Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži krstarenja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Hurghada, Kairo i krstarenje Nilom

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Zrakoplov, Autobus, Brod, Vlak
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Hurghada, Kairo i krstarenje Nilom
    Hurghada, Kairo i krstarenje Nilom
    Hurghada, Kairo i krstarenje Nilom
    Hurghada, Kairo i krstarenje Nilom
   • Egipat je velika država sjeveroistočne Afrike, koja se u velikoj mjeri naslanja na Bliski istok, ne samo po kulturi, religiji i načinu života, nego i u geografskom smislu. Naime, Sinajski poluotok je točka koja povezuje dva najveća kontinenta svijeta, Afriku i Aziju.

    Egipat u sebi skriva pravu riznicu povijesti, koja nas vodi u posjet zemlji tajanstvenih i veličanstvenih piramida u Gizi, sfinga i grobnica, drevnih artefakata i hramova u Luxoru, pa sve do znamenite Doline kraljeva. Pored toga, također nudi bogatstvo prirodnih i kulturnih znamenitosti, koji doista očaraju svakog posjetitelja.

    Mnogi nazivaju Egipat zemljom bezbroj lica. Koliko god puta posjetili Egipat, uvjeravamo Vas da ćete po svakom novom dolasku iznova otkriti novu tajnu i znamenitost. Egipat je kolijevka civilizacije u kojoj su u prošlosti vladali faraoni i utjecali na razvoj države i njenu kulturu, koju osjećamo još i danas. Pored veličanstvenih piramida i Doline kraljeva, dviju znamenitosti koje jednostavno morate posjetiti, Egipat privlači beskonačnim pješčanim plažama, bogatim podvodnim svijetom, posebnim arheološkim mjestima, prema kojima svaki putnik zasigurno žudi. To je destinacija koja zadovoljava svakog gosta, onih željnih adrenalina i pravih pustolovina, otkrivanja dubokog toplog Crvenog mora, kao i one koji jednostavno žude samo za opuštanjem i izležavanjem na vrućem pustinjskom pijesku pod palmom.
    O MJESTU - HURGHADA:
    Vojni guverner Hurghade je potkraj 1970-ih prepoznao potencijal tog područja kao raja za ronjenje. Iz zabačenog i uspavanog sela naraslo je veliko ljetovalište, s malim otocima Giftun i Magawish smještenima ispred njega, a širenju se još ne nazire kraj. Novi hotelski kompleksi, all inclusive klubovi i zabavni parkovi kao da rastu iz tla. Tako se nekoć manje ribarsko selo u zadnjih deset godina razvilo u pravo turističko mjesto i popularnu destinaciju za odmor. Hurghada ima tri područja: Dahar (staro gradsko središte), Sakalla (novo gradsko središte i najživlji dio Hurghade) i Village Road (zona hotela). Na svakom koraku posjetiteljima se nude živopisna šetališta, trgovački centri, restorani i noćni klubovi, u ovom gradu zabava ne prestaje. Broji više od 200 hotela, od najjednostavnijih do ekskluzivnijih. Za sve ljubitelje vodenih sportova, to je pravi raj jer je more u Hurghadi poznato po svojoj čistoći i bogatom podvodnom svijetu.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

    

   1. DAN | ZAGREB - ISTANBUL - KAIRO

   Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija na drugom katu u 07:00 sati. Prijava na let Turkish Airlinesa za Istanbul. Odlazak zrakoplova u 09:10 sati, dolazak u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kairo na letu Turkish Airlinesa u 19:10 sati. Dolazak u Kairo u 20:30 sati po lokalnom vremenu. Doček lokalnog predstavnika u zračnoj luci, transfer i smještaj u hotel. Noćenje.

