Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Škotska - 8 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus, Brod
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Škotska - 8 dana
    Škotska - 8 dana
    Škotska - 8 dana
    Škotska - 8 dana
   Stranica za ispis

   Program putovanja

    

   1. DAN | ZAGREB - FRANKFURT

   Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama – Gradska vijećnica - crkva sv.Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke - obala Majne - katedrala. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, večeru ili kupovinu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

   2. DAN | FRANKFURT – AMSTERDAM/IJMUIDEN - BROD

   Doručak. Vožnja prema Nizozemskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Amsterdam i vožnja do Ijmuidena, luke za putnički promet. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Odlazak broda u kasnim poslijepodnevnim satima. Ugodna i ležerna plovidba prema Engleskoj uz korištenje brodskih sadržaja. Na brodu su restorani, barovi, brodske trgovine, glazba, kino.. Noćenje u kabinama na brodu.

   3. DAN | BROD – NEWCASTLE – GRETNA  GREEN - GLASGOW

   Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u sjevernoj engleskoj luci Newcastle. Na „granici“ sa Škotskom posjetiti ćemo poznato pogranično mjesto Gretna Green gdje su bježali mladi parovi iz Engleske kako bi se vjenčali. (uključena ulaznica za kovačnicu vjenčanja). Vožnja prema sjeveru kroz divlje visoravni i predjele velikih prirodnih ljepota. Razgled Glasgowa, grada poznatog po viktorijanskoj arhitekturi: park Glasgow Green - trg George Square - sveučilišna četvrt – katedrala - Glasgow Cross, nekadašnja tržnica soli. Sveti Mungo kojem je posvećena gotička katedrala podigao je ovdje prvu crkvu u 6.stoljeću, a poslije se od tog mjesta počeo širiti grad. Glasgow je nekada bio najvažnije industrijsko središte Britanskog Imperija poslije Londona, a danas je poznat po brojnim muzejima, galerijama i kulturnom životu. Smještaj u hotel u okolici Glasgowa. Noćenje.

   4. DAN |  IZLET EDINBURGH

   Doručak. Cjelodnevni izlet u Edinburgh, glavni grad Škotske. Zaustavljanje na obali zaljeva Firth of Forth gdje možete vidjeti spektakularne mostove koji povezuju dvije obale. Razgled Edinburgha: katedrala - Royal Mile – Castle - spomenik Walteru Scottu – Parlament – Holyroadhouse - glavna ulica Princess Street - Calton Hill - Charlotte Square - ulica George Street. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, kupovinu i posjete muzejima. Bogata kulturna i trgovačka ponuda pruža brojne mogućnosti posjetiteljima: posjet Kraljevskom muzeju Škotske ili Nacionalnoj galeriji Škotske upotpuniti će dojam o škotskoj prijestolnici, a odličan je i shopping u Princess Streetu. (trgovine su otvorene nedjeljom poslije podne). Povratak u hotel u okolici Glasgowa. Noćenje.

   5. DAN | IZLET JEZERO LOCH LOMMOND, NACIONALNI PARK TROSSACHS I STIRLING

   Doručak. Vožnja do  jezera Loch Lommond „kraljice škotskih jezera“, omiljenom izletištu stanovnika Glasgowa i najvećeg jezera na cijelom britanskom otoku. Nastavak vožnje do područja nacionalnog parka Trossachs. Ovo je jedan od najljepših škotskih krajolika. Ljepota krajolika često je bila inspiracija brojnim piscima, a najpoznatiji škotski pisac sir Walter Scott upravo je ovdje smjestio radnje nekih od svojih najpoznatijih novela. Jezera okružena šumama i područja spomenuta u romantičnim novelama, mjesta su na kojima su živjeli škotski nacionalni junaci Rob Roy i William Wallace zvani Braveheart, kojeg je Mel Gibson ovjekovječio u filmu „Hrabro srce“. Nastavak izleta posjetom povijesnom gradu Stirlingu. Utvrda na vrhu stijene jedan je od najpoznatijih renesansnih dvoraca Škotske. Legenda kaže da je ovdje bio i dvorac kralja Artura, a brojni važni događaji iz škotske povijesti vezani su upravo za ovaj grad. Razgled povijesnog dijela mjesta i slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel u okolici Glasgowa. Noćenje.

