Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Južnoafrička Republika - 12 dana

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov, Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Južnoafrička Republika - 12 dana
   Južnoafrička Republika - 12 dana
   Južnoafrička Republika - 12 dana
   Južnoafrička Republika - 12 dana
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. DAN | ZAGREB – DOHA

  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 15.50 sati. Polijetanje zrakoplova kompanije Qatar Airways na liniji QR 218 za Dohu u 17.50 sati (let traje 5:20h).

  2. DAN | DOHA – CAPE TOWN

  Dolazak u Dohu u 01.10 sati (lokalno vrijeme). Nastavak leta za Cape Town u 02.45 sati. Noćni let. Obroci u zrakoplovu. Dolazak u Cape Town u 11.30 sati po lokalnom vremenu. Nakon imigracijskih i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel. Smještaj. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

  3. DAN | CAPE TOWN

  Doručak. Odlazak na panoramski razgled grada koji se nalazi na krajnjem jugu Afrike i za mnoge je jedan od najljepših svjetskih gradova. U srcu grada nalazi se najstarija građevina Cape Towna – Castle of good hope, zgrada Parlamenta, Company Gardens, malajska četvrt Bo Kaap poznata po svojim šarenim kućama. Ukoliko vremenske prilike dozvole, uspon uspinjačom na Table Mountain (1085 m), veličanstvenu planinu jedinstvenog oblika koja se impozantno uzdiže nad gradom. Table Mountain je simbol Cape Towna, a proglašena je jednim od sedam svjetskih čuda prirode. Za lijepog vremena sa planine se pruža prekrasan pogled na Cape Town i okolicu. U poslijepodnevnim satima vozimo se do dijela grada Constantia. Tu se nalazi jedan od prvih vinorodnih krajeva Južne Afrike gdje su nastale neke od prvih vinskih farmi krajem 17.st. Posjetit ćemo dvije farme i uživati u prekrasnim pejzažima i degustaciji vina.  Povratak u hotel. Noćenje.

  4. DAN | CAPE TOWN – CAPE POINT – CAPE TOWN

  Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Cape Point-a. Vožnja obalnom cestom Chapman's Peak duž Atlanskog oceana tijekom koje možete uživati u prekrasnom pejzažu. Uživat ćemo, po mnogima, u jednoj od najljepših panoramskih vožnji u svijetu. Nastavak putovanja do prirodnog rezervata Cape Point koji udomljuje brojne fascinantne životinje, uključujući babune, antilope i preko 150 vrsta ptica, među kojima i nojeve, najveće ptice na svijetu. Posjet Rtu Dobre nade te vožnja do Cape Pointa. Slobodno vrijeme za šetnju i uspon do svjetionika sa kojeg se pruža nezaboravan pogled. Fakultativno odlazak na ručak (uz nadoplatu). Nastavak putovanja do plaže Boulders poznate po koloniji pingvina koji se se ovdje nastanili. Posjetit ćemo i botanički vrt Kirstenbosch, na istočnim obroncima Table Mountaina,  koji je već godinama na listi najboljih botaničkih vrtova u svijetu. Povratak u Cape Town. Noćenje.

  5. DAN | CAPE TOWN – STELLENBOSCH – CAPE TOWN

  Nakon doručka, krećemo na vinsku turu po okolici Cape Towna.  Prvo ćemo posjetiti Franschoek, gradić kojeg su osnovali francuski Hugenoti u 17.st. Gradić je okružen prekrasnim planinama i poznat je po svojoj „francuskoj atmosferi“. Ovdje možete uživati u šetnji i kupovini u šarmantnim dućanima. Nakon slobodnog vremena, nastavak putovanja za Stellenbosch, gdje se nalaze neki od najljepših nasada vinove loze u svijetu. Putem ćemo posjetiti jednu vinsku farmu kako bi uživali u degustaciji vina i pravom južnoafričkom ručku. Po dolasku u Stellenbosch kratko vrijeme za šetnju drugim najstarijim gradom Južne Afrike. Stellenbosch krasi zanimljiva nizozemska arhitektura i prekrasne aleje hrastova. Posjet jednoj od lokalnih vinarija na degustaciju poznatih južnoafričkih vina. Povratak u Cape Town. Noćenje.

  6. DAN | CAPE TOWN – OTOK ROBBEN (fakultativno) – JOHANNESBURG

  Nakon doručka, odlazak na izlet na otok Robben (doplata) koji je poznat kao bivši zatvor u kojem je Nelson Mandela proveo 18 godina. Otok je ravan i zbog erozije se uzdiže nekoliko metara iznad mora. Od 17. stoljeća korišten je kao zatvor, kolonija gubavaca i vojna baza. 1999. godine upisan je na UNESCO popis svjetske baštine, mjesto gdje je pobjedila sloboda i demokracija. Odjava iz hotela te transfer za zračnu luku Cape Town. Prijava na let za Johannesburg (trajanje leta cca 2h). Po dolasku smještaj u hotel u okolici Johannesburga. Noćenje.

  7. DAN | JOHANNESBURG – PRETORIA – NP PILANESBERG

  Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i vožnja prema Pretoriji. Pretorija je jedan od tri glavna grada JAR-a u kojem se nalazi sjedište vlade. Grad je nekada imao veoma lošu reputaciju kao “ glavni grad apartheida“ no danas je to predivan grad s brojnim povijesnim zgradama, muzejima i cvjetnim parkovima. Posjetit ćemo impozantni Voortrekker kompleks koji odaje počast sudionicima „Velikog Treka“, velike seobe stanovnika u unutrašnjost u prvoj polovici 19.st. Još ćemo posjetiti i kuću Paula Krugera te trenutno sjedište vlade i predsjednika – The Union Buildings. Nakon razgleda grada slijedi vožnja do NP Pilanesberg. Po dolasku u NP odlazak na poslijepodnevni „game drive“. Večera u lodgeu. Noćenje.

