Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Bavarska romantična bajka - 3 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Bavarska romantična bajka - 3 dana
    Bavarska romantična bajka - 3 dana
    Bavarska romantična bajka - 3 dana
    Bavarska romantična bajka - 3 dana
   Stranica za ispis

   Program putovanja


   Posjet Nurnbergu, Regensburgu, Bamberg, Rothenburg ob der Tauberu i Passau

   Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

   Predviđeni hotel: Intercity Nurnberg 3*, u centru Nurnberga.

    

   1. DAN | ZAGREB – REGENSBURG - NURNBERG 

   Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju do Regensburga, grada na 2 rijeke, Dunavu i Regenu. Po dolasku u Regensburgslijedi obilazak povijesne jezgre pod zaštitom UNESCO-a, autobusom i pješice. Kameni most preko Dunava, katedrala i zelena tržnica s crkvom sv. Johanna, muzej blaga riznice katedrale, kuća patricija poput dvorca na Heuportu i povijesna ljekarna Adler ubrajaju se u najznačajnije građevinske spomenike Regensburga. Kraće slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Nastavak prema Nurnbergu. Smještaj u hotel. Navečer šetnja središtem grada i razgled povijesne jezgre grada koja je u srednjem vijeku smatrana prijestolnicom Svetog rimskog carstva, posebno poznata po brojnim podrumima za skladištenje pive: glavni gradski trg Hauptmarkt (danas najpoznatiji po čuvenom božićnom sajmu) s gotičkom fontanom Schöner Brunnen (Lijepi bunar - simbol grada), stara gradska vijećnica, crkva sv. Sebaldusa, kuća Albrechta Dürera, dvorac Kaiserburg (sjedište njemačkih srednjovjekovnih vladara)... Preporučujemo posjet nekoj od poznatih pekarnica kao što su Lebkuchen, Schmidt ili Wicklein, poznate po pripremi čuvenih nürnberških kolača. Noćenje.

   2. DAN | NURNBERG – izlet u Rothenburg ob der Tauber i Bamberg

   Nakon doručka fakultativni izlet u Rothenburg ob der Tauber,  grad u istočnoj Bavarskoj, koji leži na rijeci Tauber i na rubu Parka prirode Frankenhoe, poznat po svojoj očuvanoj ljepoti srednjovjekovne arhitekture u starom gradu okruženom zidinama s mnogo uskih ulica.  Šetnja starom gradskom jezgrom. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Bamberga, srednjovjekovnog grada pod zaštitom UNESCO-a. Razgled riznice vrijednih kulturno-povijesnih spomenika: nova rezidencija Bamberg, stara vijećnica, katedrala, srednjevjekovna četvrt Mala Venecija u staroj gradskoj jezgri uz samu rijeku Regnitz, rezidencija biskupa... Bamberg je nadaleko poznat po egzotičnom dimljenom pivu i najvećem broju pivovara po glavi stanovnika. Povratak u Nurnberg. Noćenje.

   3. DAN | NURNBERG – PASSAU – ZAGREB

   Nakon doručka slijedi vožnja prema bavarskom gradu Passau koji se nalazi na granici s Austrijom. Passau je poznat kao grad triju rijeka, nalazi se na rijeci Dunav, ušću rijeka Inna i Ilza. Ima oko 50.000 stanovnika. Stara gradska jezgra se nalazi na rtu između ušća Inna i Dunava. Šetnja središtem grada. Slobodno vrijeme te nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

   IP-0301119


   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u centru Nurnberga u hotelu 3*, razgledavanja prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), izlet u Rothenburg ob der Tauber i Bamberg 150 kn po osobi, min 30 osoba, doplata za jednokrevetnu sobu 290 kn (obvezna doplata ako osoba putuje sama),, putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

    POPUSTI I DOPLATE

    Nema trokrevetnih soba

    Doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60,00 kn po osobi

     

    Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna)

    Za posebno sjedalo u autobusu:

    • 1 red – sj. 3,4          100 kn
    • 2 red – sj. 5,6,7,8     100 kn
    • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 390 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

    Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

    VAŽNE INFORMACIJE

    Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,

    Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),

    Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta

    Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

    Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

    Granične, vizne i zdravstvene formalnosti

    Za  državljane RH viza za Sloveniju, Austriju i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

    Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

    Minimalan broj putnika za putovanje je 40.

    Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

    Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.