Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Salzburg i bavarska alpska čarolija - polasci iz Zagreba i Karlovca

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Jedan dvorac, jedna utvrda i dvije Mozartove kuće

   Da bi se razumjelo nekadašnji karakter Salzburga, moraju se imati u vidu znamenite vrijednosti grada. Salzburg je nastao na ruševinama rimskog naselja Juvavum 696. godine. Biskup Rupert von Worms, današnji gradski patron, osnovao je samostan sv. Petra, kolijevku grada. Salzburg i okolica ubrzo se razvijaju kao neovisni crkveni grad "Das Rom des Nordes" (Rim sjevera). Nadbiskupu, koji nije bio donositelj samo crkvenih već i političkih odluka, grad može zahvaliti na svjetski poznatim baroknim građevinama, i s njima povezanom vizurom grada: prostrani trg, mirne i uske uličice, velik broj crkava i samostana, dvorci i palače sa svojim parkovima kao i prekrasnim vrtovima.


   Salzburgom dominira nezamjenjiva silueta utvrde Hohensalzburg, koja već 900 godina uspješno čuva grad. Danas ta utvrda slovi kao najbolje očuvana u centralnoj Europi, te posjetiteljima omogućuje uvid u prošlost.
   1972. godine je na konvenciji osnovan program pod okriljem UNESCO-a čija je zadaća zaštita međunarodno priznatih kulturnih i prirodnih dobara, a kojem se tokom godina pridružilo 178 zemalja. 1. siječnja 1997. godine na UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine uvrštena su i dva glavna mjesta u Austriji - stari grad Salzburg te dvorac Schönbrunn.

   Mozartov spomenik
   Na mjestu današnjeg Mozartplatza (nekada Michaelerplatz) 4. rujna 1842. godine otrkiven je Mozartov spomenik. Svečanosti (na kojoj su sudjelovali njegovi sinovi Franz Ksaver i Karl) prethodila je višegodišnja rasprava. Već 1835. imali su Sigmund von Kolflern i pisac Julius Schilling ideju kako bi taj spomenik trebao izgledati. Unatoč brojnim protivljenjima da se takve ceremonije održavaju 50 godina nakon Mozartove smrti, naišli su na velik odaziv putem donacija. Za izradu kipa odabrani su minhenski kipar Ludwig von Schwanthaler i kovač Johann Sigelmaier. Nakon što je uklonjena česma Michaeler i nakon što se započelo s gradnjom temelja za kip, pronađeni su ostaci rimskih mozaika s natpisom na latinskom jeziku "Hier Wohnt das Glück" - "Ovdje stanuje sreća". To je dokaz da se na Mozartovom trgu nalazi jedno od najstarijih naselja grada.


  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. dan | ZAGREB - SALZBURG/OKOLICA
  Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 6:00 sati. Putovanje kroz Sloveniju i Austriju prema Salzburgu uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u Salzburg razgled povijesne jezgre uz pratnju službenog gradskog vodiča: katedrala - ulice Juden i Getreidegasse - Mozartplatz - barokne fontane - Residenz - Mozartova rodna kuća - Festivalska dvorana. Slobodno vrijeme za kupovinu Mozart kuglica, posjet nekoj od poznatih kavana ili  nekom od brojnih muzeja. Smještaj u hotel na području Salzburga/okolice. Noćenje.

  2. dan | IZLET BAVARSKE ALPE - BERCHTESGADEN - JEZERO KÖNIGSEE - RUDNIK SOLI
  Doručak. Kratka vožnja kroz ljupke alpske predjele do obližnjih njemačkih Alpi. Dolazak na alpsko jezero Königsee (Kraljevsko jezero), čije obale jednim dijelom pripadaju nacionalnom parku. To je najdublje alpsko jezero Njemačke. Fakultativna vožnja turističkim brodićem po jezeru do poluotoka i crkve St. Bartholoma. Iskrcaj s brodića, šetnja lijepom prirodom poluotoka i kraće slobodno vrijeme (uz samostan je i cafe-restoran s velikom terasom). Povratak brodićem do pristaništa. Kratka vožnja do Berchtesgadena, malog lijepog alpskog gradića i turističkog središta. Šetnja povijesnom jezgrom do dvorca i crkve, slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu alpskihih suvenira. Fakultativni posjet rudniku soli kod Berchtesgadena gdje posjetitelji u vožnji rudarskim vlakićem kroz planinu i rudnik upoznaju čudesni svijet soli i njegovu povijest. Povratak u hotel u Salzburgu. Noćenje.

  3. dan | SALZBURG - ORLOVO GNIJEZDO ((KEHLSTEIN) - ZAGREB
  Doručak. Odlazak do Kehlsteina, “Orlovog gnijezda“, mjesta na kojem je Hitler imao svoje planinsko izletište. Vožnja planinskom cestom kroz impresivne planinske krajolike. Presjedanje na posebni njemački autobus za nastavak vožnje po 6,5 km dugoj planinskoj cesti, te dalje dizalom do visine od 1827 m. S vidikovca na vrhu pruža se prekrasan pogled na njemačke i austrijske Alpe. Povratak dizalom i njemačkim autobusom do našeg autobusa. (plaćanje prijevoza i ulaznice na licu mjesta). Povratak kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus

  Napomene

  • Cijena uključuje
   Prijevoz turističkim autobusom, pratitelja Atlasa, smještaj u hotelu 3* u Salzburgu/okolici u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 2 noćenja s buffet doručkom, sve razglede i izlete prema programu, službenog gradskog vodiča u Salzburgu, putno zdravstveno osiguranje te troškove organizacije i prodaje

   Cijena ne uključuje
   Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

   Cijene ulaznica/plaćanje na licu mjesta (prema stanju iz prosinca  2011. god., mogu biti podložne promjeni): povratna vožnja brodom po jezeru Königsee 12 €, ulaz u rudnik soli 13,50 €, vožnja na Orlovo gnijezdo-Kehlstein 14,50 €

   Napomena
   Organizator može promijeniti redoslijed posjeta u bavarskim Alpama ovisno o vremenu dobivene grupne rezervacije za vožnju brodom, posjet rudniku soli i posjet Orlovom gnijezdu. Uspon na Orlovo gnijezdo može  ovisiti o vremenskim prilikama - u rijetkom slučaju ako uspon ne bi bio moguć zbog vremenskih prilika posjetit će se umjesto Orlovog gnijezda stari bavarski povijesni grad soli Bad Reichenhall.

   Minimalan broj prijavljenih putnika: 40

   Važna napomena
   Polazak iz Karlovca vrijedi za polazak 7.9.2012. Polazak s autobusnog kolodvora je 1 h i 30 min prije polaska iz Zagreba.