Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Berlin - 5 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Glavni grad koji uvijek iznova živi

    O njemačkom, ponovno ujedinjenom glavnom gradu mogle bi se pisati knjige. Zapravo, to se uvijek iznova i čini. Dobar putni vodič je neizostavan ako se uputite u pravcu rijeke Spree.
    Mali savjet: provjerite u svojem vodiču koje godine je naklada aktualizirana. Berlin je od početka 90-ih najdinamičniji od svih drugih glavnih gradova u Europi. Berlinske zanimljivosti, znamenitosti, in-mjesta i moda mijenjaju se iz dana u dan. Evo nekoliko prijedloga što posjetiti.


    Brandenburška vrata
    Bez sumnje velika znamenitost Berlina. Izgrađena su 1790. 1989. godine, nakon pada Berlinskog zida, svijet je obišla slika sretnih ljudi koji su svojim Trabantima prolazili ispod njih.

    Reichstag
    Ova zgrada, u kojoj je sjedište njemačkog parlamenta, postala je svjetski poznata prekrivanjem 1995. godine. Poslije tog događaja, ova je zgrada zasigurno najposjećenije mjesto Berlina, zajedno sa prekrasnom staklenom kupolom koju je projektirao arhitekt Norman Foster.

    Radio i TV toranj
    Želite li  Berlin vidjeti iz ptičje perspektive, na raspolaganju su Vam dvije mogućnosti - 1926. godine izgrađen radio toranj na zapadu, te 40 godina kasnije izgrađen TV toranj na Alexanderplatzu.

    Postdamerplatz
    Tako je iz ružnog pačeta postao labud. No 28 godina poznati zid bio je pod minama i zarastao trg korovom. Danas je u Berlinu futuristički centar Njemačke. Daimler Quartir, Sony centar i 2004. otvoreni hotel Ritz-Carlton dominira kao grad u gradu.

    Museuminsel
    Ovaj komadić Berlina zaobilaze samo okorjeli protivnici kulture. Najstarija Berlinčanka, 3300 godina mada Nofretete, ostala je do 2009. u svom domicilu otoka.

   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1.dan | ZAGREB
   Polazak autobusa u 17:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Noćna vožnja uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta.

   2.dan | BERLIN
   Dolazak u Berlin u prijepodnevnim satima. Panoramski obilazak grada. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u razgled grada autobusom i pješice u pratnji vodiča: ALEXANDERPLATZ, FERNSEHTURM, NIKOLAIVIERTEL, ROTES RATHAUS, BERLINER DOM, LUSTGARTEN, MUSEUMSINSEL, UNTER DEN LINDEN, ZEUGHAUS, NEUE WACHE, STAATSOPER, HUMBOLDTUNIVERSITÄT, KRONPRINZENPALAIS, ST.HEDWIGS KATHEDRALE, GENDARMENMARKT, DEUTSCHER DOM, FRANZ. DOM, KONZERTHAUS... Noćenje.

   3.dan | BERLIN
   Doručak. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji vodiča: FRIEDRICHSTRASSE, CHECKPOINT CHARLIE, MUSEUM CHECKPOINT CHARLIE, OSTACI BERLINSKOG ZIDA, TOPOGRAPHIE DES TERRORS, PARISER PLATZ, BRANDERBURGER TOR, BUNDESTAG, BUNDESKANZLERAMT, POTSDAMER PLATZ, SONY CENTER INFO BOX, DAIMLER BOX… Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

   4.dan | BERLIN
   Doručak. Nastavak razgledavanja grada u pratnji vodiča: KURFÜRSTENDAMM, KAISER WILHELM GEDÄCHTNISKIRCHE, KaDeWe, KULTURFORUM, BERLINER PHILHARMONIE, SIEGESSÄULE, SCHLOSS CHARLOTTENBURG, OLYMPIASTADION... Slobodno popodne za vlastite aktivnosti. Noćenje.

   5.dan | BERLIN, DRESDEN, ZAGREB
   Doručak. Odlazak autobusom u smjeru Hrvatske. Dolazak u Dresden i razgled grada. Dresden je poznat kao grad umjetnosti i kulture: SEMPEROPER, FRAUENKIRCHE, HOFKIRCHE, DRESDENSKI DVORAC IZ 15. ST. KOJI JE BIO SJEDIŠTE SASKIH VOJVODA, KNEZOVA I KRALJEVA, NEUE SYNAGOGE, KULTURPALAST, ALTMARKT, KREUZKIRCHE... plavi most preko Labe, nazvan "Plavo čudo" (Blaues Wunder). Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraće odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

   UP-A16213

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE
    Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video, WC), 3 noćenja s doručkom u hotelu 2*superior/3 u širem centru grada, razglede prema programu, stručno vodstvo i organizaciju puta.

    CIJENA NE UKLJUČUJE
    Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju, nadoplata za jednokrevetnu sobu 590kn, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.