Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Nova Godina u Istanbulu 2016 (2 noćenja u Bugarskoj) polazak iz Pule i Rijeke - 6 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Istanbul, nekoć znan i kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad, danas je moderan, užurban velegrad. To je grad koji se jedini u svijetu prostire na dva kontinenta, a zbog jedinstvenog položaja ujedno je i sjecište različitih kultura i civilizacija koje se već stoljećima skladno isprepliću i nadopunjuju. Ovaj veliki mozaik Istoka i Zapada uistinu ima mnogo toga za pokazati, od rimskih akvedukta, bizantskih crkava, monumentalnih muzeja, velikih džamija s impresivnim minaretima, ali ponajprije svoju nadaleko poznatu gostoljubivost, prijateljsku i živahnu atmosferu njegovih ulica, restorana, kavana, trgova, bazara... Bez obzira iz kojeg razloga nam se priključite na ovom putovanju, budite sigurni da je Istanbul grad koji nudi brojna iznenađenja i jednostavno ostavlja bez daha.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | RIJEKA – PULA – ZAGREB - SOFIJA 

   Polazak autobusa u 05:30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 . Polazak u 08:00 sati  ispred hotela Zovko / pumpa Zovko na ulazu u S.Brod. Vožnja preko Hrvatske i Srbije uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u SOFIJU u večernjim satima. Smještaj u hotel. Odlazak u razgled grada: BAZILIKA SV. SOFIJE, SV. NEDJELJA , ROTONDA SV. JURJA, SV. PETKA SAMARDŽIJSKA, GRADSKE ZIDINE IZ XII. STOLJEĆA, KATEDRALA ALEKSANDRA NEVSKOG, BAŠI DŽAMIJA,…  Noćenje.

   2. dan | SOFIJA - ISTANBUL

   Doručak. Vožnja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Večernji panoramski razgled grada.  Povratak u hotel. Noćenje.

   3. dan | ISTANBUL - NOVA 2016.           

   Doručak. Razgled starog CARIGRADA u pratnji vodiča: AJA SOFIJA, PODZEMNA CISTERNA, TEODOZIJEVE ZIDINE, SULEJMANOVA DŽAMIJA iz 16. st., PLAVA DŽAMIJA, TOPKAPI SARAJ, HIPODROM ....  Pripreme za novogodišnju noć. Doček NOVE 2016. na ulicama i trgovima Istanbula ili u nekom od mnogobrojnih barova.. SRETNA NOVA 2015!.. Noćenje.

   4. dan | ISTANBUL 

   Kasnije ustajanje. Produženi novogodišnji doručak.  Odlazak na BOSPOR, pogled na brojne drvene kuće, stare palače i mostove koji povezuju dva kontinenta.  Posjet sjedištu posljednjih osmanskih sultana DOLMABAHČE SARAJU, palači sultana Abdulhamida II. iz 19. st. gdje se vidi sva raskoš osmanlijskih palača. PREPORUČUJEMO fakultativnu večeru sa folklornim programom: trbušne plesačice, tradicionalni folklorni plesovi i običaji.Povratak u hotel. Noćenje.

   5. dan | ISTANBUL – PLOVDIV - SOFIJA

   Doručak. Posjet Grand Bazaaru,  sa preko 4000 dućana gdje će svatko pronaći nešto za sebe.  Odlazak iz Istanbula. Vožnja prema Plovdivu. Po dolasku u Plovdiv razgled grada u pratnji vodiča: RIMSKI AMFITEATAR, STADION, KOMPLEKS ZGRADA NACIONALNOG PREPORODA...   Nastavak puta do Sofije. Dolazak u Sofiju. Smještaj u hotel. Noćenje.

   6. dan | SOFIJA – BEOGRAD – ZAGREB – RIJEKA - PULA 

   Doručak. Vožnja prema Beogradu. Po dolasku u Beograd razgled grada:TRG REVOLUCIJE, »ČUVENA« SKUPŠTINA, TERAZIJE, TRG REPUBLIKE, KNEZ MIHAJLOVA, KALEMEGDAN SA KOJEG SE PRUŽA PREDIVAN POGLED NA UŠĆE SAVE U DUNAV. Nastavak putovanje prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak ispred hotela/pumpa Zovko. Dolazak u Zagreb  u kasnim večernjim satima. Dolazak u Rijeku. Dolazak u Pulu u kasnim noćnim satima.

   A-31115


   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video, WC), 2 noćenja s doručkom u Bugarskoj u hotelu 4*, 3 noćenja s doručkom u Istanbulu u hotelu 3*, razgledavanja prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

    CIJENA NE UKLJUČUJE

     Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju, fakultativno razgledavanje:  SULTAN AHMET- 40 € (AYA SOFIA, PLAVA DŽAMIJA, TOPKAPI MUZEJ uz stručno vođenje lokalnog vodiča), ulaznica za DOLMABAHCE PALAČU - 30€,  ulaznica za Harem u TOPKAPI PALAČI sa lokalnim vodičem - 10€,  tradicionalna večera sa folklornim programom - 40€, vožnja brodom po Bosporu 15€, Viza za Tursku - 15€ (ishoduje agencija besplatno),  dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

    VAŽNO: REPUBLIKA TURSKA je uvela vizu za  državljane REPUBLIKE HRVATSKE od 01.04.2013. Viza se isključivo može dobiti preko web aplikacije tzv. E-viza, preko internetske stranice https://www.evisa.gov.tr/en/

    Potrebna dokumentacija za dobivanje vize prilikom ulaska u Republiku Tursku je slijedeća:

    - putovnica (mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku)

    - potvrda o uplati hotelskog smještaja (osigurava AGENCIJA za cijelu grupu zajedno)

    - putnik treba imati minimalno 50 USD ( protuvrijednost u EUR) u gotovini po danu boravka u Turskoj

    - cijena vize za više ulazaka (Multiple Entry Visa) iznosi 15 EUR/20 USD;  viza  vrijedi 180 dana, U tom periodu je dozvoljen boravak u  Turskoj najviše 90  dana.

    NADOPLATA ZA POLAZAK IZ PULE 100 KN PO OSOBI.