Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Advent Beč Premium - 3 dana

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Advent Beč Premium - 3 dana
   Advent Beč Premium - 3 dana
   Advent Beč Premium - 3 dana
   Advent Beč Premium - 3 dana
  • Centar kulture i ugodnog razgovora

   Cijeli stari grad Beča oko crkve sv. Stjepana pripada svjetskoj kulturnoj baštini UNESCO-a. Između raskošnih starovjekovnih zdanja baroka naći ćete interesantnu suvremenu arhitekturu, kao i kuću Steffl i Haas kuću.   Albertina
   Bečka najveća izložbena zgrada sadrži jednu od najvećih svjetskih zbirki. Albrecht Dürer "Feldhase" kojem se možete diviti, kao i Gustavu Klimtu, remek djela Schiela, Kokoschka, Picassa i Rauschenberg koji se naizmjenično izlažu. Kao najveća habsburška palača stoluje Albertina na južnom vrhu Hofburga na jednoj od zadnjih utvrda Beča. Zbirka koju je 1776. osnovao Herzoga Alberta od Sachen-Teschen, jednog zeta carice Marije Terezije, obuhvaća preko 1 milijun tiskane grafike i 60.000 crteža (radno vrijeme: dnevno 10.00-18.00, srijeda 10.00-21.00; ulaz: 9,50 €, s popustom 7,00 € djeca/mladi ispod 19 godina - ulaz slobodan)

   Prater
   Golemi kotač: ukoliko ste u potrazi za ovim znamenom i na tragu za "Trećim čovjekom" (film) onda bacite pogled na grad sa visine od 64,75m. Tek kad ste se vozili golemim kotačem, tada ste zapravo vidjeli Beč. Pošto je cijelu godinu otvoren, to je najposjećenije mjesto dunavske metropole. Sagrađen je 1896. godine, od strane engleskog ing. Waltera Basseta i svojevremeno je bio unikat.

   Stepahnsdom
   On krasi zadnju stranu euro-kovanice i veliki je znamen Beča. Istovremeno je Steffl, kako ga odmilja zovu stanovnici Beča, veća gotska građevina koja posjeduje cijeli red umjetnina, koje se djelomično mogu vidjeti s vodičem. Između ostalog 1467-1513 od Nicolas Gerhaert van Leyden, nadgrobni spomenik cara Friedricha III. iz crvenog mermera. 343 stepenice vode ka vrhu doma. Trud se isplati - s vrha imate fantastičan pogled na Beč. (posjet je cijele godine, vrijeme posjeta s vodičem pon-sub 9.00-11.30 i 13.00-16.30, nedjelja i praznici 13.00-16.30; ulaznice: odrasli 4,50 €, djeca 6-14 god. 1,50 €)

   Bečka gradska opera
   Okruglo 50 opera i 20 baletnih djela u 300 dana godišnje imaju pravo glasa. Sama zgrada je sagrađena u godinama 1863.-1869. Jedna od prvih raskošnih građevina  koja je postavljena u novonastaloj ulici (Ringstrasse). Jednom u godini bina i parket gradske opere pretvore se u podij za ples - legendarni bečki operni bal. Otvaranje u prisutstvu predsjednika države, preko stotinu debitantskih parova u dugim večernjim haljinama odnosno frakovima. Na balu balova se malo osjeti flair negdašnje ere Rinstrasse.

   Hofburg
   Više od sedam stotina godina je vladao Habsburški imperium sa Hofburga. Na srednjovjekovni dvorac još i danas podsjeća gotskog stila kapela dvorca, u kojoj bečki dječaci nedjeljom imaju svoj nastup. U sredini starog grada možete vidjeti sav sjaj i raskoš svakodnevice nekad najveće obitelji dunavske monarhije. Ne vidite samo prostor carskih oficira, sobe za primanje za konferencije, ministarske prostore i carske savjete, nego i radnu sobu cara Franje Josipa, kao i spavaću sobu njegove supruge, mnogobrojne salone i kupatila, do 1918. gdje je stanovala carska obitelj u Hofburgu, prije je bio jedan dvorac iz 13. st. koji se je sticanjem moći Habsburgovaca dograđivao i s vremenom postao raskošna rezidencija (otvoreno: rujan-lipanj 9.00-17.30, srpanj/kolovoz 9.00-18.00, ulaz: odrasli 10,50 €, popust 9,50 €, djeca 6-18. god 6,50 €).

