Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Škotska i Irska (AT5212)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | 4.8. | ZAGREB - FRANKFURT/OKOLICA
   Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Nastavak putovanja kroz Njemačku preko Nürnberga i Würzburga do Frankfurta. Posjet gradskom središtu jednog od najvažnijih njemačkih gradova: trg Römer - katedrala sv. Bartolomeja - crkva sv. Pavla. Smještaj u hotel u okolici. Noćenje.

   2. dan | 5.8. | FRANKFURT/OKOLICA - BRUGGE/DELFT - ZEEBRUGGE/ROTTERDAM - BROD
   Doručak. Nastavak puta prema Belgiji/Nizozemskoj. Ukrcaj na brod kompanije P&O Ferries u večernjim satima i smještaj u kabine. Večera na brodu. Noćna plovidba.
   (Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska. U slučaju polaska broda iz belgijske luge Zebrugge prije ukrcaja na brod posjećuje se Brugge, jedan od najljepših belgijskih gradova - „tvrđava srednjeg vijeka“. U slučaju polaska broda iz Rotterdama prije ukrcaja na brod posjećuje se Delft, jedan od najstarijih nizozemskih gradova s vrlo lijepom starom gradskom jezgrom. Vrijema zadržavanja u ovim gradovima ovisi o potvrdi satnice odlaska broda).

   3. dan | 6.8. | HULL - YORK - EDINBURGH/OKOLICA
   Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj. Sastanak sa službenim škotskim vodičem koji je uz našeg pratitelja na usluzi gostima tijekom boravka u Škotskoj. Posjet obližnjem Yorku i njegovom gradskom središtu uz šetnju do poznate katedrale i poznate srednjovjekovne ulice Shambles sa starim, tipičnim engleskim kućama s drvenim gredama. Grad je okružen s četiri km dugim gradskim zidinama. Put prema Peninskom gorju kroz krajolike divljih visoravni sjevera Engleske i grofoviju Durham u koj je čak nekoliko nacionalnih parkova. Dolazak u Škotsku. Smještaj u hotel u Edinburghu/okolici. Večera. Noćenje.

   4. dan | 7.8. | EDINBURGH - PITLOCHRY DESTILERIJA VISKIJA - AVIEMORE/INVERNESS
   Doručak. Razgled Edinburgha, današnjeg glavnog grada Škotske: Edinburški dvorac  - katedrala St. Giles - Royal Mile - George Street - spomenik Walteru Scottu - Parliament - Princess Street - Holyroodhouse. Kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu. Vožnja prema srcu Škotske, području između Dunfermilnea i Pertha. Vožnja dolinom Speyside, putem škotskog viskija. Posjet jednoj od najmanjih tipičnih destilerija kod Pitlochryja (uključena ulaznica i proba). Nastavak puta kroz područje jezera, gustih šuma i prvih planina Highlandsa. Smještaj u hotel u škotskom Highlandsu, na području zimovališta i skijališta Aviemore/Inverness. Večera. Noćenje.

   5. dan | 8.8. | AVIEMORE/INVERNESS - LOCH NESS - FORT WILLIAM/OBAN
   Doručak. Putovanje se nastavlja tragom škotske “Nessie”, omiljenog mitskog čudovišta iz jezera Loch Ness. Vožnja jednom od najljepših škotskih panoramskih cesta uz legendarno jezero Loch Ness. Kod  mjesta Drumnadrochit zaustavljanje u centru za posjetitelje s izložbom o povijesti jezera i potragama za Nessie (uključena ulaznica). Panoramska cesta vodi kroz prekrasne škotske planinske krajolike, s pogledom na najviši vrh Ben Nevis. Zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama. Put se nastavlja prema zapadnoj obali zaklonjenoj otocima i napučenoj malim ribarskim mjestima. Smještaj u hotel u Fort Williamu/Obanu. Večera. Noćenje.

   6. dan | 9.8. | FORT WILLIAM/OBAN - INVERARAY - LOCH LOMMOND - GLASGOW
   Doručak. Odlazak kroz područje brojnih jezera prema Loch Aweu. Zaustavljanje u Inverarayu na obali Loch Fyne. Ovdje je poznata obitelj škotskih graditelja Adam izgradila dvorac grofa Argylla, u kojem je boravila i engleska kraljica Viktorija. U mjestu je i poznata zgrada zatvora podignuta u georgijanskom stilu, u kojem je danas izložba povijesti škotske kriminalistike. Poslijepodne dolazak na jezero Loch Lommond s 38 otoka u jezeru. Vožnja uzduž njegovih mirnih obala uz zaustavljanje uz obalu jezera. Dolazak u Glasgow. Panoramski razgled najvećeg škotskog grada: George Square - sveučilišna četvrt - Glasgow Cross - park Glasgow Green. Smještaj u hotel na području Glasgowa. Večera. Noćenje.

