Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Kuba Nova godina - 9 dana

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov, Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Kuba Nova godina - 9 dana
   Kuba Nova godina - 9 dana
   Kuba Nova godina - 9 dana
   Kuba Nova godina - 9 dana
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  UKLJUČENA 2 RUČKA & ALL INCLUSIVE U VARADERU

  1. DAN | ZAGREB – PARIZ – HAVANA

  Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9 sati na liniji AF5075 (Air France). Po dolasku u Pariz u 11.05 sati, nastavak leta za Havanu u 13.50 sati na linii AF946 (Air France). Dolazak u Havanu u 18.10 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

  2. DAN | HAVANA

  Doručak. Odlazak u organizirani razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, autobusom i pješice. Obilazak stare i nove, moderne Havane, koja se mijenja vrlo brzo, renovira i pokazuje novi sjaj. Vidjet ćete kolonijalne dijelove grada: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Cathedral, Palacio de Artesania, Plaza Vijega. Organiziran je posjet tvornici cigara gdje se može vidjeti proces proizvodnje najpoznatijih cigara na svijetu. (Tvornica cigara zatvorena je u vrijeme praznika kao i na određene dane. Ukoliko tvornica u Havani neće raditi, na putu za Varadero zaustavit ćete se ili kod Palacio de Artensania prodajno izložbenom prostoru gdje se mogu kupiti originalne cigare, rum kao i ostali autentični kubanski suveniri. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu. Predah tijekom razgleda bit će uz koktel (uključen u cijenu) u poznatom hotelu National ili na krovu hotela Ambos Mundos s pogledom na staru Havanu. Odlazak do La Rampa ulice i Trga Revolucije, te preko rezidencijalne četvrti Miramar povratak do hotela. U razgled je uključen ručak u lokalnom restoranu (piće uz ručak nije u cijeni). Povratak u hotel. U večernjim satima odlazak na doček Nove godine u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

  SRETNA NOVA 2018. GODINA!

  3. DAN | HAVANA

  Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo odlazak na tržnicu suvenira ili šetnju gradom koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni kabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.

  4. DAN | HAVANA - DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) - HAVANA

  Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak prema gradiću Pinar del Rio, koji se nalazi u pokrajini Vinales . Ukoliko će tvornica duhana u gradu biti otvorena za posjetitelje svakako će biti organizirano zaustavljanje i ulazak u manufakturu cigara. Kratki razgled Pinar del Ria i Vinalesa, koji se nalaze u srcu plantaža duhana, ali i plantažama palmi, nasadima ananasa, banana i manga. Odlazak u spilju Taino indijanaca, prvih stanovnika otoka, gdje je organizirana vožnja brodićem po rijeci koja teče unutar spilje. Nakon izleta, a prije povratka u Havanu, organiziran je ručak u lokalnom restoran koji je uključen u cijenu (piće nije u cijeni ručka).

  5. DAN | HAVANA – COJIMAR – VARADERO

  Nakon doručka odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja / kuće gdje je živio te nastavak prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu gdje je imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu, po dolasku prijava u hotel. Smještaj i noćenje. Usluga All Inclusive.

  6. – 7. DAN | VARADERO

  Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet u Trinidad, Cienfuegos i Santa Claru ili izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

  8. DAN | VARADERO – HAVANA – AMSTERDAM

  Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 17.20 sati na liniji KL724 (KLM). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

  9. DAN | AMSTERDAM – ZAGREB

  Dolazak u Amsterdam u 8.30 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb u 14.30 sati na liniji KL1943 (KLM). Predviđeni dolazak u Zagreb u 16.25 sati.

