Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Advent - Salzburg i austrijska jezera

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Advent - Salzburg i austrijska jezera
   Advent - Salzburg i austrijska jezera
   Advent - Salzburg i austrijska jezera
   Advent - Salzburg i austrijska jezera
  • Jedan dvorac, jedna utvrda i dvije Mozartove kuće

   Da bi se razumjelo nekadašnji karakter Salzburga, moraju se imati u vidu znamenite vrijednosti grada. Salzburg je nastao na ruševinama rimskog naselja Juvavum 696. godine. Biskup Rupert von Worms, današnji gradski patron, osnovao je samostan sv. Petra, kolijevku grada. Salzburg i okolica ubrzo se razvijaju kao neovisni crkveni grad "Das Rom des Nordes" (Rim sjevera). Nadbiskupu, koji nije bio donositelj samo crkvenih već i političkih odluka, grad može zahvaliti na svjetski poznatim baroknim građevinama, i s njima povezanom vizurom grada: prostrani trg, mirne i uske uličice, velik broj crkava i samostana, dvorci i palače sa svojim parkovima kao i prekrasnim vrtovima.


   Salzburgom dominira nezamjenjiva silueta utvrde Hohensalzburg, koja već 900 godina uspješno čuva grad. Danas ta utvrda slovi kao najbolje očuvana u centralnoj Europi, te posjetiteljima omogućuje uvid u prošlost.
   1972. godine je na konvenciji osnovan program pod okriljem UNESCO-a čija je zadaća zaštita međunarodno priznatih kulturnih i prirodnih dobara, a kojem se tokom godina pridružilo 178 zemalja. 1. siječnja 1997. godine na UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine uvrštena su i dva glavna mjesta u Austriji - stari grad Salzburg te dvorac Schönbrunn.

   Mozartov spomenik
   Na mjestu današnjeg Mozartplatza (nekada Michaelerplatz) 4. rujna 1842. godine otrkiven je Mozartov spomenik. Svečanosti (na kojoj su sudjelovali njegovi sinovi Franz Ksaver i Karl) prethodila je višegodišnja rasprava. Već 1835. imali su Sigmund von Kolflern i pisac Julius Schilling ideju kako bi taj spomenik trebao izgledati. Unatoč brojnim protivljenjima da se takve ceremonije održavaju 50 godina nakon Mozartove smrti, naišli su na velik odaziv putem donacija. Za izradu kipa odabrani su minhenski kipar Ludwig von Schwanthaler i kovač Johann Sigelmaier. Nakon što je uklonjena česma Michaeler i nakon što se započelo s gradnjom temelja za kip, pronađeni su ostaci rimskih mozaika s natpisom na latinskom jeziku "Hier Wohnt das Glück" - "Ovdje stanuje sreća". To je dokaz da se na Mozartovom trgu nalazi jedno od najstarijih naselja grada.


  Stranica za ispis

  Program putovanja

   

  1. DAN | ZAGREB – SALZBURG - HOTEL 

  Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju  do Salzburga. Po dolasku, primijetit ćete da je najveća gužva na malom trgu oko Mozartove rodne kuće u Getreidegasse 9, gdje je genij rođen 27.01.1756. godine. Tu se nalazi jedan od dva muzeja posvećena ovom velikom skladatelju. Mozart ima i svoj trg sa spomenikom još od 1842. godine. Nastavljamo prema katedrali Salzburger Dom koja je izgrađena u baroknom stilu. Na Domplatz trgu je i velika fontana, prekrasne zgrade nove i stare nadbiskupske rezidencijalne palače  (Fürsterzbischöfliche Residenz), a na nju se nadovezuje franjevačka crkva (Franziskanerkirche). S druge strane rijeke vidjet ćete barokni dvorac Mirabell, prvotno izgrađen 1606. godine, a zatim 120 godina kasnije obnovljen gotovo od nule. Gradio ga je nadbiskup Wolf Dietrich von Raitenau kako bi napravio udoban dom za svoju nevjenčanu suprugu Salome Alt i njihovo 15 djece. Danas je u njemu smještena gradska vijećnica i administracija. Slobodno vrijeme na jednom od najljepših božićnih sajmova.* Kasno poslijepodne odlazak prema hotelu. Smještaj. Noćenje.

