Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Istanbul za Uskrs (GO1212)

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Istanbul, nekoć znan i kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad, danas je moderan, užurban velegrad. To je grad koji se jedini u svijetu prostire na dva kontinenta, a zbog jedinstvenog položaja ujedno je i sjecište različitih kultura i civilizacija koje se već stoljećima skladno isprepliću i nadopunjuju. Ovaj veliki mozaik Istoka i Zapada uistinu ima mnogo toga za pokazati, od rimskih akvedukta, bizantskih crkava, monumentalnih muzeja, velikih džamija s impresivnim minaretima, ali ponajprije svoju nadaleko poznatu gostoljubivost, prijateljsku i živahnu atmosferu njegovih ulica, restorana, kavana, trgova, bazara... Bez obzira iz kojeg razloga nam se priključite na ovom putovanju, budite sigurni da je Istanbul grad koji nudi brojna iznenađenja i jednostavno ostavlja bez daha.
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  Uskršnje putovanje u Istanbul, Turska 2012

  1. dan | 05.04. četvrtak | ZAGREB – ISTANBUL
  Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci ''Pleso'' kod šaltera Pošte u 09.10h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, na liniji TK 1054 u 11.10h. Po dolasku u Istanbul u 14.10h obavljanje pograničnih formalnosti. Transfer autobusom do hotela 4* u povijesnom dijelu Istanbula. Smještaj u hotel. Nakon kraće pauze odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom do trga Taksim, novog centra grada i poznate trgovačke ulice Istiklal, fakultativna večera u poznatom ribljem restoranu. Povratak u hotel, noćenje.

  2. dan | 06.04., petak | ISTANBUL
  Doručak. Odlazak na poludnevni razgled Istanbula pješice, u pratnji lokalnog vodiča; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu, Aja Sofiji, toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Odlazak na Grand Bazaar, najveću tržnicu u Turskoj, poznatoj  po zlatu, tkanini, keramici, slasticama, suvenirima. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u tradicionalni restoran s folklornim programom. Noćenje.

  3. dan | 07.04., subota |  ISTANBUL
  Doručak. Slobodan dan za vlastite programe ili mogućnost fakultativnog krstarenja Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nudimo mogućnost posjeta Hamamu, priuštite si tradicionalnu tursku kupelj, praznik za tijelo i dušu.  Također nudimo mogućnost posjete Topkapi Palače, osmanlijskog carskog dvoraca, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, koji pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Noćenje.

  4. dan | 08.04., nedjelja | ISTANBUL – ZAGREB
  Doručak, odjava iz hotela, organizirani transfer do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, na liniji TK 1053 u 09.05h; s dolaskom u Zagreb u 10.15h. Završetak programa.

  Provjerite i naše ostale ponude za Uskršnja putovanja: Uskrs u Rimu, Uskrs u Sarajevu, Uskrs u Madridu, Uskrs na Baltiku, Uskršnje krstarenje do Lisabona ili ostale Uskršnje ponude putovanja.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov

  Napomene

  • Cijena uključuje
   Povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba (ekonomska klasa) do Istanbula, smještaj u hotelu Prestige 4* u kulturno povijesnom centru grada na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, sve transfere i razglede prema programu, razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, ulaznicu za Aja Sofiju, pratitelja iz Zagreba, putno zdravstveno osiguranje, pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu. Sve putnike očekuje i poklon iznenađenja!

   Cijena ne uključuje
   Pristojbe u zračnim lukama, doplatu za jednokrevetnu sobu, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo).

   Fakultativna ponuda
   Večera u poznatom ribljem restoranu Neptun: 220 kn -uključena večera od 3 slijeda i 1 piće
   Večera u tradicionalnom restoranu Orient House s folklornim programom: 370 kn -uključena večera, 2 pića, show
   Poludnevni izlet krstarenje Bosporom: 270 kn (minimum prijavljenih putnika 10) -transfer autobusom do pristaništa, posjet Egipatskoj tržnici, krstarenje Bosporom, u pratnji našeg vodiča
   Posjet Cemberlitas Hamamu: - tradicionalni stil (15 minutna masaža s keseom-rukavicom i sapunicom): 280 kn
   Razgled Topkapi Palače: 190 kn - sastanak s vodičem na engleskom jeziku, svako jutro u 9.00h, ispred blagajne Topkapi Muzeja, razgled Palače s lokalnim vodičem (ulaznica u cijeni).

   Minimalni broj prijavljenih putnika: 14 

   VAŽN NAPOMENA
   Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.