   7. dan | 10.8. | GLASGOW - FIRTH OF CLYDE - CAIRNYAN - BROD - BELFAST
   Doručak. Odlazak preko Kilmanrocka, drugog najvećeg grada pokrajine Ayrshire do Firth of Clyde. Ovo je ogromno vodeno područje zaštićeno od Atlantskog oceana poluotokom Kintyre. Brojni otoci i poluotoci povezani su gustom mrežom brodskih linija. Brojne su male luke, a ponekad se u moru vide delfini ili čak manje vrste kitova. Ljupki mali dvorci kao Culzean, Turnberry ili Carleton su u ovom području Škotske. Poslijepodne ukrcaj na dnevni brod za Belfast. Na brodu je restoran, bar i trgovina. Dolazak u Sjevernu Irsku. Smještaj u hotel na području Belfasta. Večera. Noćenje.

   8. dan | 11.8. | BELFAST - OBALA ANTRIMA - GIANTS CAUSEWAY - LETTERKENNY
   Doručak. Susret s irskim službenim vodičem koji je na usluzi gostima uz našeg pratitelja tijekom ture u Irskoj. Razgled Belfasta, glavnog grada sjeverne Irske od 1920. godine: Albert Memorial clock tower - Opera - gradska vijećnica - Crown Bar - sveučilište Queens - botanički vrt. Vožnja prema Republici Irskoj. Vožnja uz obalu pokrajine Antrim poznate po izradi lanenih tkanina u istoimenom gradu. Obala je vrlo atraktivna, s pješčanim plažama i bazaltnim stijenama, a u unutrašnjosti su šume i mali planinski riječni tokovi. Najimpresivnija točka obale je Giant’s Causeway, najpoznatija turistička atrakcija sjeverne Irske, koju je po legendi gradio div Fin Mccool, a u stvarnosti su vulkanska erupcija i lava stvorili slojeve tvrdih bazaltnih stijena poput stupova. Nastavak puta preko Londonderryja, staroga grada na rijeci Doyle do Republike Irske. Smještaj u hotel na području Letterkennyja. Večera. Noćenje.

   9. dan | 12.8. | LETTERKENNY - DONEGAL - SLIGO - WESTPORT - CASTLEBAR
   Doručak. Posjet Donegalu, lijepom malom gradiću na obali rijeke Eske. Dalje se put nastavlja do poluotoka Sligo s istoimenim gradom i nekad važne luke. U okolici su prekrasni krajolici i vrlo raznoliki, sa šumovitim dolinama i pješčanim plažama. Ovo je zemlja poznatog pjesnika Yeatsa koji je pisao o prirodnim ljepotama ovih krajeva. Dalje posjet Westportu u okrugu Mayo. Elegantni grad iz 18. stoljeća ima tjednu tržnicu na Oktagonu, zanimljivu glavnu ulicu Mall i most preko rijeke Carrowbeg. Smještaj u hotel na području Westporta/Castlebara. Večera. Noćenje.

   10. dan | 13.8. | CASTLEBAR - POLUOTOK CONNEMARA - GALWAY - LISDOONVARNA
   Doručak. Posjet području Connemare - jednom od najljepših dijelova Irske, čiji dio pripada nacionalnom parku. Divlja i prekrasna regija dvanaest visokih planinskih vrhova, tresetišta, neiskvarene prirode i lijepih panoramskih pogleda - to je zelena Irska s razglednica i iz popularnih prikaza. Kružna tura po Connemari uključuje posjet Kylemore Abbeyu i vrtovima (uključena ulaznica) i manju s neogotičkim dvorcem, koje su preuzele benediktinke i koje raskošnu zgradu ljeti otvaraju posjetiteljima. Viktorijanski ograđeni vrt s bogatim biljnim svijetom i staklenicima oduševit će svakog posjetitelja! Posjet “Connemara Smokehouse” gdje posjetitelji mogu naučiti sve o pripremi dimljenog lososa uz probu tog specijaliteta (uključena ulaznica). Vožnja kroz ovo predivno područje završava u Galwayu, gradu sa srednjovjekovnom crkvom sv. Nikole, dvorcem Lynch i rimokatoličkom katedralom. Smještaj u hotel u Lisdoonvarni na području Burrena. Večera. Noćenje.

