Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Sicilija (K9212) - Polazak iz Splita

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Zrakoplov
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | SPLIT - PALERMO - CATANIA
   Sastanak putnika u Zračnoj luci u Splitu 90 min. prije polaska. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom za Palermo, u 9.45 sati. Nakon slijetanja u 11.00 sati slijedi transfer do Catanije. Po dolasku, panoramski razgled: Palazzo Biscari, La Fontana, dell’Elefante, katedrala, Piazza Stesicoro s ostacima rimskog amfiteatra, stara Via Crociferi te nova Via Etna. Smještaj u hotel. Noćenje.

   2. dan | CATANIA - SIRACUSA- CATANIA
   Doručak. Odlazak na izlet do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povratak u Cataniju. Noćenje.

   3. dan | CATANIA - ETNA - TAORMINA - PALERMO
   Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do obližnje Etne - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri. Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim ulicama. Nastavak vožnje do Palerma. Smještaj u hotel.Noćenje.

   4. dan | PALERMO - MONREALE - PALERMO
   Doručak. Odlazak na razgled Palerma: arapsko-normanska Katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti – srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune sa fontanom “srama” ( “della vergogna” ). Vožnja do slikovitog gradića Monreale, 7 km od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Nakon razgleda, povratak u Palermo. Noćenje.

   5. dan | PALERMO - SPLIT
   Doručak. Odjava iz hotela, transfer do Zračne luke, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Palerma u 11.50 sati sa dolaskom u Split u 13.05 sati.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Zrakoplov

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz posebnim charter zrakoplovom na liniji Split - Palermo – Split, sve transfere i razglede prema programu, 4 noćenja s doručkom u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama, pratitelja na putovanju, lokalne vodiče na razgledima u Palermu, Siracusi, Taormini, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

    Cijena ne uključuje
    Doplata za zrakoplovne pristojbe (podložne promjenama), doplata za jednokrevetnu sobu, ulaznice za objekte koji se posjećuju(informativne cijene): Monreale klaustor 8 Eur, Palatinska kapela 7 Eur, grčko-rimski teatar u Taormini 8 Eur, arheološki lokaliteti u Siracusi 6 Eur(ulaznice se plaćaju u Eur kod vodiča); nosače prtljage, napojnice i osobnu potrošnju.

    Važne napomene
    Ulaznice(informativne cijene):
    Monreale klaustor 8 Eur
    Palatinska kapela 7 Eur
    Grčko-rimski teatar u Taormini 8 Eur
    Arheološki lokaliteti u Siracusi 6 Eur (ulaznice se plaćaju u Eur kod vodiča).