Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Provansa - 5 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1.dan | ZAGREB, NICA
   Polazak autobusa u 5:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 07:30 sati. Vožnja preko Slovenije, Italije uz povremena zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak na Azurnu obalu u popodnevnim satima. Razgled grada kneževine Monaco: MONACO VILLE, LA CONDAMINE, MONTE CARLO... Nastavak vožnje do Nice. Po dolasku u Nicu razgledavanje omiljenog ljetovališta Europljana i kulturnog središta AZURNE OBALE: ZGRADE IZ PERIODA BELLE ÉPOQUE KAO I PREKRASNI NEGRESCO HOTEL, PROMENADE DES ANGLAIS, EGZOTIČNA RUSKA KATEDRALA… Vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

   2.dan | PROVANSA
   Doručak. Odlazak sa Azurne obale. Izlet do mjesta St. Paul de Vence, jednom od najljepših sela, inspiraciji slikara i umjetnika. Šetnja uličicama ovog prekrasnog mjesta punog umjetničkih ateljea, radionica keramike i tipičnih trgovina. Nastavak vožnje prema Provansi. Dolazak u AIX-EN-PROVENCE u kojem se rodio slavni slikar Paul Cezanne. Razgled stare gradske jezgre ispunjene atmosferom minulih stoljeća: ULICA COURS MIRABEAU - KATEDRALA SV. SPASITELJA - TRG ALBERTAS - GRADSKA VIJEĆNICA. Nastavak vožnje do hotela. Smještaj u hotel u Provansi. Noćenje.

   3.dan | PROVANSA
   Doručak. Odlazak u razgled SALON DE PROVANCE, grada Nostradamusa. Polazak prema ARLESU. Razgled romaničke katedrale iz 7. st., najočuvanije rimske arene u Francuskoj, radna kuća Van Gogha. Dolazak u Nimes i razgled grada: RIMSKI AMFITEATAR, RIMSKI HRAM MAISON CARRÉE, Jardin de la Fontaine, Prekrasne kuće iz 16.st. i 17.st. u starom gradu. Dolazak na PONT DU GARD, pogled koji se ne propušta, najviši most koji su napravili Rimljani. Povratak u hotel. Noćenje.

   4. dan | PROVANSA
   Doručak. Odlazak u AVIGNON. Glavni grad Provanse - jedna od najslikovitijih urbanih cjelina francuskog juga. Grad je tijekom 14. st. ograđen bedemima s kulama sustavom utvrda, koji se smatra najkompletnijim primjerom francuskog srednjovjekovnog fortifikacijskog graditeljstva. Razgled grada: PAPINSKA PALAČA. Godine 1309. papa Klement V. preselio je papinsko sjedište u Francusku kako bi pobjegao političkom metežu u Rimu te je tako Avignon sljedećih 68 godina bio vjersko, političko i kulturno sjedište kršćanstva, NOVA PALAČA u gotičkom stilu, kada je nastao sklop tornjeva i zidova koji se uzdiže 50 m iznad grada i dokaz su velike papinske moći u srednjem vijeku. MOST ST-BENEZET, poznati «avignonski most» iz 13.st. nekoć je imao 22 luka preko Rhone. Poplave su odnijele sve osim četiri luka. Odlazak iz Provanse. Dolazak u Cannes i razgled jednog od najglamuroznijih gradova na rivijeri: LA CROISETTE, BELLE EPOQUE HOTEL CARLTON….Vožnja do Riviere dei Fiori. Smještaj u hotel. Noćenje.

   5.dan | RIVIERA DEI FIORI, SANREMO, ZAGREB
   Doručak. Vožnja po RIVIERI DEI FIORI i panoramsko razgledavanje. Dolazak u SANREMO - centar mondenog života, poznat po festivalu talijanske canzone. Šetnja i razgledavanje grada. Vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

   UP-A20213

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE
    Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV, video, WC), 1 noćenje s doručkom u hotelu 2 *superior/3* na Azurnoj obali, 2 noćenja s doručkom u hotelu sa 2 *superior/3* u Provansi, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* na Rivijeri dei Fiori, jamčevinu putovanja, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

    CIJENA NE UKLJUČUJE
    Cijena ulaznica za pojedine objekte i lokalitete, nadoplata za jednokrevetnu sobu 790 kn, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.