   Austrijska nacionalna biblioteka (knjižnica)
   Prekrasna dvorana, srce austrijske knjižnice broji se za najljepšu dvoranu svijeta. Prva dvorska knjižnica je postala u prvoj polovini 18. stoljeća kao zaseban trakt (dio) carske rezidencije Hofburga. Ona je najveća barokna biblioteka Europe. Dojmljiva sjajna dvorana biblioteke je skoro 80 m dugačka i 20 m visoka i okrunjena je jednom kupolom koja je okičena bogatim freskama. Preko 200 000 fresaka su tu izložena, među ostalima 15 000 djela obuzima biblioteka princa Eugena od Savoyen, kao i najveća zbirka reformatorskih spisa od Martina Lutera (radno vrijeme: utorak-nedjelja 10..-18.00, četvrtak 10.00-21.00; ulaz: odrasli 7,00 €, popust 4,50 €).

   Španjolska dvorska škola jahanja
   Španjolska škola jahanja je jedina institucija svijeta koja je održala nepromijenjenu klasičnu jahačku umjetnost visoke škole od renesanse do danas. Posjetioci mogu utorkom i subotom od 10.00-12.00 biti prisutni uz muziku jutarnjem radu. Tu obrađuju i gimnasticiraju bijele pastuhe da konji ostanu zdravi i da se različiti mišići razvijaju, to je preduvjet lekcija za vježbanje visoke škole. Posjetitelji imaju mogućnost prisustvovati ophodnji španjolske jahače škole. Bliže inforamcije www.srs.at


  Stranica za ispis

  Program putovanja

   

  ...s obilaskom Musikvereina i „Zlatne dvorane“ novogodišnjih koncerata, te dvorca Belvedere i dvorca Schönbrunn!

  1. DAN | ZAGREB – BEČ

  Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja do Beča uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku panoramska vožnja Ringstraße, najpoznatijom bečkom ulicom dugom 6,5 km, koja okružuje centar grada i mnogobrojne znamenitosti. Kako biste vidjeli i one dijelove Beča do kojih sigurno ne biste otišli sami, naša vožnja traje cca. 1,30-2,0 h i vidjet ćete jako puno (i to sve iz udobnosti i topline autobusa): zgradu Opere, Trg Marije Terezije, gdje se nalaze dva najpoznatija muzeja Prirodoslovni muzej i Muzej povijesti umjetnosti, kompleks muzeja (MQ), Narodno kazalište, Parlament, Carsko kazalište, Gradsku vijećnicu, Bečko sveučilište, Zavjetnu crkvu, Burzu, zabavni park Augarten, Prater te širi centar grada s Dunavom i njegovim rukavcima gdje se na umjetnom otoku usred Dunava nalazi TV toranj a nedaleko i UN city. Tu se okrećemo i na povratku prema centru proći ćemo pored Muzeja zvuka, crkve Sv. Karla Boromejskog, Hofburg itd. Između ovih znamenitih građevina nalaze se perivoji Burggarten, Volksgarten, Rathauspark i Stadtpark. Izlazimo kod Hofburga i prošetat ćemo do impozantne gotičke katedrale sv. Stjepana na istoimenom Trgu sv. Stjepana u centru grada. Tijekom šetnje lagana užina odnosno malo „iće i piće“ i to na jedan od bečkih načina. Tu danas završavamo, odlazak do hotela i smještaj. Nakon smještaja počinje vaše slobodno vrijeme kako bi osjetili pravi ugođaj adventa u Beču. Kada spominjemo božićni sajam (Christkindlmarkt) najčešće se misli na sajam koji se održava ispred Gradske vijećnice...no grad je prepun sajmova, kuhanog vina i mirisa božićnih delicija ... božićni sajam je svakako najljepši noću, godišnje ga posjeti oko tri milijuna ljudi i izvrsno je mjesto za kupovinu originalnih božićnih darova. Noćenje.

