Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Prag i dvorci Češke (CZ1-2/12)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Prag: Možda najljepši u cijeloj Europi...

    Jedan od najljepših i posjetiocima najomilljenijih gradova sa svojih 1,2 milijuna stanovnika svakako je Prag, glavni grad nekadašnje Čehoslovačke, a danas Češke Republike. Milijuni turista dolaze svake godine u ovaj Zlatni grad na Vltavi. Uz trg Wnzel, dvorac Hradcani i Karlov most, Prag ima mnogobrojne turističke znamenitosti koje svaki posjetitelj mora vidjeti. Postoje i manje poznate znamenitosti koje su jednako interesantne i vrijedi ih istražiti. Unatoč starim gradskim zidinama i povijesnim mjestima, Prag je izuzetno mladi grad. Noćni život s mnogobrojnim barovima, diskotekama, kinima i jazz clubovima čini Prag internacionalnim i živahnim gradom. 
    U nastavku slijede upute za doživljaj Praga koje nećete naći niti u jednom vodiču.    Karlov most
    Nomen et omen - Karlo IV dao je sagraditi ovaj most još davne 1357. godine, no most je njegovo ime dobio mnogo kasnije. Prvotno je most bio samo ograda, današnje nadaleko poznate kamene skulture postavljane su jedna za drugom tek u 17. stoljeću. Posjet Pragu nezamisliv je bez prelaska Karlovog mosta, koji povezuje stari dio grada s četvrti Mala Strana i dvorcem. Nemojte se iznenaditi ako na osmoj figuri desno, iz smjera starog grada, ugledate zmiju. Vjeruje se kako reljefi na tom stupu donose sreću.  To je mjesto poprilično uglađeno, što je znak da ljudi vjeruju. Stoga, stanite i Vi bez brige u red.

    Dvorac Hradschin
    U dijelu Mala Strana bio je stotinama godina samostalan grad. Na tome se mjestu danas nalazi najveća dvorska zgrada svijeta s katedralom Sv. Vida kao centralnom točkom. Ovdje se danas nalazi sjedište predsjednika Češke republike. Za obilazak cijelog dvorca bilo bi Vam potrebno otprilike pola dana.

    Židovska sinagoga
    U starom dijelu grada nalazi se dobro očuvana židovska sinagoga iz 1275. godine, koju obavezno treba posjetiti. Također, vrijedi posjetiti i židovsko groblje koje se nalazi u neposrednoj blizini sinagoge.

    Starogradski prsten
    Glavno obilježje Trga gradske vijećnice u starom dijelu grada svakako je astronomski sat. Svakoga sata na njemu se odvija "parada" apostola. Iako ovo dojmljivo djelo oduševljava milijune turista, za njegovog autora bilo je kobno: naručitelj je pozavršetku izrade ovoga sata oslijepio majstora kako ne bi ni u jednom drugom gradu izraditi nešto slično.

    Muzeji
    Nacionalni muzej na trgu Václavské náměstí sa svojom opsežnom zbirkom privlači sve zainteresirane za umjetnost. U neposrednoj blizini nalazi se vrlo lijepa građevina izgrađena 1998. godina - muzej Mucha, koji prikazuje život i djelo osnivača "art noveau", Alfonsa Mucha (1860-1939). Poznat po svojim Jugendstil-plakatima s poznatom francuskom glumicom Sarah Bernhard. Ako ste, unatoč neuspjelim satovima njemačkog jezika, zainteresirani za Franza Kafku, u uličici alkemičara kod dvorca Hradschin možete vidjeti njegovu radnu sobu, dok se u Kafkinoj rodnoj kući nalazi mali muzej (Metro A, Starametstka).

    Vaclavske namesti
    Karlo IV postavio je trg 1348. godine kao sajam konja pred vrata starog grada. To i nije bilo baš spektakulrano. Trg je tokom stotinjak godina ipak pisao svoju povijest, kao npr. 1969. kada se u znak protesta protiv sovjetskih tenkova koji su umarširali u grad spalio student Jan Palach. Borac za ljudska prava Vaclav Havel je 1989. s balkona jedne izdavačke kuće održao poznati govor. Demonstracije na trgu pridonijele su kraju komunističke diktature. Ono što često iznenađuje posjetitelje u Pragu: trg zapravo nije trg, već 75 metara dugačak i 60 metara širok bulevar s mnogobrojnim kafićima, robnim kućama, prodavaonicama i mjenjačnicama. Trg je dobio ime po zaštitniku zemlje Vaclavu čiji se spomenik konjanika nalazi na gornjem kraju impozantnog Nacionalnog muzeja. Tu se također nalazi metro stanica "Muzej".

    Kuće plesa
    Ovdje se ne morate dugo zadržati, ali moderna građevina američkog arhitekta Franka O'Gehrya vrijedna je posjeta. Pražani su je prekrstili po uzoru na poznati plesni par "Ginger i Fred". Nedaleko od toga naći ćete Karlov most direktno na obali Vltave.