  K-188117

  GARANTIRANI POLAZAK

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov
  • Autobus

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE

   Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa), smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani, smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 4* u Varaderu, ručak u Havani i ručak u Pinar del Riu prema programu,  grupne transfere, izlete i razglede prema programu, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,  pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, organizaciju putovanja i jamčevinu

   CIJENA NE UKLJUČUJE

   Pristojbe zračnih luka 3.960 kn, napojnice za lokalne vodiče i vozače 30 € - plaćanje na licu mjesta, dodatne usluge, obroke i izlete, putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno), kubansku vizu / turističku kartu 450 kn

   OBAVEZNE DOPLATE PO OSOBI

   Pristojbe zračnih luka 3.960 kn (obavezna doplata prilikom prijave)

   Napojnice za lokalne vodiče i vozače 30 EUR (obavezna doplata na licu mjesta)

   NEOBAVEZNE DOPLATE PO OSOBI

   Kubanska viza odnosno turistička karta za ulaz u zemlju 450 kn (uz posredovanje agencije)

   FAKULTATIVNI IZLETI

   Havana:

   Tropicana Show s uključenim transferom: 850 kn

   Večera u restoranu Bodeguita del Medio s uključenim transferom: 290 kn

   Varadero (informativne cijene na licu mjesta):

   Cayo Blanco (izlet katamaranom na otok Cayo Blanco, ručak, plivanje s delfinima) cca 100 USD

   Tri grada: Santa Clara - Trinidad - Cienfuegos cca 90 USD

   Najmanji broj putnika: 20

   Viza: potrebna turistička karta

   Važne napomene

   Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.

   Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

   Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju njegovi uvjeti otkaza putovanja

   Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

   Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube).

   Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu).

   Pristojbe zračnih luka podložne promjenama do dana izdavanja zrakoplovnih karata, a prema uvjetima zrakoplovnih kompanija koji vrijede za grupe, karte za sve putnike izdaju se u jednom danu cca 14-7 dana prije puta

   KORISNE INFORMACIJE:

   KUBA

   Službeno ime: Republika Kuba

   Geografski položaj: najveći Karipski otok smješten između Karipskog mora i sjevernog dijela Atlanskog oceana, južno od Floride

   Površina: 100.860 km2

   Broj stanovnika: oko 11.241.000

   Glavni grad: Havana

   Jezik: španjolski

   Religija: katolici 60%, protestanti 5%, ostali 35%

   Vremenska razlika: -6/-7 sati

   Novčana jedinica: kubanski pesos (CUP), 1 CUP = 5,70 kn

   Kupovina: kubanske cigare i kubanski rum, zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od drva, slame, papira mache, morskih školjki, terakote i stakla. Postoje također i medicinski proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje na svijetu.

   Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime tijekom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća – kratke hlače i lagane majice. Od obuće najbolje je ponijeti ugodne sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (od prosinca do travnja) bit će vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne. Budući da su zatvoreni prostori (hoteli, restorani i autobusi) klimatizirani, preporučamo da ponesete i neki topliji odjevni predmet.

   Hrana i piće: kubanska hrana je rezultat španjolske i afričke kulinarske tradicije s dodatkom kineskih elemenata. Ajiaco je nacionalno jelo – gusta juha napravljena od korijenja i stabiljke povrća s mesom (obično svinjetinom). Ostala kubanska jela su Lechon asado en pua (odojak na ražnju), tachinos, chatinos ili tostones – pečene banane, frijoles negros dormidos – kuhani crni grah, congri – mješavina riže i crnog graha, zatim mango i papaya servirani sa sirom. Nacionalno piće je rum. Bijeli rum idealan je za koktele. Najpoznatiji kokteli na Kubi su Cuba Libre, Mojito, Mulata i Daiquiri. Također postoji i više vrsta odličnih kubanskih piva.

   Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)

   Cijepljenje: nije potrebno

   Viza: potrebna je turistička karta, mogućnost posredovanja

   Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

   Pozivni broj zemlje: +53

   Korisna web stranica: http://autenticacuba.com/

   Klima: Suptropska klima s malim razlikama u temperaturama tijekom cijele godine. Prosječne temperature kreću se u srpnju i kolovozu oko 28°C, dok se u zimskim mjesecima kreću oko 23°C. Vlažnost zraka je 80% tijekom cijele godine. Postoje dvije sezone: kišna i suha. Kišna sezona s mogućnošću uragana traje od svibnja do studenog, a suha od prosinca do travnja.