje do Burse, prve osmanlijske prijestolnice u Turskoj i najzelenijeg turskog grada. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

   8. dan | 31.10. | BURSA - ISTANBUL
   Doručak. Razgledavanje Burse, grada čuvenog po činjenici da je nekoć slavan Put svile završavao u Bursi. Obilazak gradskog središta: tržnica svile (Koza Han) - Zeleni mauzolej - mauzolej Osmana i Orhana. Nastavak putovanja za Istanbul, najveći turski grad jedinstven po tome što je smješten na dva kontinenta. Smještaj u hotel. Odlazak na  večeru u restoranu. Noćenje.

   9. dan | 1.11. | ISTANBUL
   Doručak. Razgledavanje Istanbula, negdašnjeg Bizanta, Konstantinopola ili Carigrada, grada koji obiluje znamenitostima. Obilazak uključuje hipodrom, Plavu džamiju i čuvenu sultansku palaču Topkapi (uključena ulaznica). Ručak u restoranu (uključeno u cijenu). Kraći odlazak na Kapali Çarşı, čuveni Veliki bazar i kraće zaustavljanje radi kupovine. Povratak u hotel. Večerna vožnja “Istanbul noću” s uključenom večerom u restoranu, show programom, folklorom i trbušnim plesačicama. Povratak u hotel. Noćenje.

   10. dan | 2.11. | ISTANBUL - SOLUN /AGIA TRIADA
   Doručak. Vožnja autobusom preko turske pokrajine Trakije do Soluna ili Agia Triade, uz usputna zaustavljanja na najljepšim panoramskim mjestima. Po dolasku smještaj u hotel kod ljetovališta Agia Triada. Večera. Noćenje.

   11. dan | 3.11. | SOLUN/AGIA TRIADA - METEORA - IGOUMENITSA - BROD
   Doručak. Vožnja prema luci Igoumenitsa uz zaustavljanje kod čuvenih grčkih samostana Meteora i vožnja uz te čudnovate „viseće samostane“. Prostor središnje Grčke čini vrlo plodna visoravan Tesalije koju okružuju planine Pindos, Olimp, Pelion, Orthris i Agrafa. Cijelo je područje uronjeno u mit i povijest zahvaljujući vezama s domom Bogova na Olimpu i kentaurima koji su nastanili Pelio, poznat po neuobičajenom prirodnom fenomenu - strmim okomitim stijenama na kojima su bizantski monasi prije otprilike 600 godina izgradili manastirske zajednice, koje su do danas predmet rasprava jer nitko ne može objasniti kako su ti manastiri izgrađeni. Radi se naravno o Meteorima, fascinantnom, gotovo mjesečevom krajoliku u kojem su manastiri izgrađeni kako bi monasi bili što bliže Bogu. Većina njih izgrađena je tijekom 15. stoljeća kada su se  carevi Trikale borili protiv osmanlijske okupacije teritorija.  Nastavak vožnje za Igoumenitsu. Ukrcaj na brod i smještaj u  kabine. Večera. Noćna plovidba.

   12. dan | 4.11. | ANCONA - RIJEKA/ZAGREB
   Doručak na brodu. Plovidba Jadranskim morem. Dolazak u Anconu u ranim poslijepodnevnim satima. Vožnja autobusom prema Hrvatskoj. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim satima.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus
   • Brod

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz turističkim autobusom, pratitelja putovanja, smještaj u hotelima 3*/4* u Grčkoj i Turskoj u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona(doručak i večera): 2 noćenja na području Soluna/Agie Triade, 1 noćenje u Canakkaleu, 2 noćenja u Kusadasiju, 1 noćenje u Pamukkaleu i 1 noćenje u Bursi, 2 noćenja u Istanbulu na osnovi noćenje/doručak, 2 večere u restoranima u Istanbulu, vožnju “Istanbul noću” s uključenim programom, prijevoz putničkim brodom redovne linije Ancona-Igoumenitsa-Ancona, smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama tuš/WC na brodu na osnovi 2 polupansiona (doručak i večera u brodskom restoranu-grupni meni); asistenciju mjesnog vodiča uz Atlasovog pratitelja tijekom putovanja po Turskoj, ulaznice za sljedeće znamenitosti: Troja, Pergam, Efez, Pamukkale i Topkapi palaču u Istanbulu, probu vina, sve razglede, posjete i izlete prema programu, ručak u Istanbulu, putno zdravstveno osiguranje te troškove organizacije i prodaje

    Cijena ne uključuje
    Ulaznice za muzeje, spomenike i kulturno-povijesne znamenitosti koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

    MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

    Preporučamo Allianz putno osiguranje.

     

    NAPOMENA: Prilikom prijave putovanja putnici su dužni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu (podaci potrebni za brodske liste putnika).

    Polazak s autobusnog kolodvora u Karlovcu, bez obzira na broj prijavljenih putnika, moguće je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke!

    INFORMACIJA O BRODU: Brod prometuje na redovnoj putničkoj liniji. Kabine su jednostavne, imaju dva kreveta na kat i malu kupaonicu s tušem, umivaonikom i WC-om. Prostor za odlaganje prtljage u kabini nije velik i zato preporučujemo putnicima da ponesu jedan manji kofer/torbu za noćenje na brodu dok njihova veća prtljaga ostaje u prtljažniku našeg autobusa koji također ide na brod. Na brodu je tax-free shop, restoran i café bar.

    Brodski prijevoznici rezerviraju pravo izmjene satnice brodova.