  2. DAN | HALLSTATT- BAD ISCHL

  Nakon doručka odlazak do Hallstatta koji je smješten na istoimenom jezeru. Razgled romantičnog gradića i fakultativni posjet "Svijetu soli", najstarijem rudniku soli na svijetu uz pratnju stručnog vodiča (doplata). Razgled rudnika započinje vožnjom modernom uspinjačom s predivnim pogledom na jezero i grad nakon koje slijedi lagana 15-minutna šetnja do ulaza u rudnik. Nakon oblačenja zaštitnih odijela, počinje istraživanje mračnih i hladnih hodnika rudnika s adrenalinskim rudarskim toboganima. Slijedi vožnja do carskog grada, Bad Ischla. Tu se nalazi i Carska villa, ljetna rezidencija Franje Josipa i carice Elizabete (Sissy). Šetnja velikim parkom uz vilu te povijesnom jezgrom do jedne od poznatijih austrijskih slastičarnica Zauner, slobodno vrijeme za šetnju ili kavu i kolače. Nastavak putovanja Povratak u hotel. Noćenje.

  3. DAN | ST.GILGEN- ST. WOLFGANG- ZAGREB

  Nakon doručka vožnja do St. Gilgena, gradića u kojem je rođena Mozartova majka. Šetnja slikovitim uličicama i malim trgovima s fontanama, rodna kuća Mozartove majke, crkva sv. Egidija uz koju je smješteno groblje s arkadama. Vožnja brodom po jezeru Wolfgangsee. Posjet živopisnom gradiću St. Wolfgang. Šetnja i razgled župne crkve s Pacherovim oltarom te kraće slobodno vrijeme. Preporučamo popodnevni izlet brdskom željeznicom, prekrasnim krajolikom do vidikovca gdje pogled seže na nevjerojatna jezera i zanimljive gradiće. Odlazak iz St. Wolfgang u poslijepodnevnim satima uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima do ponoći.

  GARANTIRANI POLAZAK

  IP-611118

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus

  Napomene

  •  

   Predviđeni hotel: Hotel Auerhahn  3*  ( Stadtpl. 26, 4840 Vöcklabruck, http://www.auerhahn.at/ )

   CIJENA UKLJUČUJE

   Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu/pansionu 3* na području Salzkammerguta, razgledavanja prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

   CIJENA NE UKLJUČUJE

   Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), ulaznicu za „Svijet soli“ u Hallstattu 210 kn ( plaćanje prilikom prijave, najmanje 20 prijavljenih, ulaz u rudnik nije moguć djeci mlađoj od 4 godine ), Kosturnica u Hallstattu 1,50 EUR, plaćanje na licu mjesta, vožnja brodom po jezeru od St. Wolfganga do St. Gilgena 11,00 EUR (plaćanje na licu mjesta); ulaznica za Carsku vilu i park u Bad Ischlu 14,50 EUR(plaćanje na licu mjesta), doplata za jednokrevetnu sobu, po osobi: 250 kn, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi, putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.


   POPUSTI I DOPLATE

   Jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 30% popusta, odrasla osoba na pomoćnom ležaju po redovnoj cijeni

    

   Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna)

   Za posebno sjedalo u autobusu:

   • 1 red – sj. 3,4          100 kn
   • 2 red – sj. 5,6,7,8    100 kn
   • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 280 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

   Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

    

   VAŽNE INFORMACIJE

   Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,

   Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta

   Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

   Agencija zadržava pravo promijene redoslijeda programa.

   Granične, vizne i zdravstvene formalnosti   

   Za državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

   Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

   Minimalan broj putnika za putovanje je 40.

   Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

   Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr

   Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.