Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  City break Rim (AT10312)

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  City Break Rim

  1. dan | ZAGREB/SPLIT/DUBROVNIK - RIM 
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Rim na liniji OU 382 u 9:10 sati. Dolazak u Rim u 10:40 sati (red letenja za polazak 6.4. naznačen je u napomeni). Posjet crkvi sv. Pavla izvan zidina, bogato ukrašenoj mozaicima, koja se nalazi na mjestu jedne od najvažnijih rimskih bazilika i navodno mjesto ukopa sv. Pavla. Vožnja do rimske katedrale (sjedišta rimskog biskupa) crkve sv. Ivana Lateranskog i posjet bogato ukrašenoj crkvi iz doba baroka, čiji su najstariji dijelovi iz 4. stoljeća. Transfer do hotela. Smještaj u sobe i kraći odmor. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom do trga Piazza di Spagna, popularnom sastajalištu Rimljana uz barokne stepenice i uličice pune trgovina i slavnih kavana, ovjekovječene u mnogim poznatim filmovima i poprište rimskog godišnjeg modnog showa. Ispod trga nalazi se jedna od najpoznatijih modnih ulica na svijetu, Via Condotti, gdje su smješteni dućani najpoznatijih modnih dizajnera i dizajnera nakita. Povratak u hotel. Noćenje.

  2. dan | RIM
  Doručak. Cjelodnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom uz pratnju gradskog vodiča: Forum Romanum, srce starog Rima, oko kojeg se odvijao sav gradski život u vrijeme carstva - slavoluk Septima Severa i Titusa - Via Sacra - Vestalski hram - Koloseum ili “Flavijev amfiteatar”, najpoznatiji amfiteatar iz perioda rimskog carstva koji je u svoje doba mogao primiti 50.000 gledatelja - Kapitol, jedan od sedam slavnih rimskih brežuljaka čiji je današnji izgled osmislio Michelangelo - Trajanov stup, trijumfalni stup na Trajanovom forumu podignut u čast njegove pobjede nad Dačanima - trg i palača Venezia - spomenik kralju Vittoriju Emmanuelu II - Panteon, “Hram svih bogova” iz perioda cara Hadrijana, jedan od najslavnijih rimskih spomenika koji je više puta uništavan i obnavljan, nekoć najveća svjetska crkva - Piazza Navona, Rimljanima možda najdraži rimski trg, trg kojeg je konstruirao Bernini na mjestu starorimskog hipodroma - barokne fontane - Fontana di Trevi, najslavnija rimska Fontana i mjesto gdje je 1960. Fellini snimio scenu s kupanjem Anite Ekberg. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  3. dan | RIM
  Doručak. Odlazak javnim prijevozom s pratiteljem putovanja do Vatikana, najmanje svjetske države, razgled: Trg sv. Petra, jedan od najpoznatijih svjetskih trgova sa slavnom Berninijevom kolonadom - Bazilika sv. Petra, najvažnija od svih kršćanskih crkava, sagrađena u 16. st. na mjestu prethodne ranokršćanske bazilike, iznad groba sv. Petra, prvog rimskog biskupa i prvog pape - tvrđava Sant Angelo uz Tiber, nekad mauzolej cara Hadrijana, a poslije papinska rezidencija i zatvor u kojem je jedno vrijeme bio zatočen i Giordano Bruno (u Puccinijevoj glasovitoj opera Tosca junakinja se baca sa zidina te tvrđave!) - obala Tibera - Palača pravde. Slobodno poslijepodne za kupovinu, posjete muzejima - predlažemo odlazak u glasovite Vatikanske muzeje - šetnju lijepim baroknim trgovima bogato ukrašenim fontanama i crkvama ili za osobne programe. Navečer preporučujemo odlazak u rimsku četvrt Trastevere, mjesto poznato po živahnom noćnom životu, odličnim restoranima, lijepim srednjovjekovnim uličicama i umjetničkom ozračju, šarmantni dio grada koji turisti vole jednako kao i Rimljani. Noćenje.

  4. dan | RIM - ZAGREB/SPLIT/DUBROVNIK
  Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe do transfera u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 381/385 u 18:00 sati. Dolazak u Zagreb u 20:30 sati.

  Provjerite i naše ostale ponude za putovanja u Rim: Putovanje u Rim, Pompeji, Sicilija, Rim, Napulj, Pompeji, Putovanje u Rim autobusom, City break Rim, Putovanje u Rim, Putovanje na jug Italije.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov

  Napomene

  • Cijena uključuje
   Prijevoz zrakoplovom Zagreb/Split/Dubrovnik-Rim-Zagreb/Split/Dubrovnik, pratitelja putovanja, smještaj u hotelu 4* (talijanska kategorizacija) u Rimu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 3 noćenja s doručkom, transfer od/do zračne luke u Rimu, razglede pješice i javnim prijevozom uz pratitelja putovanja, putno zdravstveno osiguranje te troškove organizacije i prodaje.

   Cijena ne uključuje
   Zrakoplovne pristojbe, doplatu za boravišnu pristojbu u Rimu 3 eur po noćenju, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

   Cijene fakultativnih sadržaja i ulaznica (prema stanju iz siječnja 2012. god. i mogu biti podložna promjeni) 
   Forum Romanum i Koloseum 13,50 eur, Vatikanski muzeji 15 eur.

   Obavezna doplata na licu mjesta - turistička pristojba po noći po osobi: 3 eur

   Doplata po osobi za polaske iz Zadra ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

   Napomena
   Molimo Vas da se o točnom redu letenja za polaske iz Splita i Dubrovnika informirate na Vašem prodajnom mjestu. Rezervacija aranžmana sa polascima iz Splita i Dubrovnika - u prethodnu najavu.

   Red letenja
   6.-9.4.2012.
   OU 380  06APR  ZAG FCO  14:40 17:05
   OU 381  09APR  FCO ZAG  18:00 20:30

   Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Rimu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u siječnju 2012. godine i podložna su promjeni.