   2. DAN | KAIRO – ALEXANDRIA – KAIRO

   Doručak. Moguć odlazak na fakultativni izlet u Aleksandriju (uz doplatu). Aleksandrija je najveća luka na obali Sredozemnog mora, grad burnog kulturnog nasljeđa i bogate prošlosti. Uz mnogobrojne povijesne znamenitosti, odlikuje se i prirodnim ljepotama. Po dolasku u Aleksandriju posjetit ćemo Nacionalni muzej u kojem se nalazi preko 1800 artefakata iz povijesti Aleksandrije i Egipta. Vidjet ćemo Aleksandrijsku knjićnicu – najveću knjićnicu starog vijeka i važno središte helenističke kulture, Pompejev stup koji se nalazi na akropolisu ispod kojeg su ostaci hrama Boga Serapisa, katakombe Kom El Shogafa koje su bile jedno od sedam svjetskih čuda srednjeg vijeka te nekropolu s nizom grobnica i objekata pogrebnog kulta. Povratak u Kairo u poslijepodnevnim satima. Putnicima koji odluče ostati u Kairu predlažemo odlazak u Nacionalni muzej, pravu riznicu povijesti i posjte bazaru Khan El Khalili, najvećem bazaru na Bliskom istoku na kojem se može doživjeti atmosfera srednjovjekovne tržnice i kupiti mnoštvo orijentalnih suvenira i rukotvorina. Noćenje.

   3. DAN | KAIRO – GIZA – KAIRO - ASUAN

   Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u pratnji lokalnog vodiča prema platou Giza i posjet jednom od sedam svjetskih čuda antičkog svjeta – Velike piramide: Keopsova, Kefrenova i Mikerinova, Dolinski hram i jedan od najprepoznatljivijih simbola Egipta – kip mistične Sfinge, čuvara grobnica. Keopsova piramida je najveća i najstarija od tri najpoznatije piramide, izgrađena je od više od 2 milijuna blokova kamena vapnenca i s preko 146 metara visine. Oni željni prave arheološke avanture, imat će mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu, ovisno koja će piramida biti otvorena). Nakon razgleda, odlazak na ručak u tradicionalni restoran(uključen u cijenu). Transfer do željezničke stanice u Kairu. Ukrcaj na noćni vlak prema Asuanu. Večera u vlaku. Noćenje.

   Napomena: putnički vlakovi Kairo-Asuan u prsjeku se sastoje od 13 vagona s dvokrevetnim kupeima, dok je u vlaku obično jedan kupe preuređen u bar gdje se u doplatu slući piće. Kabine su skromno opremljene s krevetima na kat i u svakoj je umivaonik, ali bez vlastitog toaleta, toalet je zajednički za jedan vagon.

   4. DAN | ASUAN

   Doručak u vlaku. Dolazak na željezničku stanicu u Asuanu, iskrcaj iz vlaka i doček lokalnog predstavnika. Po dolasku u Asuan, grad Nubijaca i fekula – tradicionalnih plovila, razgledat ćemo Visoku branu s koje se pruža pogled na Naserovo jezero – najveće umjetno jezero na svijetu, a u blizini koje se nalazi nezavršeni obelisk i hram File, posvećen božici Izidi, idealnoj majci i ženi, zaštitnici prirode. Po završetku razgleda, ukrcaj na brod. Ručak na brodu. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Predlažemo posjet Nubijskom selu gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Večera na brodu. Noćenje.

   5. DAN | ASUAN – ABU SIMBEL – KOM OMBO – EDFU

   Doručak. Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, jednog od najljepših povijesnih znamenitosti u Egiptu. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II, dok su zbog gradnje brane na Naserovom jezeru premještena 65 metara dalje od izvornog mjesta (uz doplatu). Pogled na Veliko svetište predstavlja jednu od najljepših točki ovog putovanja i uistinu je veličanstven: Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Povratak na brod. Ručak. Početak krstarenja prema Kom Ombu i hramovima raznih božanstava. Posjet hramu Kom Ombo – neobičnom dvostrukom hramu čiji je jedan dio posvećen bogu Sobeku – bogu krokodila, a drugi Horusu – bogu sokola. Nastavak krstarenja prema Edfu. Večera na brodu. Noćenje.

   6. DAN | EDFU –ESNA -LUXOR

   Doručak. Posjet hramu boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava koji je prikazan s glavom sokola te povezivan s raznim faraonima tijekom njihovog vladanja. Horusov hram u gradu Edfu je njegov najočuvaniji hram u cijelom Egiptu. Povratak na brod. Ručak. Nastavak ugodnog krstarenja Nilom, značajnom povijesnom rijekom i kolijevkom jedne od najvećih civilizacija. Prelazak Esne, brane na Nilu(moguće čekanje). Dolazak u Luxor u večernjim satima. Večera. Noćenje.

