Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Čarolija baltičkih prijestolnica za Uskrs (JT7212)

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov, Brod
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. dan | ZAGREB – MUENCHEN – STOCKHOLM
  Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb ispred pošte u 5,15 sati. Prijava na let za Muenchen u 6,45 sati na liniji OU 4436 (Croatia Airlines) sa slijetanjem u 8,00 sati. Nastavak leta za Stockholm u 9,15 sati na liniji LH 2414 (Lufthansa) s dolaskom u 11,20 sati. Panoramski razgled glavnog grada Švedske sagrađenog na 14 otoka okruženih arhipelagom koji se sastoji od preko 24.000 većih i manjih otoka, s brojnim zaljevima i mostovima: Gradska vijećnica (izvana) u čijoj se Zlatnoj dvorani svake godine dodjeljuje Nobelova nagrada za sve kategorije (osim nagrade za mir), ulica Fjällgatan (Planinska ulica) na otoku Södermalm odakle se pruža lijepi pogled na Gamla Stan, te otocima Kungsholmen i Djurgården. Odlazak prema otoku Djurgården, prolazak pored muzeja Vasa, Skansen (muzej na otvorenom) i zabavnog parka Gröna Lund. Odlazak u stari, idilični dio grada Gamla Stan sa starim kućama i uskim uličicama, te katedralom Storkyrkan i kraljevskom palačom. Prijevoz do hotela 4*. Večera u hotelu. Noćenje.

  2. dan | STOCKHOLM – RIGA
  Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju gradom do prijevoza za luku Predlažemo odlazak na fakultativni izlet s uključenim ulaznicama za muzeje (minimum 25 prijavljenih putnika): najstariji muzej na otvorenom Skansen - kraljevski park u koji su dopremljene tipične kuće iz svih dijelova Švedske, ujedno i zoološki vrt radska vijećnica u čijoj se Zlatnoj dvorani svake godine dodjeljuje Nobelova nagrada za sve kategorije (osim nagrade za mir), Pomorski muzej Vasa. Povratak u hotel. Prijevoz u luku u poslijepodnevnim satima ukrcaj na trajekt SILJA line (brod ima wellness, trgovine, glazbu za ples, casino, barove) i smještaj u odabrane kabine. Plovidba Baltičkim morem do Rige. Bogata bife večera na brodu. Noćenje.

  3. dan | RIGA
  Doručak na brodu. Dolazak u Rigu u prijepodnevnim satima. Poludnevni razgled secesijskog grada na obali rijeke Daugave: zgrada nacionalne opere, gradski kanal i spomenik slobodi odakle ćete nastaviti razgled pješice. Odlazak do starog djela grada tijekom kojeg ćete vidjeti dvorac, katedralu, crkvu Sv. Petra, Švedska vrata, kuće Tri brata, velikog ceha i malog ceha. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel 3* u širem središtu grada. Večera u hotelu, noćenje.

  4. dan | RIGA – PARNU – TALLINN (oko 310 km)
  Nakon doručka odlazak iz Rige, vožnja obalnim autoputom do popularnog estonskog ljetovališta Parnua, poznatom po prekrasnim pješčanim plažama, ali i po mnogobrojnim ljetnim festivalskim priredbama. Slobodno vrijeme za fotografiranje i ručak (nije uključen u cijenu), te nastavak vožnje kroz sjevernu Estoniju do Tallinna. Nakon dolaska razgled znamenitosti srednjovjekovnog, gotičkog grada: brdo Toompea s istoimenim dvorcem, katedrala iz 13. stoljeća Aleksandar Nevski, donji grad sa crkvom Sv. Nikole, Gradska vijećnica - palače iz doba Hanse... Smještaj u hotel 3* u širem središtu grada. Večera i noćenje.

  5. dan | TALLINN – NARVA – ST. PETERSBURG (oko 370 km)
  Nakon ranijeg doručka vožnja preko graničnog prijelaza Narve do sjeverozapadnog dijela Rusije i St. Petersburga na ušću rijeke Neve u Baltičko more. Dolazak u poslijepodnevnim satima. Postoji samo jedan muzej u St. Petersburga koji se nikada ne zatvara, a to je sam grad! Tijekom panoramskog razgleda grada upoznat ćete se s predivnom gradskom arhitekturom, koja je nastala u relativno kratkom razdoblju: Trg umjetnosti, Ruski muzej, prekrasna katedrala Spasitelja prolivene krvi, Griboedov kanal, Nevsky Prospekt - glavna trgovačka arterija, ukrašena brojnim palačama i crkvama, Trg palače i Aleksandrova kolumna gdje je odlučena sudbina Oktobarske revolucije 1917. godine. Na trgu se nalazi i Admiralitet sa svojom emblematskom zlatnom strelicom nove prijestolnice, te Zimska palača koju je sagradio Rastrelli. U nastavku odlazak do Trga Decembrista gdje se nalazi čuveni Falconetov kip Petra Velikog, dalje do katedrale sv. Izaka s pozlaćenom kupolom i 112 stupova isklesanih iz crvenog finskog granita., Trga senata s brončanim konjanikom, palače Marijinski, trga sv. Izaka s istoimenom katedralom (sv. Izak Dalmatinski je bio pokrovitelj obitelji Romanov) ... Smještaj u hotel u širem središtu grada. Večera u hotelu, noćenje.

