Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Rim i Pompeji (BP1112)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | ZAGREB/RIJEKA – RIM
   Polazak iz Zagreba u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506 te u 22:00 sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana pored Rijeke. Noćna vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju.

   2. dan | RIM
   Po dolasku u Rim slijedi posjet KATAKOMBAMA, stara groblja još iz rimskog vremena i sastajališta prvih kršćana. Nastavljamo panoramsko razgledavanje  patrijarhalne bazilike: BAZILIKE SV. PAVLA IZVAN ZIDINA. Kraće zaustavljanje. Odlazak u hotel, ostavljamo prtljagu, (check in u sobe u pravilu nije prije 15,00 sati) te odlazimo javnim prijevozom prema prema TRGU COLONNE na kojem se nalazi stup Marka Aurelija ukrašen spiralnim reljefima. Posjetit ćemo PANTEON i odmoriti se na TRGU NAVONA. Nastavljamo prema ŠPANJOLSKOM TRGU, omiljenom okupljalištu mladih. Lagana šetnja prema FONTANI DI TREVI, jednom od najljepših baroknih rimskih simbola.  Povratak u hotel. Noćenje.

   3. dan | VATIKAN-RIM
   Doručak. Ujutro odlazimo do TRGA SV. PETRA gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Nakon razgledavanja BAZILIKE SV. PETRA, prve među četirima patrijarhalnim bazilikama Rima, nastavljamo laganom šetnjom do ANĐEOSKE TVRĐAVE pa dalje, preko Mosta sv. Anđela, do Palače pravde. Spustit ćemo se do Augustinovog mauzoleja te pogledati PAPINSKI HRVATSKI ZAVOD i CRKVU SV. JERONIMA. Slijedi odlazak na metro do čuvenog RIMSKOG FORUMA. Na brežuljak KAPITOL popet ćemo se poznatim stubištem, Cordonatom, za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema KOLOSEUMU, najpoznatijem rimskom simbolu, i dalje do KONSTANTINOVA SLAVOLUKA.  U CRKVI SV. PETRA U OKOVIMA vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je (navodno) bio okovan sv. Petar, te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijem minijaturistu svih vremena, našem Juliju Kloviću Croati. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

   4. dan | POMPEJI
   Nakon doručka oko 7,30 odlazimo prema POMPEJIMA (vožnja do Pompeja traje 4 sata) – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Slobodno vrijeme. Povratak u Rim oko 19,00 sati. Slobodno vrijeme za večernju šetnju. Povratak u hotel. Noćenje. (važna napomena: izlet u Pompeje će se realizirati samo ako se za njega prijavi  minimalno 25 putnika – prijave se primaju u agenciji do 7 dana prije puta, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, ovaj dan će se posjetiti Vatikan. Oni koji ne idu u Pompeje imaju slobodan dan koji mogu iskoristiti za obilazak Vatikanskih muzeja (preporučamo Internet rezervaciju 7 dana ranije ili posjet Koloseumu i Forum Romanum.)

   5. dan | RIM – ORVIETO – RIJEKA/ZAGREB
   Doručak. Odlazak iz Rima. Posjet ORVIETU (nadoplata: žičara do Orvieta 2,00 eur) specifično srednjevjekovno mjesto na vrhu vulkanske stijene, do kojega se dolazi uspinjačom. Jedna od najljepših katedrala srednjega vijeka nalazi se u njemu, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Polazak za Rijeku i Zagreb. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja, 3 noćenja s doručkom u hotelu s 3*/4* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana, turistički pratitelj.

    Cijena ne uključuje
    Ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju, te javni prijevoz, ulaznice za Katakombe 8,00 eur, ulaznica za Vatikanske muzeje 16,00 eur (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta), ulaznica za Koloseum 13,00 eur (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta), u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom, tako da je potrebno kupiti karte za metro (otprilike 10,00 eur po osobi za sva tri dana), žičara do Orvieta – po osobi 2,00 eur, boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, recepciji (€ 3,00 po osobi i danu), izlet u Pompeje 50 eur po osobi (uključena ulaznica u Pompeje, lokalni vodič i prijevoz Rim – Pompeji – Rim) – potrebno se najaviti pri rezervaciji putovanja, a najkasnije do 7 dana prije puta, plaćanje na licu mjesta.

    Prema Turističkom zakonu u Rimu se zabranjuje kretanje autobusa, pa će Vas autobus dovesti do Rima, a po samom Rimu će se sav razgled obavljati metroom, autobusom i pješice. Cijena jedne karte metroom iznosi 1,00 eur po osobi, što znači otprilike 10,00 eur po osobi je neki maximum koje je potrebno za prijevoz za sva tri dana.

    VAŽNA NAPOMENA
    POLAZAK 14.8.-18.8.2012. je GARANTIRAN !!!
    POLAZAK 4.10.-8.10.2012. je GARANTIRAN !!!