   7. DAN | LUXOR – HURGHADA

   Doručak. Iskrcaj s broda. Odlazak na razgled grada Luxora, nekadašnje tebanske prijestolnice, u kojem se nalazi poznato svetište Karnak – najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona te su to područje Egipćani nazvali „kraj svih krajeva“, poznati hram u Luxoru te ćemo se zaustaviti u tvornici papirusa. Vožnja prema Hurghadi. Dolazak u Hurghadu u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

   8. DAN | HURGHADA

   Doručak. Slobodan dan za vlastite programe u ljetovalištu koje je nekoć bilo malo ribarsko naselje, a danas obiluje turističkom ponudom. Predlažemo fakultativni odlazak brodom do koraljnih grebena s prekrasnim podvodnim svijetom i rajskom plažom otoka Giftun(uz doplatu). Noćenje.

   9. DAN | HURGHADA

   Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Predlažemo odlazak na fakultativni pustinjski jeep safari (uz doplatu). Noćenje.

   10. DAN | HURGHADA – ISTANBUL – ZAGREB

   Transfer autobusom do zračne luke u 01:00 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul u 03:45 sati. Slijetanje u Istanbul u 07:50 sati te nastavak leta za Zagreb u 18:55 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:05 sati po lokalnom vremenu.

   BP-1911118


   Karakteristike

   Prijevoz

   • Zrakoplov
   • Autobus
   • Brod
   • Vlak

   Napomene

   •  

    CIJENA UKLJUČUJE

    Povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb –Istanbul – Kairo i Hurghada – Istanbul – Zagreb u ekonomskoj klasi na redovnim linijama Turkish Airlinesa, smještaj na osnovi 5 noćenja u odabranoj kategoriji hotela 4* ili 5*, 2 noćenja u Kairu na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 4* ili 5*, 3 noćenja u Hurghadi na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 4* ili 5*, 1 noćenje u spavaćim vagonima putničkog vlaka Kairo – Luxor na osnovi polupansiona (večera i doručak u vlaku), 3 noćenja u kabinama niže razine na brodu 5* na osnovi punog pansiona (doručak, ručak, večera (bez uključenog pića), sve transfere sukladno programu, lokalnog vodiča tijekom razgleda Kaira i Luxora, ručak tijekom razgleda Kaira, lokalnog predstavnika, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

    NAPOMENA

    Spavaći vlak ne posjeduje trokrevetne kupee, tako da treća osoba dijeli kabinu sa drugim putnikom istog spola.

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Zrakoplovne pristojbe u iznosu – 1.890  kn

    Nadoplata za jednokrevetnu sobu –  1.790 kn

    Trošak vize za Egipat - 180 kn

    Obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 45 USD

    Doplate za fakultativne usluge ( prijava prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta):

    • fakultativni izlet u Aleksandriju – 115 EUR
    • fakultativni izlet Abu Simbel – 105 EUR
    • Nubijsko selo – 35 EUR
    • fakultativni izlet na koraljni greben Giftun – 25 EUR
    • fakultativni odlazak na pustinjski jeep safari – 30 EUR

    Ulaznice (informativna cijena, podložno promjenama):

    • ulaznica za Kraljevsku dvoranu mumija u Nacionalnom muzeju Kairo: 11 USD,
    • ulaznica za unutrašnjost Keopsove piramide: 22 USD,
    • ulaznica za unutrašnjost Kefrenove ili Mikerinove piramide: 6 USD,
    • ulaznica za Solarni muzej plovila u Gizi: 6 USD

    Osobne troškove, Putno osiguranje

     

    Napomena: za izlete je potrebno minimalno 15 prijavljenih osoba

     

    POPUST

    Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem – po redovnoj cijeni.

     

    Napomena: spavaći vlak ne posjeduje trokrevetne kupee, tako da treća osoba dijeli kabinu sa drugim putnikom istog spola.