    Vojnik Švejk
    Pola Europe je pročitalo i zavoljelo mušičavog "Dobrog vojnika Švejka", po kojem je snimljeno mnogo filmova, između ostalog i onaj s Heinzom Rühmannom. Švejkov stalni lokal zove se "U Kalicha" (Kod čaše). Danas u ovom lokalu možete dobro jesti. Napomena: ako naručite veliko pivo, dobit ćete cijelu litru, malo pivo od pola litre je ovdje normalno. Navečer ovdje svira boemska muzika, a možete kupiti Švejkove suvenire. Umjerene cijene i dobra usluga pokazuju da se ne radi o nikakvom mamcu za turiste. Do "Kalicha" ćete stići za par minuta hoda od stanice Metroa "I.P.Pavlova".
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1.dan | ZAGREB – ČESKÝ KRUMLOV – ČESKÉ BUDĚJOVICE
   Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 03:30, peroni 502-506. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju prema Češkom Krumlovu, jednom od najljepših gradića Češke, nad kojim dominira dvorac iz 13 stoljeća. Po dolasku slijedi šetnja do dvorca i gradskim središtem koje je u potpunosti onakvo kakvo je bilo u srednjem vijeku. Mogućnost fakultativnog posjeta muzeju u sklopu dvorca. Nakon razgleda grada i kraćeg slobodnog vremena, nastavak vožnje prema Češkim Budějovicama. Smještaj u hotel, te slobodna večer. Mogućnost odlaska u razgled i šetnju gradom kojim dominira veliki trg u obliku kvadra ispred gradske vijećnice, u pratnji našeg pratitelja putovanja. U večernjim satima predlažemo posjet jednoj od mnogobrojnih pivnica grada, te degustaciju najpoznatije domaće pive - Budweiser. Noćenje.

   2.dan | ČESKÉ BUDĚJOVICE – HLUBOKÁ – KONOPIŠTE – PRAG
   Nakon doručka napuštamo hotel. Kratka vožnja prema dvorcu Hlobuka - romantičnoj kopiji engleskog Windsora s velikim parkom - po mnogima najljepšem Češkom dvorcu. Razgledajte ovaj bajkoviti dvorac s svojih 11 tornjeva, te više od 120 prostorija, staroj rezidenciji bavarske obitelji Schwarzenberg. Nakon razgleda, nastavak vožnje prema Konopištu, prekrasnom dvorcu s jedinstvenom zbirkom oružja, antiknog namještaja, te preko 300 000 lovačkih trofeja, najvećim dijelom vlasništva Habsburškog prijestolonasljednika Franje Ferdinanda, koji je ovaj dvorac nastanio 1887., te ovdje živio s svojom suprugom Sofijom sve do atentata u Sarajevu 1914. Razgled dvorca i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Nastavak vožnje prema Pragu. Smještaj u hotel. Po želji, odlazak u grad gradskim prijevozom na šetnju centrom grada: Narodni muzeum, Vaclavske namesti, Mustek, Na prikope, Staromestske namesti... Povratak u hotel. Noćenje.

   3.dan | PRAG
   Doručak. Panoramski i pješački razgled Praga u pratnji lokalnog vodiča; HRADČANY: Samostan Strahov – Loreta – Kraljevska palača – Katedrala Sv. Vita – Zlatna ulica… MALA STRANA: Malostranske namesti – Crkva Sv. Nikole – Karlov most… STARE MESTO: Karlovo sveučilište - Karlova ulica – Starogradska vijećnica – Astronomski sat – Staromestske namesti... Slobodno vrijeme za odmor i ručak. Po želji, nastavak šetnje uz pratitelja: NOVE MESTO: Prašna brana – Obecni dum – Namesti Republiky – Celetna ulica – Crkva Sv. Nikole... JOZEFOV: Židovska četvrt i židovsko groblje – Rudolfinum... Preporučamo posjet Petrin brdu na vrhu kojeg se nalazi kopika Eiffelovog tornja sa kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Fakultativna vožnja brodom po Vltavi s buffet večerom. Noćenje.

   4.dan | PRAG – KARLŠTEJN - ZAGREB
   Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak prema srednjovjekovnom dvorcu Karlštejn u okolici Praga, kojeg je izgradio Karlo IV usred šumovitih brežuljaka. Posjet prostorijama dvorca u pratnji stručnog vodiča, te slobodno vrijeme za predah u okolici dvorca, nakon čega krećemo prema Hrvatskoj. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Českým Budějovicama u dvokrevetnim sobama, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Pragu u dvokrevetnim sobama (hotel je u zoni gradskog prijevoza; tramvaj, metro), razgledavanja prema programu, turističkog pratitelja tijekom puta, razgled Praga u pratnji stručnog mjesnog vodiča, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

    Cijena ne uključuje
    Ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju, te javni prijevoz, doplatu za jednokrevetnu sobu, vožnja brodom po Vltavi uz večeru – 20 €, Večera u pivnici - 18 €, putno osiguranje, zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja.

    Informativne cijene ulaznica
    Dvorac Krumlov – 12 € po osobi
    Dvorac Karlštejn – 10 € po osobi
    Dvorac Hluboka – 10 € po osobi
    Dvorac Konopište – 10 € po osobi

    Minimalan broj prijavljenih putnika: 40

    VAŽNA NAPOMENA
    POLAZAK 24.5.-27.5.2012. je GARANTIRAN !!!