  6. dan | ST. PETERSBURG
  Doručak. Odlazak u muzej Hermitage (uključena ulaznica). Muzej je jedan od najstarijih i najvećih na svijetu. Nalazi se u sklopu 5 povijesnih građevina St. Petersburga, uključujući Zimsku plaču - bivšu rezidenciju Ruskih careva. Muzejska kolekcija sadrži preko 3 milijuna predmeta od prethistorije preko Egipatske umjetnosti do predmeta iz vremena Antike i veliku kolekciju zapadnoeuropskog slikarstva i kiparstva od doba renesanse do 20. stoljeća. Zastupljena su remek-djela brojnih slikarskih škola: talijanske škole s Rafaelovom Madonnom i Tizianovim sv. Sebastijanom; Sjeverne škole s portretom Rembrandtove Flore i Rubensove Adoracija pastira; francuske škole s velikom zbirkom Poussinovih slika i francuskim slikarstvom 19. stoljeća sa slikama Moneta, Renoira, Degasa, Cézannea, Gauguina... Slobodno vrijeme za ručak (nije uključen u cijenu). Poslijepodne odlazak do utvrde Petra i Pavla (uključena ulaznica). U utvrdi je smještena crkva Sv. Petra i Pavla gdje su grobovi svih članova carske obitelji Romanov. Posjet Petrovoj kući, sićušnoj građevini, otkuda je car upravljao gradnjom palače. Zaustavljanje kod krstarice Aurore s koje je odjeknuo pucanj i označio boljševičko osvajanje Zimske palače 25. listopada 1917. godine. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

  7. dan | ST. PETERSBURG – VIBORG – POORVO – HELSINKI (oko 390 km)
  Nakon doručka nastavak putovanja preko Viborga, prelazak granice s Finskom i dolazak u Poorvo, drugi po starosti grad u Finskoj, živući arhitektonski muzej s odlično očuvanim drvenim kućama. Šetnja povijesnom jezgrom do poznate crkve iz 15. stoljeća. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Helsinkiju. Smještaj u hotel 3*. Večera i noćenje.

  8. dan | HELSINKI – MUENCHEN – ZAGREB
  Doručak i odlazak na razgled grada. Danas je Helsinki moderno, europsko, kulturno središte, čiji je kozmopolitski način života u savršenom skladu s prirodom. Duga povijest ostavila je trag u brojnim spomenicima koje ćete vidjeti za vrijeme razgledavanja, kao i moderne primjere arhitekture poznate po jednostavnosti, funkcionalnosti i eleganciji: Gradska vijećnica, katedrala, Predsjednička palača, park Sibelius sa spomenikom skladatelju Sibeliusu, poznata crkva Temppeliaukio, koncertna dvorana Finlandia, Opera… Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. U 16,00 sati odlazak autobusom do zračne luke. Prijava na let za Muenchen u 18,55 sati na liniji LH 2465 s dolaskom u 20,25 sati. Nastavak leta za Zagreb u 21,05 sati na liniji LH 5998 s predviđenim slijetanjem u Zagreb u 22,15 sati.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov
  • Brod

  Napomene

  • Cijena uključuje
   Prijevoz zrakoplovom prema programu, smještaj u hotelima 4* u Stockholmu i 3* hotelima u Rigi, Tallinnu, St. Petersburgu i Helsinkiju na osnovi polupansiona (doručak i večera), 1 noć na brodu u unutrašnjoj dvokrevetnoj kabini, prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom prema programu, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu (St. Petersburg: muzej Hermitage, utvrda Petra i Pavla), lokalnog vodiča za vrijeme razgleda, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, organizaciju i pripremu putovanja.

   Cijena ne uključuje
   Pristojbe zračnih luka koje se obvezatno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, fakultativne izlete, piće uz obroke, napojnice lokalnim davateljima usluga, osobne troškove, putno osiguranje (zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja).

   Minimalan broj prijavljenih putnika: 30
   U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

   Doplata za fakultativni poludnevni izlet 7.4. (drugi dan): minimum 25 prijavljenih putnika - uključene ulaznice za kraljevski park Skansen, gradska vijećnica, Vasamuseum: 695 kn