Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Budimpešta-Prag-Beč (S1112)

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Budimpešta: Četvrt dvorova, Dunav i peštanska vreva

   "Kraljica Dunava" ili "Pariz istoka" je jedno od dragih imena kojim se mađarski glavni grad kiti. Budimpešta se lijepo skrasila na obali Dunava i bez pretjerivanja se može reći jedan od ljepših gradova.. Mađari imaju, slično kao Francuzi veoma veliku povezanost kao i veliki respekt prema svome gradu. To je jedini milijunski mađarskig rad koji je  duhovni, kulturni, znanstveni i plitčiki centar. To se vidi i iz svakodnevne jezične uporabe, ne kaže se samo tako "Idem u budimpeštu" već "visoko na Budimpeštu". Budimpešta u sadašnjoj formi egzistira tek 130 godina, nakon što su se spojili Budim i Pešta.
    


   Budimpešta se sastoji iz dva u potpunosti različita dijela grada, a ujedno je podijeljena i na 23 okruga: Budim se nalazi na lijevoj strani Dunava, odnosno zapadno, i više se karakterizira kao brežuljkast krajolik. Ovdje se nalaze luksuzni stanovi, mnogobrojna veleposlanstva, što pripada svjetskoj kulturnoj baštini pripadajuća čevrt dvorova, kao i Buda brežuljci, na kojem se stanovnici glavnog grada rado odmaraju.

   Pešta se nalazi istočno od Dunava, geografski gledano prije bi se reklo da je na ravnici i iznosi dvije trećine gradske površine, tako da tu živi i većina gradskog stanovništva. Pored znamenitosti kao što je Trg junaka, Szecheny termalne toplice s gospodom koja igraju šah, nalazi se parlament, trgovine, i tu se odvija cjelokupni život mađarske metropole. Kroz tu višestrukost je sigurno da će svaki budimpeštanski posjetilac naći nešto za sebe, gradski život i vreva su na peštanskoj strani, dok je budimska strana nešto mirnija, ali ništa manje zanimljiva s brojnim muzejima, tako da su obadvije strane zanimljive za posjetitelje. Ne smijemo zaboraviti Margaretin otok, gdje se od sve te vreve možete odmoriti.
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. dan | 9. travnja 2012. | ZAGREB - BUDIMPEŠTA
  Polazak iz Zagreba u ranim jutarnjim satima s mjesta koje ćemo naknadno objaviti. Vožnja autobusom visoke turističke kategorije do BUDIMPEŠTE. Razgled grada na Dunavu: CITADELA, TRG HEROJA, POVIJESNI MUZEJ, STADION NEP, BRDO GELERT, ANDRASSYJEVA ULICA, NARODNA GALERIJA... Slobodno vrijeme za kupovinu, ručak ili kavu u poznatoj kavani Gerbaud. Smještaj u hotel, večera. Mogućnost večernjeg izlaska, noćenje.

  2. dan | 10. travnja 2012. | BUDIMPEŠTA - BRATISLAVA - PRAG
  Doručak. Odlazak iz Budimpešte i vožnja prema Slovačkoj. Razgled simpatične slovačke prijestolnice: TRG SLOBODE, TRGOVI KOLLAR I HODŽA, NAPOLEONOVA OSMATRAČNICA, DVORAC, VRATA SV. MIHAELA, ULICE PROBST I KAPITOL, KATEDRALA SV. MARTINA, ULICA LORD, ULICA VENTURINI I ZELENA ULICA, GLAVNI TRG, VIJEĆNICA STAROG GRADA, PRIMACIALNA PALAČA, HVIEZDOSLAVOV TRG... Slobodno vrijeme za osobne programe i kupovinu. Nastavak vožnje prema Pragu uz pauzu/zaustavljanje u gradu iznenađenja. Dolazak u Prag, panoramski razgled autobusom i smještaj u hotel. Večera. Zajednički izlazak u neku od mnogobrojnih praških pivnica. Noćenje.

  3. dan | 11. travnja 2012. | PRAG
  Doručak. Razgled Praga u pratnji lokalnog vodiča. Na Hradčanima ćemo vidjeti SAMOSTAN STRAHOV, LORETU, KRALJEVSKU PALAČU, KATEDRALU SV. VITA. Na Malu Stranu doći ćemo preko KARLOVOG MOSTA pa do MALOSTRANSKOG TRGA, CRKVE SV. NIKOLE, VACLAVOVOG TRGA. Nastavak razgleda Starog grada: KARLOVA ULICA, STAROGRADSKA VIJEĆNICA, STAROGRADSKI TRG... Večera u hotelu. Odlazak na vožnju Vltavom (opcionalno). Izlazak u disko. Noćenje.

  4. dan | 12. travnja 2012. | PRAG
  Kasniji doručak. Nastavak razgleda Praga: ŽIDOVSKO GROBLJE, STARONOVA SINAGOGA, CELETNA ULICA, BRDO PETRIN SA POZNATOM USPINJAČOM LANOVKOM. Posjet Kafkinom muzeju. Slobodno vrijeme za osobne potrebe. Povratak u hotel, odmor, večera. Posjeta Križikovim fontanama, “spektaklu boja i zvuka”. Noćenje.

  5. dan | 13. travnja 2012. | Prag – Beč – Zagreb
  Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Beču. Po dolasku slijedi panoramski razgled: DVORAC SCHÖNBRUNN, OPERA, RING, HOFBURG, MARIAHILFERSTRASSE, PARLAMENT te šetnja centrom Beča: HOFBURG, GRABEN, KATEDRALA SV. STJEPANA, KÄRNTNERSTRASSE. Nakon boravka u centru Beča mogućnost odlaska u zabavni prak Prater ili slobodno vrijeme... Prema dogovoru s grupom polazak prema kućama s dolaskom u kasnim večernjim satima.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus

  Napomene

  • Cijena uključuje
   Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 1 polupansion u hotelu 3-4* u Budimpešti, 3 polupansiona u hotelu 3-4* u Pragu, razgledavanja i izlete prema gore navedenom programu, razgled “grada iznenađenja”, lokalne vodiče, turističkog pratitelja tijekom putovanja, jamčevinu.

   Cijena ne uključuje
   Troškove osobnih narudžbi, putno zdravstveno osiguranje, ulaznice za objekte koji se posjećuju (Križikove fontane, vožnja Vltavom, Kafkin muzej, diskoteke...)

   Preporučamo Allianz putno osiguranje.