Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Nova godina na Siciliji - 4 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Zrakoplov
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Nova godina na Siciliji - 4 dana
    Nova godina na Siciliji - 4 dana
    Nova godina na Siciliji - 4 dana
    Nova godina na Siciliji - 4 dana
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. DAN | ZAGREB - CATANIA - TAORMINA - CATANIA

   Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 2 sata prije polaska zrakoplova. Izravan let posebnim zrakoplovom za Cataniju u 8:00 sati. Nakon slijetanja odlazak u Cataniju i upoznavanje s “baroknom ljepoticom Sicilije”, kako nazivaju Cataniju. Živahni sveučilišni grad proteže se pod Etnom i značajno je trgovačko i prometno središte s bogatom poviješću koja je povezana s Etnom i njezinim prevrtljivim karakterom. Poslije posjeta središtu grada i živopisnoj tržnici vožnja do Taormine, smještene na obroncima Monte Taura, s impresivnim pogledom na ljupke zaljeve, okolna naselja i veličanstvenu Etnu. Šetnja mjestom te razgled grčko-rimskog kazališta s pozornicom uokvirenom fascinantnim krajolikom Sicilije (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Kraće slobodno vrijeme za šetnju Taorminom, uživanju u cappuccinu, tipičnim sicilijanskim kolačima “cassata” i “canoli” ili kupnji atraktivnih suvenira od poznate sicilijanske keramike ili puhanog stakla, te kandiranog voća “frutta della Martorana”. Smještaj u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

   2. DAN | CATANIA - SIRACUSA - NOTO - PALERMO

   Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja do Siracuse, najveće grčke kolonije iz perioda Magne Grecie i poznate kao “Arhimedov grad”.  Razgled Apolonovog hrama, Arhimedovog trga, crkve Sv. Lucije i Aretuzine fontane, koja je po predaji svjedočila žarkoj ljubavi Oceanovog sina Alfeja prema nimfi Aretusi. Otkrit ćemo i tajne slavnog Dionizijevog uha u arheološkom parku. Popodne šetnja mjestašcem Noto, još uvijek neotkrivenim baroknim draguljem Sicilije s jednim od najljepših povijesnih centara na otoku. Mjesto je nakon potresa 1693. godine ponovno sagrađeno, poštujući barokni izgled prije tog događaja. Palače s tipičnim balkonima i čitav niz ukrašenih crkvi s monumentalnim pročeljima pravi su biser sicilijanskog baroka. Nastavak putovanja prema Palermu, po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

   3. DAN | PALERMO – MONREALE - PALERMO

   Doručak. Odlazak prema Monrealeu (8 km od centra Palerma) i posjet “Duomu”, katedrali iz 12. stoljeća koja je vrhunac normanske arhitekture na Siciliji. Izuzetno su zanimljivi zlatni mozaici u unutrašnjosti crkve – 8500 m2 koji predstavljaju Novi i Stari Zavjet i koji se sjedinjuju u liku Krista Pantokratora. Vožnja do središta Palerma, razgled znamenitosti: normansko-gotička katedrala - Kraljevska palača ili Palača Normana, bivša arapska tvrđava pretvorena u jednu od najimpresivnijih kraljevskih palača u Europi, s Cappellom Palatinom, draguljem bizantsko-normanskog graditeljstva i ornamentike - slavni Teatro Massimo - Piazza Pretoria s vijećnicom i čuvenom renesansnom “fontanom srama” (golotinja njezinih mramornih skulptura skandalizirala je redovnice iz obližnjeg samostana) - barokni trg Quattro Canti… Kraće slobodno vrijeme i povratak u hotel.   Predlažemo doček Nove godine na glavnom gradskom trgu Politeama uz vatromet i glazbu (moguća organizacija Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda) ili u nekom od lokalnih restorana. Mogućnost novogodišnje večere u hotelu uz doplatu. Noćenje.

   4. DAN | PALERMO - ETNA - CATANIA – ZAGREB

   SRETNA NOVA 2018. GODINA!

   Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Etne, najvišeg aktivnog europskog vulkana, visokog 3350 m. Cesta vodi plodnim padinama obraslim voćnjacima i vinogradima, kroz šume crnogorice i konačno kroz izbrazdani vulkanski krajolik prekriven okamenjenim tokovima lave iz proteklih erupcija. Za lijepog vremena tijekom uspona prati vas pogled na vrh Etne, koju Sicilijanci zovu Mungibeddu ili Mongibello. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu od 1800 metara, zaustavljanje i šetnja do Silvestarskih kratera, pauza za  kupovinu suvenira (rukotvorine od vulkanskog kamena, lokalni med, tipično žestoko piće Fuoco dell`Etna...). Napomene: pristup je moguć do razine koju određuju talijanske vlasti ili maksimalno do Silvestarskih kratera u slučaju pogodnog vremena. U poslijepodnevnim satima povratak posebnim zrakoplovom prema Zagrebu. Slijetanje u Zagreb u večernjim satima.

   AT-1610117

   GARANTIRANI POLAZAK

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Zrakoplov

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Catania-Zagreb, dva noćenja u Palermu u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/wc/TV, 1 noćenje u Cataniji u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/wc/TV, autobusni prijevoz na Siciliji, razglede prema programu putovanja, lokalne vodiče na razgledima u Palermu, Siracusi i Taormini, pratitelja putovanja te troškove organizacije i prodaje

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Zrakoplovne pristojbe, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje, troškove osobnih narudžbi, boravišne pristojbe (uplaćuju se u gotovini na recepciji hotela: Catania 1,5 € po osobi/danu, Palermo 2 € po osobi/danu)

    DOPLATE

    Doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn

    Pomoćni ležaj na ovom programu na upit!

    Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 850 kn

    Doplata za novogodišnju večeru u hotelu: 890 kn

    ULAZNICE (plaćaju se na licu mjesta, gotovinom, kod ulaska u znamenitosti)

    PALERMO: Cappella Palatina/Normanska palača: 12 €; Katedrala (kraljevske grobnice): 5 €

    MONREALE DUOMO: 3 €

    TAORMINA: Teatro Greco: 10 €

    ARHEOLOŠKI PARK SIRACUSA: 10 €

    Cijene ulaznica su informativne i podložne promjenama.

    NAPOMENE

    Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.