   6. DAN | GLASGOW – JEDBURGH - NEWCASTLE - BROD

   Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema jugu. Zaustavljanje u povijesnom mjestu Jedburgh, nekad važnom graničnom gradu između Engleske i Škotske. U 12. stoljeću ovdje je izgrađen veliki augustinski samostan po nalogu kralja Davida I, jedna od najboljih normanskih zgrada u Škotskoj. Kraljica Mary Škotska boravila je u manjem dvorcu u mjestu. Zaustavljanje na „granici“ Engleske i Škotske uz pauzu za fotografiranje uz „granični kamen“ (a uz malo sreće i kojeg raspjevanog Škota s gajdama u tradicionalnom kiltu!). Vožnja do Newcastlea i ukrcaj na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

   7. DAN | AMSTERDAM/IJMUIDEN - FRANKFURT

   Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Amsterdam/IJmuiden u jutarnjim satima. Posjet Amsterdamu glavnom gradu Nizozemske smještenom na rijeci Amstel. Šetnja s pratiteljem putovanja do Trga Dam i kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Njemačkoj uz kraća zaustavljanja putem. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

   8. DAN | FRANKFURT – NÜRNBERG – ZAGREB

   Doručak. Nastavak vožnje kroz Njemačku. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: Gradska vijećnica - crkva sv. Seebalda - crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu – Lorenzkirche - gradske zidine. Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju. Nastavak puta prema Austriji uz zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

   BP-910118


   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus
   • Brod

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu, smještaj na osnoviukupno 5 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4*, 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3/4* u okolici  Frankfurta, 3 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u okolici Glasgowa (škotski topli kuhani doručak), 2 noćenja s buffet doručkomu dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu Amsterdam/IJmuiden - Newcastle i Newcastle – Amsterdam/IJmuiden, Ulaznice za kovačnicu vjenčanja u Gretna Greenu, Razgledavanja i izlete prema programu, stručnog pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 1.390 kn

    Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 1.790 kn

    Moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 390 kn

    Moguću doplatu za 3 večere u hotelu u okolici Glasgowa: 550 kn

    Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (cijene su informativnog karaktera i mogu biti podložne promjeni):

    • Riverside Museum u Glasgowu: besplatan ulaz, Kelvingrove Art Gallery and Museum u Glasgowu: besplatan ulaz, St. Mungo Museum of Religious Life and Art: besplatan ulaz
    • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
    • putno osiguranje

     

    Trokrevetne sobe/kabine: na ovom programu rezervacija trokrevetnih soba/kabina nije moguća.

     

    Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
    Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

    • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi       100 kn
    • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

     

    VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:

    Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice.Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

     

    PRAKTIČNE NAPOMENE

    Valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite funte  prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Valuta u Njemačkoj i Nizozemskoj je euro.

    Preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu. Naš autobus ide s grupom na brodove na turi i Vašu veću prtljagu možete ostaviti u prtljažniku autobusa, ukoliko to želite.

    Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše..

    Adaptere za električnu energiju koji su potrebni u Velikoj Britaniji  možete kupiti na prvom putničkom brodu na turi  u brodskoj trgovini ili na licu mjesta

     

     

    Granične i vizne formalnosti:

    Za putovanje u Veliku Britaniju i Irsku državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica (prema stanju u studenom 2017). Savjetujemo da prije polaska na put provjerite  mogućnost putovanja u Veliku Britaniju s osobnom iskaznicom obzirom na proces Brexita. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju

     

    Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

     

    Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.