Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Izrael - 8 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Zrakoplov, Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Izrael - 8 dana
    Izrael - 8 dana
    Izrael - 8 dana
    Izrael - 8 dana
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. DAN | ZAGREB –ISTANBUL – TEL AVIV

   Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1054 (Turkish Airlines) u 9:10 sati *(red letenja za polazak 9.2. nalazi se u napomeni). Dolazak u Istanbul u 13:15 sati, nastavak leta za Tel Aviv na liniji TK788 u 18:20 sati. Dolazak u Tel Aviv u 19:20 sati, transfer do hotela u Tel Avivu, večera i noćenje.

   2. DAN | TEL AVIV -NETANYA - CEZAREJA - HAIFA – AKRA - NAZARET

   Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak na razgled Tel Aviva i Jaffe. Slijedi vožnja do ostataka antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda Velikog. Razgled lokaliteta očuvanih spomenika od kojih su najpoznatiji rimsko kazalište, ostaci amfiteatra, kupališta, srednjovjekovne zidine. Nastavak vožnje do grada Haife koja se prostire u podnožju brda Karmel. Razgled grada i kraća šetnja Bahajskim vrtovima. Vožnja do srednjovjekovnog križarskog grada Akre te razgled znamenitosti i morskih zidina. Nakon razgleda  vožnja do Nazareta, mjesta Isusova djetinjstva i mladosti. Obilazak Bazilike navještenja izgrađene na mjestu na kojem se nalazila Marijina kuća. Nakon razgleda smještaj u hotel, večera, noćenje.

   3. DAN | NAZARET -  BRDO BLAŽENSTVA -  KAFARNAUM -  TABHA -  YARDENIT - NAZARET

   Doručak. Odlazak prema Galilejskom jezeru, gdje posjećujemo Brdo blaženstava na kojem je Isus održao znameniti govor o osam blaženstava. Na brdu se nalazi poznata osmerokutna crkva A. Baluzzija iz 20. stoljeća. Vožnja prema Kafarnaumu, Isusovom gradu, obilazak crkvice nad Petrovom kućom, ostataka naselja od prije dvije tisuće godina i stare sinagoge gdje je Isus naučavao. Nastavak puta do Tabhe i obilazak bazilike Čudesnog umnoženja kruha s prekrasnim mozaicima. Slijedi vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Dan ćemo završiti u Yardenitu na obali rijeke Jordan, simboličnom mjestu Isusova krštenja. Povratak u Nazaret, večera i noćenje.

   4. DAN | NAZARET - BET SHE'AN  -  JERUZALEM - BETLEHEM

   Doručak. Vožnja dolinom Jezreel do arheološkog nalazišta grada Bet She'an gdje ćete razgledati ostatke rimskog i bizantskog grada s izvrsno očuvanim cjelinama, hram, kazalište, javno kupalište. Vožnja dolinom rijeke Jordan do ostatka grada Jerihona. Nastavak vožnje prema Jeruzalemu. Po dolasku razgled grada. Nezaboravan pogled s Maslinske gore na grad, Hramsko brdo s Kupolom nad stijenom i njegove zidine iz 16. st. Silazak do Getsemanskog vrta i obilazak Crkve svih naroda. Nastavak vožnje do Betlehema. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

   5. DAN | BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM

   Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Jeruzalema, ulazak na Jaffska vrata, razgled znamenitosti armenske četvrti. Slijede - Sionska vrata, Dvorana Posljednje večere i Bazilika Marijina usnuća. Nastavljamo obilaskom židovske četvrti - rimski Cardo, obnovljena sinagoga Hurva i silazak do Zapadnog zida (Zid plača) u podnožju Hramskog brda. Pogled na Kupolu nad stijenom i džamiju Al Aksu. Prijelaz u Muslimansku četvrt i nastavak razgleda. Slijedimo postaje križnog puta Via Dolorosa koji završava u Bazilici Svetoga groba. Nakon razgleda Bazilike u kojoj se nalaze i Golgota te Kristov grob završavamo obilaskom kršćanskog dijela. Povratak u hotel, večera i noćenje.

   6. DAN | BETLEHEM

   Doručak. Kraći razgled Betlehema i obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, podignute iznad špilje Isusova rođenja. Pored Bazilike nalazi se špilja Bogorodičina mlijeka te špilja u kojoj je živio sv. Jeronim i preveo Sveto pismo na latinski jezik. Nakon razgleda vožnja do Jeruzalema. Panoramska vožnja gradom i razgled znamenitosti grada izvan zidina. Posjet Yad Vashemu, memorijalnom centru žrtava holokausta. Povratak u hotel, večera i noćenje.

   7. DAN | BETLEHEM – KUMRAN - MASADA – MRTVO MORE - BETLEHEM

   Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet prema Mrtvom moru. Obilazak muzeja i arheološkog nalazišta u Kumranu, mjestu gdje su u špiljama pronađeni čuveni „kumranski spisi“. Vožnja uz Mrtvo more do Masade, utvrde i palače iz vremena Heroda Velikog. Masada je pružala otpor Rimljanima još dugo nakon pada Jeruzalema i danas je simbol židovskog otpora i žrtve. Žičarom se penjemo do utvrde odakle se pruža predivan pogled na cijelo područje Mrtvog mora i na ostatke nekadašnjih logora rimskih legionara i nasipa u neposrednoj blizini. Slijedi kraća vožnja do obale gdje ćete imati priliku okupati se u najslanijem moru na svijetu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

   8. DAN | BETLEHEM - TEL AVIV – ISTANBUL - ZAGREB

   Doručak. Slijedi transfer prema Tel Avivu u zračnu luku Ben Gurion. Polazak zrakoplova iz Tel Aviva u 12:15 sati na liniji TK795, dolazak u  Istanbul u 15:30 sati, nastavak leta za Zagreb u 19:00, dolazak u Zagreb u 19:05 sati prema lokalnom vremenu.

   AA-910118


   Karakteristike

   Prijevoz

   • Zrakoplov
   • Autobus

   Napomene

   • Zrakoplovne pristojbe (1.490 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

    Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

    Minimalan broj putnika: 15

    CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz zrakoplovom Zagreb-Istanbul-Tel Aviv-Istanbul-Zagreb, sve transfere, zrakoplovne pristojbe, 7 noćenja u hotelima 3* na osnovi polupansiona – 1 noćenje u Tel Avivu, 2 noćenja u Nazaretu, 3 noćenja u Betlehemu, standard dvokrevetne sobe, razglede i ulaznice (Kafarnaum, Cezareja, Tabha, Bet She'an, vožnju brodom po Galilejskom jezeru, Massada i žičara, Qumran), uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

     

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Obvezne doplate za napojnice cca. 50 EUR (uobičajene i očekivane  napojnice za vozače i lokalne vodiče – koje voditelj putovanja za Vas plaća na licu mjesta), putno osiguranje (preporučujemo) uz osiguranje od otkazate dodatne usluge.

     

    VIZA: nije potrebna.

     

    NAPOMENE

    • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
    • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
    • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
    • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
    • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
    • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

    Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

     

    * Red letenja za polazak 9.-16.2.2019.
    TK1056 09FEB  ZAG IST 20:00 00:10*

    TK 792 10FEB  IST TLV  01:45 02:50

    TK 795 16FEB  TLV IST  12:15 15:30

    TK1055 16FEB  IST ZAG 19:00 19:05