Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Prijestolnice Dunava - 3 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Budimpešta: Četvrt dvorova, Dunav i peštanska vreva

    "Kraljica Dunava" ili "Pariz istoka" je jedno od dragih imena kojim se mađarski glavni grad kiti. Budimpešta se lijepo skrasila na obali Dunava i bez pretjerivanja se može reći jedan od ljepših gradova.. Mađari imaju, slično kao Francuzi veoma veliku povezanost kao i veliki respekt prema svome gradu. To je jedini milijunski mađarskig rad koji je  duhovni, kulturni, znanstveni i plitčiki centar. To se vidi i iz svakodnevne jezične uporabe, ne kaže se samo tako "Idem u budimpeštu" već "visoko na Budimpeštu". Budimpešta u sadašnjoj formi egzistira tek 130 godina, nakon što su se spojili Budim i Pešta.
     


    Budimpešta se sastoji iz dva u potpunosti različita dijela grada, a ujedno je podijeljena i na 23 okruga: Budim se nalazi na lijevoj strani Dunava, odnosno zapadno, i više se karakterizira kao brežuljkast krajolik. Ovdje se nalaze luksuzni stanovi, mnogobrojna veleposlanstva, što pripada svjetskoj kulturnoj baštini pripadajuća čevrt dvorova, kao i Buda brežuljci, na kojem se stanovnici glavnog grada rado odmaraju.

    Pešta se nalazi istočno od Dunava, geografski gledano prije bi se reklo da je na ravnici i iznosi dvije trećine gradske površine, tako da tu živi i većina gradskog stanovništva. Pored znamenitosti kao što je Trg junaka, Szecheny termalne toplice s gospodom koja igraju šah, nalazi se parlament, trgovine, i tu se odvija cjelokupni život mađarske metropole. Kroz tu višestrukost je sigurno da će svaki budimpeštanski posjetilac naći nešto za sebe, gradski život i vreva su na peštanskoj strani, dok je budimska strana nešto mirnija, ali ništa manje zanimljiva s brojnim muzejima, tako da su obadvije strane zanimljive za posjetitelje. Ne smijemo zaboraviti Margaretin otok, gdje se od sve te vreve možete odmoriti.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1.dan | Zagreb - Budimpešta
   Polazak u 04.30 sati s Autobusnog koldovora Zagreb. Vožnja udobnim turističkim autobusom kroz sjevernu Hrvatsku i Mađarsku do kraljice Dunava – Budimpešte. Po dolasku u Budimpeštu odlazak na Citadelu – panoramski pogled na brojne mostove, Budim i Peštu. Nastavljamo razgled grada panoramski i pješice: Rackozi ulica, Nep stadion, Trg heroja, Varosliget, Andrassy avenija, Opera, Lančani most, Budim, Ribarska utvrda, Matijaševa crkva i drugo. Odlazak do najpoznatije trgovačke ulice – Vaci. Slobodno vrijeme za šetnju i vlastite programe. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo odlazak na romantičnu jednosatnu vožnju brodom po Dunavu (fakultativno). Nakon vožnje brodom preporučujemo posjet vinskim katakombama uz razgled najveće bačve na svijetu uz čašu vina te nakon toga slijedi tipična večera u čardi u 3 slijeda s tradicionalnim programom i ciganskom glazbom (fakultativno). Noćenje.

   2.dan | Budimpešta - Bratislava
   Doručak. Slobodno vrijeme do 12 sati na Vaci ulici. Polazak prema glavnom gradu Slovačke – Bratislavi. Po dolasku u Bratislavu razgled započinjemo odlaskom do Dvorca koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km ), Mađarska (13 km) i Slovačka. Razgled ostalih znamenitosti: vrata sv. Mihaela, Katedrala sv. Martina, najistaknutija gotička građevina iz 14. stoljeća, Glavni Trg s Rolandovom fontanom, Stara vijećnica, Narodno kazalište... Smještaj u hotel 4* u centru grada. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo večeru u slovačkom restoranu uz doplatu. Noćenje.

   3.dan | Bratislava – Beč - Zagreb
   Doručak. Slobodno prijepodne. Oko podneva polazak prema Beču. Jednosatna vožnja do glavnog grada Austrije. Po dolasku panoramska vožnja autobusom Ringom, Opera, Parlament, Rathaus,… Nakon obilaska autobusom, kraća šetnja centrom grada: Kärtnerstrasse, Katedrala sv.Stjepana, Graben, Hofburg. Slobodno vrijeme za vlastite programe. U 18 sati polazak prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

   MT16114

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE
    Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu, sve razglede prema programu, smještaj u hotelu 3*/4* u Budimpešti na bazi 1 noćenja s buffet doručkom, smještaj u hotelu 4* u centru Bratislave na bazi 1 noćenja s buffet doručkom, licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja, osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine, troškove organizacije i realizacije putovanja.

    Fakultativno - prijava u agenciji, plaćanje pratitelju na licu mjesta
    Vožnja brodom 1 sat po Dunavu s čašom šampanjca – 13 EUR; posjet vinskim katakombama s večerom u čardi u 3 slijeda s tradicionalnim programom i glazbom – 25 EUR; večera u slovačkom restoranu u Bratislavi  – 17 EUR.

    Minimalni broj putnika: 40