  2. DAN | BEČ

  Nakon doručak pješački razgled grada: Karlsplatz, Opera, Kapucinska crkva s Carskom grobnicom, Katedrala Sv. Stjepana čija povijest seže sve do 12. stoljeća, s 23 zvona i južnim tornjem (Steffl) visokim 136 m na koji se moguće i popeti uz 343 stepenice odakle se pruža pogled na grad, Graben, najstarija barokna crkva sv. Petra i Stup kuge, najznačaniji barokni spomenik grada posvećen Svetom trojstvu gdje ćemo pronaći i hrvatske grbove, ulica Kohlmark s najpoznatijom bečkom slastičarnicom "Demel", Josefsplatz, šetnja Stahlburgom, gdje su smješteni lipicanci koji nastupaju u Španjolskoj školi jahanja, Trg sv. Mihovila, Crkva sv. Augustina gdje su se odvijala carska vjenčanja, Hofburg – najveći kompleks carskih palača na svijetu i završavamo na jednom od najljepših trgova u Beču, Trgu Marije Terezije. Nakon kraćeg odmora odlazak do Musikvereina i slijedi čarolija razgleda Zlatne dvorane poznate po održavanju novogodišnjih koncerata 1. siječnja svake godine. Uživajte u svakom trenutku budući je kupiti kartu za bečki novogodišnji koncert ozbiljan problem. Naime, da biste uopće imali pravo kupiti kartu za koncert prvo morate biti izvučeni na lutriji ... no, bilo kako bilo, novogodišnji koncert u austrijskoj prijestolnici pravi je svjetski događaj. Nakon razgleda slobodno vrijeme za šetnju Kärtnerstrasse, Grabenom ili poznatom Mariahilferstrasse kako bi zavirili u neki od brojnih dućana. Noćenje.

  3. DAN | BEČ – ZAGREB

  Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u obilazak ”božićnog sela” kod Dvorca Belvedere (nekadašnje ljetne rezidencije princa Eugena Savojskog) koji je sam po sebi jedna je od najimpresivnijih gradskih atrakcija, posebno poznat po predivnim vrtovima i fontanama. Posjet božićnom selu uz mogućnost kupovine autentičnih austrijskih suvenira. Nastavljamo do veličanstvenog Dvorca Schönbrunn (bivšoj ljetnoj rezidenciji obitelji Habsburg koja broji oko 1400 prostorija, a pažnju privlače i njegovi veličanstveni vrtovi zbog kojih ga često nazivaju Mini Versailles). Individualan obilazak dvorca (predlažemo Impereial tour koristeći audio-vodič, dostupan na 11 jezika ili s kratkim opisima pojedinih prostorija na hrvatskom jeziku). No, u čarobnom okružju schonbrunnskog kompleksa, održava se još jedan božićni sajam, nude se tradicionalni proizvodi, kao i austrijski kulinarski specijaliteti pa prije našeg povratka uživat ćemo i na ovom božićnom sajmu carskog Beča. Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

  ICT-29908118


  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE

   Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja, 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u širem centru Beča, razglede prema programu, voditelja putovanja tijekom cijelog puta, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

   CIJENA NE UKLJUČUJE

   Obavezna doplata na licu mjesta: „Jause“ (užina prvog dana u Beču) i ulaznicu uz stručno vodstvo Musikvereina i „Zlatne dvorane“ novogodišnjih koncerata (trajanje razgleda cca. 45 minuta) – 12 eur, ulaznica za obilazak dvorca Schonbrunn – Imperial tour (22 prostorije, trajanje 35 minuta) odrasla osoba 14,20 eur / djeca (6-18 godina) 9,80 eur – ulaznice se kupuju pojedinačno i ovise o trenutnoj zauzetosti termina, sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično), opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

   POPUSTI I DOPLATE

   Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 800 kn, doplata za polazak iz Rijeke 200 kn, Karlovca 50 kn, dok su polasci iz Varaždina i Čakovca bez doplate.

   Smještaj grupa u Beču je u hotelima 4* (lokalna kategorizacija). Hotele koje koristimo nalaze se u širem centru grada i izvrsno su povezani linijama javnog gradskog prijevoza.

   Nema popusta za trokrevetnu sobu.


   U vrijeme Adventa, zbog velikog broja posjetitelja promet je posebno reguliran.

   Kretanje turističkih autobusa u najužem gradskom središtu može biti ograničeno.

    

   Mogućnost doplate za odabir sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):

   Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

   Za posebno sjedalo u autobusu:

   • 1 red – sj 3,4 100 kn
   • 2 red – sj 5,6,7,8 100 kn
   • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 600 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

    

   NAPOMENA

   Rok za prijavu je do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

   Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

   Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

    

   VAŽNE INFORMACIJE

   • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
   • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
   • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
   • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
   • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativnu ponudu (nije obavezna – ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno
   • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
   • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
   • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
   • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
   • kvaliteta hotela –na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
   • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja