Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Advent; Bavarska - polazak iz Rijeke

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Advent; Bavarska - polazak iz Rijeke
    Advent; Bavarska - polazak iz Rijeke
    Advent; Bavarska - polazak iz Rijeke
    Advent; Bavarska - polazak iz Rijeke
   Stranica za ispis

   Program putovanja

    

   1. DAN | RIJEKA - AUGSBURG

   Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Austriju s usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Augsburg u popodnevnim satima. Smještaj u hotelu u centru grada. Fakultativni odlazak u grad javnim prijevozom. Slobodno vrijeme za individualno upoznavanje s gradom gdje se uz malo mašte možete osjećati kao u srednjem vijeku i osjetiti koje je značenje Augsburg imao nekad, u vrijeme bankarskih i trgovačkih dinastija Fuggera i Welsera – kao istaknuto financijsko središte, međunarodna trgovačka metropola i centar umjetnosti. Naravno, predbožićni sajam atraktivan je kao u cijelom germanskom svijetu. Povratak u hotel. Noćenje. 

   2. DAN | AUGSBURG

   Doručak. Odlazak na autobusno-pješački razgled Brechtovog grada, jednog  od najstarijih i najljepših  te povijesno najvažnijih gradova u Njemačkoj: Maximilianstrasse s plemićkim palačama, Rathausplatz s renesansnom gradskom vijećnicom s tornjem Perlach i Augustovim bunarom, rodna kuća velikog dramaturga Bertholda Brechta, kompleks Fuggerei, najstariji socijalni stambeni objekt na svijetu u kojem još uvijek žive mlade obitelji, Katedrala posjete djevice Marije, rodna kuća Leopolda Mozarta, oca slavnog skladatelja, sinagoga koja je preživjela 2. svjetski rat sa židovskim muzejom, crkva Sv Ane u kojoj je boravio Martin Luther… U popodnevnim satima preporučamo posjet kompleksu Fuggerei, Muzeju obitelji Welser i Fugger ili Muzeju židovske kulture. Povratak u hotel. U večernjim satima preopručamo posjet nekoj od mnogobrojnih pivnica s kvalitetnjom pivom i tipičnim specijalitetima. Noćenje.

   3. DAN | AUGSBURG - HARBURG - ULM - AUGSBURG

   Nakon doručka odlazimo prema Dunavu i nedalekom gradiću Harburgu iznad kojega dominira impozantni istoimeni dvorac iz 11./12. stoljeća. Fakultativno ćemo posjetiti dvorac uz pratnju lokalnog vodiča koji će nas upoznati s građevinom i razdobljem kada je moćna dinastija Hohenstaufen vladala ovim područjem pa i puno šire diljem Evrope. Nastavljamo vožnju do Ulma, rodnog grada Alberta Einsteina. Po dolasku slijedi pješački razgled grada kojeg Dunav dijeli na novi dio koji se nalazi u Bavarskoj i staru jezgru u Baden-Württembergu:  Münsterplatz s gotičkom protestantskom katedralom s najvišim tornjem na svijetu visine 161,53 m i lavljom i dupinskom fontanom , gradska vijećnica s astronomskim satom, slikovita četvrt Fischervietel poznata po starim kanatnim zgradama, mnogobrojnim restoranima i suvenirnicama, kosa kuća Schiefe Haus, Metzgerturm… Slobodno vrijeme za posjet predbožićnom sajmu i individualno istraživanje Ulma. U večernjim satima krećemo prema Augsburgu. Povratak u hotel. Noćenje                                     

   4. DAN | AUGSBURG - RIJEKA

   Doručak. Napuštamo Augsburg i odlazimo prema Münchenu. Slobodno vrijeme za individualni razgled užeg središta glavnog grada Bavarske: Königsplatz, Marienplatz sa starom i novom gradskom vijećnicom, ribljom fontanom i crkvom sv. Petra, Max – Joseph Platz s Residenzom (palačom u kojoj su više od 500 godina živjeli vladari Bavarske), Frauenkirche, crkva sv. Mihovila. Polazak u rano poslijepodne prema austrijskoj granici i dalje kroz Sloveniju prema Hrvatskoj. U Rijeku stižemo u večernjim satima.

   J-511118

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   •  

    CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz turističkim autobusom, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om (trokrevetne sobe nisu moguće), 3 noćenja s doručkom u hotelu s 3* u centru Augsburga, razgledi Augsburga, Ulma, Höchstadta, posjet Münchenu, usluge voditelja putovanja, pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično

     

    DOPLATE

    Jednokrevetna soba: 900,00 kn.;

    Cijene ulaznica: Fuggerei, Augsburg €4; Welser und Fugger Erlebnis Museum, Augsburg €6;  Muzej židovske kulture, Augsburg €4 (otvoren do 16:00h); dvorac Harburg €9 (NAPOMENA: cijene ulaznica su navedene informativno i redosljed razgleda može biti podložan promjenama). Putno zdravstveno osiguranje s osiguranjem od posljedica nesretnog slučaja; Osiguranje otkaza putovanja.