Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Berlin (JT3212)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Zrakoplov
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Glavni grad koji uvijek iznova živi

    O njemačkom, ponovno ujedinjenom glavnom gradu mogle bi se pisati knjige. Zapravo, to se uvijek iznova i čini. Dobar putni vodič je neizostavan ako se uputite u pravcu rijeke Spree.
    Mali savjet: provjerite u svojem vodiču koje godine je naklada aktualizirana. Berlin je od početka 90-ih najdinamičniji od svih drugih glavnih gradova u Europi. Berlinske zanimljivosti, znamenitosti, in-mjesta i moda mijenjaju se iz dana u dan. Evo nekoliko prijedloga što posjetiti.


    Brandenburška vrata
    Bez sumnje velika znamenitost Berlina. Izgrađena su 1790. 1989. godine, nakon pada Berlinskog zida, svijet je obišla slika sretnih ljudi koji su svojim Trabantima prolazili ispod njih.

    Reichstag
    Ova zgrada, u kojoj je sjedište njemačkog parlamenta, postala je svjetski poznata prekrivanjem 1995. godine. Poslije tog događaja, ova je zgrada zasigurno najposjećenije mjesto Berlina, zajedno sa prekrasnom staklenom kupolom koju je projektirao arhitekt Norman Foster.

    Radio i TV toranj
    Želite li  Berlin vidjeti iz ptičje perspektive, na raspolaganju su Vam dvije mogućnosti - 1926. godine izgrađen radio toranj na zapadu, te 40 godina kasnije izgrađen TV toranj na Alexanderplatzu.

    Postdamerplatz
    Tako je iz ružnog pačeta postao labud. No 28 godina poznati zid bio je pod minama i zarastao trg korovom. Danas je u Berlinu futuristički centar Njemačke. Daimler Quartir, Sony centar i 2004. otvoreni hotel Ritz-Carlton dominira kao grad u gradu.

    Museuminsel
    Ovaj komadić Berlina zaobilaze samo okorjeli protivnici kulture. Najstarija Berlinčanka, 3300 godina mada Nofretete, ostala je do 2009. u svom domicilu otoka.

   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | 22.6., petak | ZAGREB – BERLIN  
   Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb ispred pošte u 12,00 sati. Prijava na izravan let za Berlin u 14.05 sati na liniji LH 3059 (Lufthansa). Slijetanje u Berlin u 15,30 sati. Carinske i granične formalnosti, prijevoz do hotela u Berlinu. Smještaj u hotel 4*, noćenje.

   2. dan | 23.6., subota | BERLIN
   Doručak. Odlazak na poludnevni razgled grada: Kurfüestendam – berlinski raj za shopping, statua sa pozlaćenim anđelom pobjede Siegessäule, ulica 17. Juni na koju se nastavljaju Brandenburška vrata, poznata ulica Unter den Linden, Checkpoint Charlie – najpoznatija kontrolna točka za prijelaz iz zapadnog u istočni Berlin, Aleksandreplatz – centar bivšeg istočnog Berlina, sa 365m visokim TV tornjem i na kraju vjerojatno najljepši trg u Berlinu – Gendarmenmarkt, sa dvije barokne katedrale iz 18. stoljeća i koncertnom dvoranom u sredini koje je dao sagraditi Karl-Friedrich Schinkel. Odlazak do Reichstaga, zgrade njemačkog parlamenta na vrhu koje se nalazi staklena kupola s predivnim pogledom na Berlin. Slobodno poslijepodne. Navečer preporučujemo šetnju gradom koji je posebno lijep ljeti, te večeru u nekoj od lokalnih pivnica. Povratak u hotel i noćenje.

   3. dan | 24.6., nedjelja | BERLIN – POTSDAM – BERLIN
   Doručak. Odlazak na razgled Potsdama, udaljenog 40 kilometara od Berlina. Potsdam je prijestolnica savezne pokrajine Brandenburg, smješten u nekadašnjoj istočnoj Njemačkoj. Odlazak na razgled parka i palače Sanssouci, po kojoj je Potsdam najpoznatiji a koju često nazivaju i njemačkim Versaillesom. Nakon razgleda panoramski razgled Potsdama, ruska kolonija Aleksandrowka te nizozemska četvrt. Povratak u Berlin, slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

   4. dan | 25.6., ponedjeljak | BERLIN – ZAGREB
   Doručak. Odjava iz hotela, slobodno vrijeme do odlaska u zračnu luku. Prijava na izravan let za Zagreb na liniji LH 3058 u 12,00 sati. Predviđeno slijetanje u Zagreb u 13,30 sati. 

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Zrakoplov

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz zrakoplovom prema programu, smještaj u hotelu 4* na osnovi noćenja s doručkom, prijevoz iz zračne luke do hotela i natrag, poludnevni razgled Berlina, poludnevni razgled Potsdama, lokalnog vodiča za vrijeme razgleda, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, organizaciju i pripremu putovanja.

    Cijena ne uključuje 
    Zrakoplovne pristojbe u iznosu 880 kn – promjenjive do dana izdavanja zrakoplovnih karata, prijevoz, smještaj, obroke, usluge i pića uz obroke, napojnice lokalnim davateljima usluga, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, osobne troškove, putno osiguranje (zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja).

    Preporučamo Allianz putno osiguranje.