Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Nova godina na Siciliji - 4 dana

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Nova godina na Siciliji - 4 dana
   Nova godina na Siciliji - 4 dana
   Nova godina na Siciliji - 4 dana
   Nova godina na Siciliji - 4 dana
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. DAN | ZAGREB - CATANIA - TAORMINA - CATANIA

  Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 2 sata prije polaska zrakoplova. Izravan let posebnim zrakoplovom za Cataniju u 8:00 sati. Nakon slijetanja odlazak u Cataniju i upoznavanje s “baroknom ljepoticom Sicilije”, kako nazivaju Cataniju. Živahni sveučilišni grad proteže se pod Etnom i značajno je trgovačko i prometno središte s bogatom poviješću koja je povezana s Etnom i njezinim prevrtljivim karakterom. Poslije posjeta središtu grada i živopisnoj tržnici vožnja do Taormine, smještene na obroncima Monte Taura, s impresivnim pogledom na ljupke zaljeve, okolna naselja i veličanstvenu Etnu. Šetnja mjestom te razgled grčko-rimskog kazališta s pozornicom uokvirenom fascinantnim krajolikom Sicilije (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Kraće slobodno vrijeme za šetnju Taorminom, uživanju u cappuccinu, tipičnim sicilijanskim kolačima “cassata” i “canoli” ili kupnji atraktivnih suvenira od poznate sicilijanske keramike ili puhanog stakla, te kandiranog voća “frutta della Martorana”. Smještaj u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

  2. DAN | CATANIA - SIRACUSA - NOTO - PALERMO

  Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja do Siracuse, najveće grčke kolonije iz perioda Magne Grecie i poznate kao “Arhimedov grad”.  Razgled Apolonovog hrama, Arhimedovog trga, crkve Sv. Lucije i Aretuzine fontane, koja je po predaji svjedočila žarkoj ljubavi Oceanovog sina Alfeja prema nimfi Aretusi. Otkrit ćemo i tajne slavnog Dionizijevog uha u arheološkom parku. Popodne šetnja mjestašcem Noto, još uvijek neotkrivenim baroknim draguljem Sicilije s jednim od najljepših povijesnih centara na otoku. Mjesto je nakon potresa 1693. godine ponovno sagrađeno, poštujući barokni izgled prije tog događaja. Palače s tipičnim balkonima i čitav niz ukrašenih crkvi s monumentalnim pročeljima pravi su biser sicilijanskog baroka. Nastavak putovanja prema Palermu, po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

  3. DAN | PALERMO – MONREALE - PALERMO

  Doručak. Odlazak prema Monrealeu (8 km od centra Palerma) i posjet “Duomu”, katedrali iz 12. stoljeća koja je vrhunac normanske arhitekture na Siciliji. Izuzetno su zanimljivi zlatni mozaici u unutrašnjosti crkve – 8500 m2 koji predstavljaju Novi i Stari Zavjet i koji se sjedinjuju u liku Krista Pantokratora. Vožnja do središta Palerma, razgled znamenitosti: normansko-gotička katedrala - Kraljevska palača ili Palača Normana, bivša arapska tvrđava pretvorena u jednu od najimpresivnijih kraljevskih palača u Europi, s Cappellom Palatinom, draguljem bizantsko-normanskog graditeljstva i ornamentike - slavni Teatro Massimo - Piazza Pretoria s vijećnicom i čuvenom renesansnom “fontanom srama” (golotinja njezinih mramornih skulptura skandalizirala je redovnice iz obližnjeg samostana) - barokni trg Quattro Canti… Kraće slobodno vrijeme i povratak u hotel.   Predlažemo doček Nove godine na glavnom gradskom trgu Politeama uz vatromet i glazbu (moguća organizacija Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda) ili u nekom od lokalnih restorana. Mogućnost novogodišnje večere u hotelu uz doplatu. Noćenje.

  4. DAN | PALERMO - ETNA - CATANIA – ZAGREB

  SRETNA NOVA 2018. GODINA!

  Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Etne, najvišeg aktivnog europskog vulkana, visokog 3350 m. Cesta vodi plodnim padinama obraslim voćnjacima i vinogradima, kroz šume crnogorice i konačno kroz izbrazdani vulkanski krajolik prekriven okamenjenim tokovima lave iz proteklih erupcija. Za lijepog vremena tijekom uspona prati vas pogled na vrh Etne, koju Sicilijanci zovu Mungibeddu ili Mongibello. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu od 1800 metara, zaustavljanje i šetnja do Silvestarskih kratera, pauza za  kupovinu suvenira (rukotvorine od vulkanskog kamena, lokalni med, tipično žestoko piće Fuoco dell`Etna...). Napomene: pristup je moguć do razine koju određuju talijanske vlasti ili maksimalno do Silvestarskih kratera u slučaju pogodnog vremena. U poslijepodnevnim satima povratak posebnim zrakoplovom prema Zagrebu. Slijetanje u Zagreb u večernjim satima.

  AT-1610117

  GARANTIRANI POLAZAK

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE

   Prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Catania-Zagreb, dva noćenja u Palermu u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/wc/TV, 1 noćenje u Cataniji u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/wc/TV, autobusni prijevoz na Siciliji, razglede prema programu putovanja, lokalne vodiče na razgledima u Palermu, Siracusi i Taormini, pratitelja putovanja te troškove organizacije i prodaje

   CIJENA NE UKLJUČUJE

   Zrakoplovne pristojbe, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje, troškove osobnih narudžbi, boravišne pristojbe (uplaćuju se u gotovini na recepciji hotela: Catania 1,5 € po osobi/danu, Palermo 2 € po osobi/danu)

   DOPLATE

   Doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn

   Pomoćni ležaj na ovom programu na upit!

   Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 850 kn

   Doplata za novogodišnju večeru u hotelu: 890 kn

   ULAZNICE (plaćaju se na licu mjesta, gotovinom, kod ulaska u znamenitosti)

   PALERMO: Cappella Palatina/Normanska palača: 12 €; Katedrala (kraljevske grobnice): 5 €

   MONREALE DUOMO: 3 €

   TAORMINA: Teatro Greco: 10 €

   ARHEOLOŠKI PARK SIRACUSA: 10 €

   Cijene ulaznica su informativne i podložne promjenama.

   NAPOMENE

   Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.