  8. DAN | NACIONALNI PARK PILANESBERG

  Doručak. Odlazak na safari gdje ćete imati priliku vidjeti „velikih 5“ – odnosno 5 za lov najopasnijih životinja u Južnoj Africi: slonove, leoparde, lavove, bizone i nosoroge te niz ostalih životinja poput impala, geparda, hijena, babuna itd. U poslijepodnevnim satima slijedi još jedan „game drive“. Povratak u lodge nakon sumraka. Večera. Noćenje.

  9. DAN | NACIONALNI PARK PILANESBERG

  Doručak. Slobodno jutro. Moguć je fakultativan odlazak na balon safari i vožnju quadovima po parku ili pješački safari u potrazi za nosorozima po kojima je park posebno poznat. Za one „manje pustolovne“ predlažemo odlazak do obližnjeg Sun City-a. Taj grad/resort prepun je hotela, casina, vodenih parkova, bazena i ostalih sadržaja za zabavu i razonodu. U poslijepodnevnim satima slijedi još jedan „game drive“ nakon kojeg ćemo ukoliko nam vrijeme dozvoli uživati u pravom doživljaju južnoafričkog braai-a (roštilja). Noćenje.

  10. DAN | NP PILANESBERG – JOHANNESBURG

  Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak za Johannesburg. Po dolasku  razgled grada i Posjet Sowetu (South Western Townships) – slikovitom predgrađu Johannesburga, ali i najvećoj crnačkoj rezidencijalnoj četvrti Južnoafričke Republike. Nakon razgleda posjetit ćemo muzej Apartheida te se uputiti do našeg hotela. Noćenje u hotelu.

  11. DAN | JOHANNESBURG – DOHA

  Doručak i odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke.  Polijetanje zrakoplova kompanije Qatar Airways na liniji QR1364 za Dohu je u 14.10 sati. Obroci u zrakoplovu. Predviđeno slijetanje u Dohu je u 23.30h.

  12. DAN | DOHA – ZAGREB

  Nastavak putovanja za Zagreb na letu QR215 je u 1.20 sati s predviđenim dolaskom u 5.30 sati (lokalno vrijeme).

  K-124717

  GARANTIRANI POLAZAK

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov
  • Autobus

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE

   Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, domaći let Cape Town – Johannesburg, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima / lodge-u 4* na bazi noćenja s doručkom, transfere i razglede prema programu, večere navedene u programu (u Nacionalnom parku Pilanesberg), ulaznice za objekte koji se posjećuju, pratitelja na putovanju, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

   CIJENA NE UKLJUČUJE

   Zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama), doplatu za jednokrevetnu sobu – 3.890,00 kn, vizu za JAR (s posredovanjem)  – 630 kn , napojnice za lokalne vodiče i vozače (50€ po osobi, doplata na licu mjesta), posjet Robben Islandu (doplata na licu mjesta), dodatne obroke i usluge, putno osiguranje (obavezno)

   OBAVEZNE DOPLATE PO OSOBI

   Kod prijave: pristojbe zračnih luka 2.990 kn (podložne promjenama)

   Na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 EUR (plaćanje pratitelju putovanja)

   VIZA ZA JUŽNOAFRIČKU REPUBLIKU:

   DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA IZDAVANJE TURISTIČKE VIZE ZA JUŽNOAFRIČKU REPUBLIKU (za boravak do 90 dana)

   1. U potpunosti i čitko ispunjen obrazac za vizu. Obrazac mora biti ispunjen velikim tiskanim slovima, na engleskom jeziku, vlastoručno potpisan.

   2. Putovnica koja mora biti važeća još najmanje 30 dana od dana predviđenog izlaska iz Južnoafričke Republike. Putovnica treba sadržavati još najmanje 3 potpuno prazne stranice u nizu za potrebe vize i ulaznih/izlaznih pečata.

   3. 2 fotografije za dokumente u boji, ne starije od 6 mjeseci, sa svijetlom pozadinom, veličine za putovnicu (3,5 x 4,5 cm).

   4. Potvrdu u obliku tromjesečnog izvoda stanja tekućeg računa sa svim transakcijama u tom periodu, potpisana i ovjerena od banke. Izvod na kojem se vidi samo trenutno stanje na računu neće se smatrati dovoljnim. Potrebno je dokazati da je račun aktivan i da na njemu ima dovoljno sredstava. Visina trenutno raspoloživih sredstava nije strogo definirana, a ovisi o samoj dužini boravka u JAR-u, međutim, računa se nekih 100 USD po danu po osobi. Ako nisu zadovoljni priloženim, ambasada može dodatno zatražiti dokaz o zaposlenju, o studiju, dodatnu dokumentaciju od banke ili npr. tromjesečni izvod treće osobe koja će za putnika garantirati. Poželjno je da sva ta dokumentacija bude na engleskom. Predlažemo da nam, zbog zaštite Vaše privatnosti, potvrdu dostavite u zatvorenoj koverti.

   5. Polica putnog zdravstvenog osiguranja ugovorena baš za ovo putovanje.

   6. Kopija osobne iskaznice

   NAPOMENE

   Kategorizacija hotela i lodgeva u Južnoafričkoj Republici odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

   Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

   Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

   Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

   U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

   Najmanji broj putnika: 15