   11. dan | 14.8. | LISDOONVARNA - CLIFFS OF MOHER - CLONMACNOISE - DUBLIN
   Doručak. Vožnja do područja Clare i Burren i poznatih bijelih stijena Cliffs of Moher, koje se uzdižu 200 metara iznad Atlantskog oceana. Burren je predio mjesečevih pejzaža s preko 2000 rijetkih vrsta biljaka. Posjet centru za posjetitelje na stijenama s prekrasnim pogledom na more (uključena ulaznica). Vožnja kroz unutrašnjost Irske. Posjet ostacima samostana Clonmacnoise na najvećoj irskoj rijeci Shannon (uključena ulaznica). Ovdje su rani kršćanski misionari sagradili prvu crkvu, a tu su i grobovi ranih irskih kraljeva, kao i ostaci brojnih keltskih križeva – high crosses. Vožnja kroz središnju Irsku. Dolazak u Dublin poslijepodne. Posjet pivovari Guiness uz prikaz povijesti i načina proizvodnje poznatog Guiness piva uz uključenu degustaciju na terasi pivovare s pogledom na cijeli Dublin (uključena ulaznica). Panoramski razgled središta Dublina: georgijanski trgovi - katedrala sv. Patricka - Trinity college. Smještaj u hotel na području Dublina. Večera. Noćenje.

   12. dan | 15.8. | DUBLIN - HOLYHEAD - HULL - BROD
   Doručak. Jutarnja vožnja dnevnim brodom do Holyheada u Walesu. Prijelaz unutrašnjosti Engleske pokraj Manchestera i nacionalnog parka Peak District do Hulla. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Večera na brodu. Noćna plovidba.

   13. dan | 16.8. | BROD - ROTTERDAM/ZEEBRUGGE - OKOLICA FRANKFURTA
   Doručak na brodu. Dolazak broda u prijepodnevnim satima u luku Rotterdam/Zeebrugge (brodska kompanija rezervira pravo da mjesec dana prije polaska odredi rutu, kao i luku iskrcaja u Belgiji ili Nizozemskoj). Vožnja prema Njemačkoj uz kraća zaustavljanja putem. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

   14. dan | OKOLICA FRANKFURTA - ZAGREB
   Doručak. Povratak kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz autobusom, pratitelja putovanja, prijevoz brodom Zebrugge/Rotterdam-Hull i natrag s 2 noćenja u dvokrevetnim unutarnjim kabinama tuš/WC na osnovi polupansiona (večera i doručak na brodu), 2 noćenja s buffet doručkom u okolici Frankfurta u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV; 4 noćenja u hotelima 3* u Škotskoj na osnovi polupansiona (potpuni škotski kuhani doručak i večera u 3 slijeda) u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV: 1 noćenje na području Edinburgha, 1 noćenje u Aviemore/Invernessu, 1 noćenje u Obanu/Fort Williamu i 1 noćenje na području Glasgowa, 1 noćenje u Sjevernoj Irskoj u Belfastu u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona (potpuni irski kuhani doručak i večera u 3 slijeda), 4 noćenja u Republici Irskoj u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona (potpuni irski kuhani doručak i večera u 3 slijeda): 1 noćenje u Letterkennyju, 1 noćenje na području Westporta/Castlebara, 1 noćenje u Lisdoonvarni i 1 noćenje na području Dublina, asistenciju službenog škotskog vodiča uz našeg pratitelja tijekom boravka u Velikoj Britaniji, asistenciju službenog irskog vodiča uz našeg pratitelja tijekom boravaka u Irskoj, dnevne vožnje brodom od Škotske do Sjeverne Irske i od Dublina do Holyheada, probu viskija u škotskoj destileriji, ulaznicu za Guiness pivovaru u Dublinu, ulaznice za Centar Loch Ness, centar Cliffs of Moher, vrtove i samostan  Kylemore, Connemara Smokehouse i ruševine samostana Clonmacnoise, putno zdravstveno osiguranje te troškove organizacije i prodaje

    Cijena ne uključuje
    Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza  te troškove osobnih narudžbi.

    MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

    Praktične napomene 
    Prilikom rezervacije putovanja putnici su dužni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu. Ovi su podaci obavezni i potrebni za brodske liste putnika.

    Valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo da funte nabavite prije početka putovanja u Hrvatskoj, što je povoljnije nego promjena novca na licu mjesta. Valuta u Republici Irskoj je euro.

    S obzirom da putovanje uključuje dva noćenja na velikim putničkim brodovima, savjetujemo da ponesete manju putnu torbu za brodsku kabinu, dok veća prtljaga ostaje u prtljažniku autobusa koji se isto tako ukrcava na brod. Savjetujemo udobnu i praktičnu slojevitu sportsku odjeću, čvrste cipele, nekoliko toplijih odjevnih predmeta, čvršću jaknu ili deblju vjetrovku. Na ovom putovanju moguće je iskusiti veliku temperaturnu razliku - od pravih ljetnih temperatura pa do svježih večeri na škotskim planinama.

    Brodski prijevoznici rezerviraju pravo izmjene satnice brodova.

    Preporučamo Allianz putno osiguranje.