Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Advent u Grazu - jednodnevni izlet

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Advent u Grazu - jednodnevni izlet
    Advent u Grazu - jednodnevni izlet
    Advent u Grazu - jednodnevni izlet
    Advent u Grazu - jednodnevni izlet
   • Graz je glavni grad pokrajine Štajerske, sa 285 000 stanovnika drugi po redu kao univerzitet i drugi po redu kao najvažniji grad Austrije. 2003. je bio grad kulture Europe. Okružen je sa tri strane planinama. Rječica Mura protiče kroz Graz i čini šarmantni ugođaj, atmosferu grada. Posebno upadljivi otok na Muri iz željezne konstrukcije, koju je planirao iz New Yorka Vito Acconci. Otvoreni dio čini arenu za izvedbe, ali služi i kao mjesto pod suncem za odmor, u zatvorenom dijelu nalazi se moderan kafić.


    Srce unutrašnjosti Graza je glavni trg s vijećnicom. U sredini trga nalazi se česma Erzoga Johanna. okolo naokolo nalaze se prodajni štandovi slatkiša, voće i mali imbisi (zalogajnice). Jednostavno ukusno! Daljnje znamenitosti su oslikana zgrada i znamen grada je toranj sa satom. Njegovo prijestolje je na Schlossbergu, gdje imate prekrasni pogled na grad. Kroz okrug se proteže Herrengasse (Gospodska ulica) najljepša i najdraža šoping ulica u Grazu, u kojoj se nalazi i ljetnikovac, sjedište štajerskog zemaljskog sabora. Do glavnog trga možete stići sa svakim tramvajem, trg se sačinjava većinom od pješačke zone. Od listopada 2003. mami kuća umjetnosti sa spektakularnom arhitekturom i različitim izložbama suvremene umjetnosti. Vrijedno spomena je i najveći zemaljski muzej Austrije Joanneum. Obuhvaća 19 referata s težištem prirode, kulture i umjetnosti Štajerske. Graz je doista vrijedan izleta, svejedno što tražite: da li umjetnost, ili ugodnu šetnju kroz predivan stari grad, koji je od 1999. u kulturnoj baštini UNESCO-a, a možete i kupovati kao i par ugodnih sati sprovesti u lijepim kafićima. Graz Vam jednostavno nudi sve.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

    

   Polazak autobusa u 6:30 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Graza uz kraće zaustavljanje na putu radi odmora. Po dolasku razgled grada: GLAVNI TRG – GRADSKA VIJEĆNICA – OPERA – GLOCKENSPIEL ZVONO – KAŠTEL – STARO ISUSOVAČKO SVEUČILIŠTE – KATEDRALA I MAUZOLEJ. Poslije razgleda odlazak do Božićnog sajma ispred Gradske vijećnice. Slobodno vrijeme za kupovinu na mnogobrojnim adventskim štandovima i uživanje u predbožićnom raspoloženju. Predlažemo posjet otoku-mostu na rijeci Muri, jednom od futurističkih čuda koje u sebi sadrži amfiteatar, igralište i kavanu, te odlazak do KUNSTHAUSA – futuristički građenog Muzeja suvremene umjetnosti. Ostatak popodneva slobodno vrijeme za kupovinu i nabavu božićnih darova. U 16:00 sati odlazak prema trgovačkom centru Seiersberg i slobodno vrijeme za kupovinu. Polazak za Zagreb u 18:00 sati. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

   IZ-2910118

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz autobusom prema programu, pratitelja putovanja, razglede prema programu,  organizaciju putovanja.

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Putno osiguranje, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike.

    ZA PUTOVANJE JE POTREBNO NAJMANJE 40 PRIJAVLJENIH PUTNIKA.

    Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.

    Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.