     

    Kairo glavni grad Egipta. Procjenjuje se da njegova aglomeracija iznosi 15,2 milijuna stanovnika i po tome je trinaesti grad po veličini u svijetu.Dok je al-Qāhirah službeno ime grada, u lokalnom govoru se on obično naziva imenom same države Mişr na lokalnom dijalektu se izgovara Maşr. Ime al-Qāhirah znači "onaj koji potčinjava / onaj koji svladava". Ovo ime je dodijeljeno zbog toga što su mnoge vojske kroz povijest pokušale osvojiti grad i njegovi branitelji bi ih uništili, ili borci poslani iz Kaira uništavali neprijateljske vojske (poznatiji osvajači bili su Mongoli, Križari i Osmanlije). Kairo je smješten na obalama i otocima Nila u sjevernom Egiptu, malo južnije od mjesta gdje rijeka napušta svoju pustinjom obrubljenu dolinu i gdje se grana u tri rukavca započinjući deltu Nila.

     

    Arapska Republika Egipat je država u sjeveroistočnoj Africi. Dio egipatskog teritorija, Sinajski poluotok, nalazi se na području Azije. Na zapadu graniči s Libijom, na jugu sa Sudanom, na sjeveru sa Sredozemnim morem, a na istoku s Izraelom i Gazom. Egipat se nalazi u sjevernoj Africi, između Sredozemnog i Crvenog mora, dok se Sinajski poluotok nalazi u jugozapadnoj Aziji. Glavna je značajka ove zemlje velik kontrast između doline i delte Nila i okolnih pustinjskih prostora. Dolina Nila proteže se od juga prema sjeveru, poput zelene vrpce kroz pustinju i najveća je oaza na svijetu. Dno doline čini nekoliko viših prirodnih terasa i naplavne nizine. Kod Kaira se Nil dijeli na dva rukavca. Ondje počinje plodna delta Nila, kanalima ispresijecana nizina koja na sredozemnoj strani završava pojasom obalnih sprudova i plitkih laguna.

     

    Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
    Za putovanje u Arapsku Republiku Egipat potrebna je obvezatna e-viza i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice https://visa2egypt.gov.eg/eVisa/  ili u poslovnicama. Ukoliko se putnici odluče za izradu vize u poslovnicama Bravo putovanja, organizator putovanja će im dostaviti potreban formular kojeg su putnici dužni dostaviti organizatoru kako bi posredovao u vađenju vize, dok će im viza biti uručena na dan putovanja od strane pratitelja putovanja. Preporučamo putno zdravstveno osiguranje. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

     

    Odjeća i obuća: Zbog čestih velikih razlika u temperaturi između dana i noći predlažemo višeslojno odijevanje. Obvezno ponijeti topliju odjeću za večeri. Udobna sportska obuća (tenisice i sl.).

    Kupovina: u trgovinama i na bazarima nude se tradicionalni proizvodi od alabastera, zlata i drveta, proizvodi od kože, tepisi, svitci papirusa, ružino ulje, začini i razni suveniri. Običaj nalaže da se pri kupnji trebate cjenkati.

    Hrana: egipatska kuhinja se u velikoj mjeri oslanja na jela od povrća. Iako kuhinja u Aleksandriji i priobalnom dijelu Egipta ima tendenciju korištenja ribe i drugih morskih plodova, ipak se većina egipatske kuhinje temelji na namirnicama koje rastu iz zemlje. Neki smatraju da je koshari (mješavina riže, leće, i makarona) nacionalno jelo, a jedno od najpopularnijih jela je ful medames (jelo od sušenog boba). Bob se također koristi i za pripremanje falafela,  jela koje je izvorno nastalo u Egiptu i proširilo se na druge dijelove Bliskog Istoka.

    Piće: preporuča se konzumacija pića pakiranih u bocama, ne koristiti led, a alkoholna pića se mogu konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.

    Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj

    Napojnice: napojnica za izvršenu uslugu nepisano je pravilo. Mala pažnja osigurat će Vam prvorazrednu uslugu tijekom boravka.

     

    Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.


    Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.