Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Malta i Sicilija (AT11212)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus, Brod
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | 22.10. | ZAGREB/RIJEKA - FERRARA - CHIANCIANO TERME
   Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:30 sati, iz Karlovca s autobusnog kolodvora u 6:30 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 8:00 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana!). Vožnja kroz sjevernu Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Po dolasku u Ferraru kraći razgled povijesne jezgre od dvorca Este do katedrale sv. Jurja. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Nastavak puta kroz regiju Emilia Romagna prema Toskani. Dolazak na područje „Terre di Siena“ te smještaj u hotel u poznatom termalnom lječilištu Chianciano Terme. Večera. Noćenje.

   2. dan | 23.10. | CHIANCIANO TERME - RIM
   Doručak. Dvosatna vožnja do Rima. Razgled grada uz pratnju službenog gradskog vodiča: Koloseum - Forum Romanum - slavoluci Konstantina i Septimija Severa - Fori Imperiali - Trajanov stup - Kapitol - Piazza i Palazzo Venezia - spomenik Vittoriju Emanuelu II. - Vatikan - Piazza Navona - barokne fontane - monumentalni trgovi - Panteon. Slobodno vrijeme za osobne programe i šetnju. Smještaj u hotel u okolici Rima. Večera. Noćenje.

   3. dan | 24.10. | RIM - VILLA SAN GIOVANNI - MESSINA - TAORMINA/OKOLICA
   Doručak. Vožnja prema jugu Italije “Autostradom del Sole” uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. U mjestu Villa San Giovanni ukrcaj na trajekt i prijelaz Messinskog tjesnaca do Sicilije. Iskrcaj s broda u Messini, nekad staroj grčkoj koloniji na istaknutom položaju, a danas “vratima Sicilije” i važnoj luci. Kratka vožnja zapadnom obalom Sicilije uz obalu Jonskog mora prema Taormini, ”biseru Sicilije”. Smještaj u hotel u okolici. Večera. Noćenje.

   4. dan | 25.10. | IZLET ETNA - TAORMINA
   Doručak. Cjelodnevni izlet  započinje vožnjom do Etne, najvišeg europskog vulkana, visokog 3350 m. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu na 1800 metara, zaustavljanje i slobodno vrijeme za istraživanje okolice Silvestarskih kratera te za kupovinu suvenira (napomene: pristup je moguć do određene visine koju određuju talijanske vlasti ili do Silvestarskih kratera samo u slučaju pogodnog vremena). Vožnja do Taormine, ”bisera Mediterana”, smještene u podnožju Monte Taura, s impresivnim pogledom na more i okolicu. Razgled ovog prekrasnog mjesta uz službenog gradskog vodiča te odlazak u grčko-rimsko kazalište, jedno od najbolje očuvanih kazališta antičkog doba. Slobodno vrijeme za kupovinu i šetnju. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

   5. dan | 26.10. | TAORMINA/OKOLICA - IZLET CATANIA - SIRACUSA - POZZALO - MALTA
   Doručak. Odlazak iz hotela. Dolazak u Cataniju, najvažniji grad istočne strane otoka. Razgled grada uz pratnju službenog gradskog vodiča: obilazak barokne katedrale posvećene sv. Agati, koja gleda na prekrasni trg Piazza del Duomo, zajedno s palačom del Municipio i palačom dei Chierici. Razgled se nastavlja s palačom Biscari (izvana), benediktinskim samostanom i ostalim crkvama koje se nalaze na “Via dei Crociferri”. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Poslijepodne vožnja do Siracuse, nekad moćne grčke kolonije koja je bila najžešći protivnik Atene i Rima i koja je živi spomenik svoje povijesti: grčki teatar, Ieronov oltar i Dionizovo uho samo su dio umjetničkog blaga sačuvanog u ovom prekrasnom gradu. Otok Ortigia povezan s kopnom mostom Ponte Nuovo svjedok je bogate prošlosti, sa svojom prekrasnom baroknom arhitekturom od koje vrijedi izdvojiti katedralu Duomo koja se uzdiže na ostacima antičkog hrama koji je bio posvećen božici Ateni. Vožnja do mjesta Pozallo i ukrcaj na brod za Maltu. Odlazak broda oko 19.30 sati. Dolazak na Maltu oko 21 sat. Vožnja do hotela na turističkom području St. Paul’s Bay/Quawra. Večera (ovisno o kasnijem vremenu dolaska u hotel moguće je da bude poslužena hladna večera). Noćenje.

