Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Nova godina u Budimpešti (A37-11|11)

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Budimpešta: Četvrt dvorova, Dunav i peštanska vreva

   "Kraljica Dunava" ili "Pariz istoka" je jedno od dragih imena kojim se mađarski glavni grad kiti. Budimpešta se lijepo skrasila na obali Dunava i bez pretjerivanja se može reći jedan od ljepših gradova.. Mađari imaju, slično kao Francuzi veoma veliku povezanost kao i veliki respekt prema svome gradu. To je jedini milijunski mađarskig rad koji je  duhovni, kulturni, znanstveni i plitčiki centar. To se vidi i iz svakodnevne jezične uporabe, ne kaže se samo tako "Idem u budimpeštu" već "visoko na Budimpeštu". Budimpešta u sadašnjoj formi egzistira tek 130 godina, nakon što su se spojili Budim i Pešta.
    


   Budimpešta se sastoji iz dva u potpunosti različita dijela grada, a ujedno je podijeljena i na 23 okruga: Budim se nalazi na lijevoj strani Dunava, odnosno zapadno, i više se karakterizira kao brežuljkast krajolik. Ovdje se nalaze luksuzni stanovi, mnogobrojna veleposlanstva, što pripada svjetskoj kulturnoj baštini pripadajuća čevrt dvorova, kao i Buda brežuljci, na kojem se stanovnici glavnog grada rado odmaraju.

   Pešta se nalazi istočno od Dunava, geografski gledano prije bi se reklo da je na ravnici i iznosi dvije trećine gradske površine, tako da tu živi i većina gradskog stanovništva. Pored znamenitosti kao što je Trg junaka, Szecheny termalne toplice s gospodom koja igraju šah, nalazi se parlament, trgovine, i tu se odvija cjelokupni život mađarske metropole. Kroz tu višestrukost je sigurno da će svaki budimpeštanski posjetilac naći nešto za sebe, gradski život i vreva su na peštanskoj strani, dok je budimska strana nešto mirnija, ali ništa manje zanimljiva s brojnim muzejima, tako da su obadvije strane zanimljive za posjetitelje. Ne smijemo zaboraviti Margaretin otok, gdje se od sve te vreve možete odmoriti.
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. dan | ZAGREB - BUDIMPEŠTA
  Polazak u 7:00 sati sa Autobusnog kolodvora, peroni 502-506. Vožnja prema Budimpešti uz kraća zadržavnja i odmore tijekom puta. Dolazak u Budimpeštu oko podneva. Panoramski razgled. Smještaj u hotel. Odlazak u razgledavanje grada : CITADELA NA BRDU GELLERT, RIBARSKI BASTION, KRALJEVSKI DVOR NA BUDIMU, CRKVA MATIJAŠA KORVINA, LANČANI MOST,... Fakultativna večera u tradicionalnoj čardi uz mađarske specijalitete i cigansku glazbu, ples.... Odlazak na WELCOME PARTY. Noćenje.

  2. dan | BUDIMPEŠTA , NOVA 2012.
  Doručak. Nastavak razgledavanja grada u pratnji vodiča: ANDRAŠEVA AVENIJA , TRG HEROJA, KATEDRALA SV. STJEPANA, ZGRADA PARLAMENTA, ZGRADA OPERE, … Fakultativna vožnja brodom po Dunavu. Pripreme za novogodišnji doček NEW YEAR’S PARTY u jednom od najboljih budimpeštanskih klubova ili na prekrasno okićenim gradskim trgovima.... SRETNA NOVA 2012. Noćenje.

  3. dan | BUDIMPEŠTA - ZAGREB
  Kasno ustajanje. Doručak. Odlazak u pravcu Balatona. Fakultativni ručak u restoranu. Kraći odmor. Nastavak puta prema Zagrebu uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u večernjim satima

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus

  Napomene

  • Cijena uključuje
   Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video), 2 noćenja s doručkom u HOTELU VERITAS 3* SUPERIOR, razgledavanja prema programu, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

   Cijena ne uključuje
   Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju, fakultativna večera u Čardi s folklornim programom 20€, novogodišnja večera u čardi, ručak na Balatonu 15€, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja. NEW YEAR’S PARTY 31.12. – CLUB DJ iz Zagreba, šampanjac, klub u strogom centru Budimpešte – 150 kn, WELCOME PARTY – 30.12. – CLUB – 3€,

   Napomena
   HOTEL VERITAS 3* SUPERIOR ( CENTAR ) www.hotelveritas.hu