   6. dan | 27.10. | MALTA: IZLET LA VALETTA - MDINA - RABAT
   Doručak. Cjelodnevni izlet po otoku. Malta je otok u središtu Mediterana između Sicilije i Tunisa. S površinom od 316 kvadratnih kilometara ova mala, gusto naseljena otočka država s 417 000 stanovnika, obiluje povijesnim spomenicima od pretpovijesnih hramova, preko 350 crkvi, palačama malteških vitezova, utvrdama, turističkim središtima i stjenovitim plažama. Posjet La Valetti, glavnom gradu Malte. Razgled povijesne jegre uz pratnju službenog gradskog vodiča: vrtovi Hastings i Barakka - Palača velikog meštra malteških vitezova (uključena ulaznica) - Konkatedrala sv. Ivana (uključena ulaznica). Vožnja kroz središte otoka. Posjet Mdini, utvrđenom prvom glavnom gradu Malte u unutrašnjosti otoka. Razgled povijesnog grada: katedrala sv. Pavla - Palača malteških vitezova - viteška gradska vrata - trg San Publiju. Posjet Rabatu, nekad arapskom gradu poznatom po ranokršćanskim katakombama (uključena ulaznica). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

   7. dan | 28.10. | MALTA: IZLET OTOK GOZO
   Doručak. Cjelodnevni izlet na otok Gozo. Plovidba trajektom do otoka traje oko pola sata. Izlet malteškim autobusom po otoku uključuje posjet glavnom gradu otoka Rabatu ili Victoriji s impresivnom citadelom, pretpovijesnim hramovima Ġgantija (uključena ulaznica), posjet jednom od centara izrade i prodaje tradicionalnih ručnih radova i poznatih pulovera, te vožnju do ljupkih ribarskih sela s karakterističnim višebojnim brodićima. Otok Gozo je po predanju otok nimfe Calypso iz Homerove Odiseje. Na otoku živi oko 31 000 stanovnika na površini od 67 kvadratnih kilometara, otok je bogate vegetacije, terasastih polja i vinograda. Povratak  trajektom na otok Maltu. Vožnja do hotela. Večera. Noćenje.

   8. dan | 29.10. | MALTA - POZALLO - DOLINA HRAMOVA - AGRIGENTO
   Doručak (lunch paket). Odlazak iz hotela i vožnja do brodskog pristaništa. Odlazak broda za Sicilju oko 7:00 sati, dolazak broda u Pozallo oko 8:30 sati. Odlazak prema Agrigentu, gradu koji se smjestio uz nezaboravnu Dolinu hramova, uz posjet hramu Concordia, Herinom hramu, te hramu Kastora i Poluksa čiji su stupovi postali simbolom grada. Agrigento su osnovali Grci kao grad Akragos i nekad je bio sjedište Magna Grecije. Razgled arheološkog nalazišta uz pratnju službenog vodiča. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu i osobne programe. Večera. Noćenje.

   9. dan  30.10. | AGRIGENTO - PALERMO - BROD
   Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja autobusom kroz zelenu unutrašnjost otoka prema Palermu. Razgled Palerma uz pratnju službenog gradskog vodiča: arapsko-normanska katedrala - Kraljevska palača, bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih kraljevskih palača u Europi - maestralni Teatro Massimo - crkva Martorana i Piazza del Comune sa fontanom “srama” koja je ovako nazvana zbog golotinje njenih skulptura. Ukrcaj na brod u večernjim satima u luci Palerma. Smještaj u kabine. Odlazak broda predviđen je u 20 sati. Večera na brodu u self-service restoranu (grupni meni). Noćna plovidba.

   10. dan | 31.10. | BROD - CIVITAVECCHIA - RIJEKA/ZAGREB
   Doručak na brodu (grupni meni). Dolazak broda u luku Civitavecchia oko 9 sati i iskrcaj s broda. Vožnja kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim satima.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus
   • Brod

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz turističkim autobusom, pratitelja putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona (doručak i večera u 3 slijeda): 1 noćenje u Chianciano Termama, 1 noćenje u okolici Rima, 3 noćenja na Siciliji: 2 noćenja u okolici Taormine i 1 noćenje u Agrigentu, 3 noćenja na Malti na turističkom području St. Paul’s Bay/Quawra, 1 polupansion (grupni meni) na putničkom brodu Palermo-Civitavecchia u dvokrevetnim unutarnjim kabinama, službene gradske vodiče u La Valetti, Mdini, Rabatu, na otoku Gozo, u Palermu, Cataniji, Siracusi, Taormini i Dolini hramova, prijevoz dnevnim brodom Sicilija-Malta-Sicilija, prijevoz trajektom na otok Gozo i natrag, prijevoz malteškim autobusom na izletu na Gozo, ulaznice za Palaču velikog meštra i konkatedralu u La Valetti, hramove Ġgantija na Gozu i katakombe u Rabatu, sve izlete i razglede prema programu putovanja, putno zdravstveno osiguranje te troškove organizacije i prodaje.

    Cijena ne uključuje
    Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

    Cijene ulaznica (prema stanju iz siječnja 2012., mogu biti podložne promjeni)
    SIRACUSA: Arheološki park 8 €; TAORMINA: Teatro Greco 6 €; PALERMO: Cappella Palatina 7€, Katedrala 2 €. Ulaznice na Siciliji se plaćaju na licu mjesta. Ulaznice na Malti uključene su u cijene pripadujućih izleta (Palača velikog meštra i Konkatedrala u La Valetti, katakombe u Rabatu i hramovi Ġgantija na otoku Gozo)

    MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

    Napomene
    Putnici su prilikom prijave obavezni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu (podaci potrebni za brodske liste putnika). Preporučujemo uzeti manji kofer ili torbu za noćenje u kabinama na brodu, dok veća prtljaga ostaje u prtljažniku autobusa koji se ukrcava na brod.

    Brodski prijevoznici rezerviraju pravo promjene satnice brodova i rute plovidbe.