Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Advent i božićna fantazija

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. dan | 30.11., srijeda | ZAGREB – AMSTERDAM – HELSINKI – ROVANIEMI
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 90 minuta prije leta. Prijava na let OU 450 (Croatia Airlines) za Amsterdam u 08,30 sati. Slijetanje u Amsterdam u 10,30 sati te nastavak putovanja na liniji AY 842 (Finnair) u 11,40 sati za Helsinki. Predviđeno slijetanje u Helsinki u 15,05 sati po lokalnom vremenu. Polijetanje zrakoplova za Rovaniemi na liniji AY 429 u 16,15 sati. Slijetanje u Rovaniemi u 17,35 sati po lokalnom vremenu. Prijevoz autobusom do hotela 3* u Rovaniemiju. Smještaj i noćenje.

  2. dan | 1.12., četvrtak | ROVANIEMI
  Doručak. Preporučujemo odlazak na jedan od izleta (uz doplatu). Svi izleti uključuju opremu i toplu odjeću (vunene čarape, čizme, termo odijelo, kapa, šal i rukavice).

  *Safari Djeda Mraza – Odlazak na farmu sobova gdje imate priliku upoznati se bolje s tim prekrasnim životinjama, voziti se u sanjkama koje vuku sobovi. Nakon ceremonije prelaska Arktičkog kruga koju će izvesti Laponci u tradicionalnim šarenim kostimima, odlazak prema selu Djeda Mraza gdje se pruža prilika za božićnu kupovinu božićnih suvenira. Susrest ćete se s Djedom Mrazom, kako bi Djed čuo želje djece (i odraslih) i darivao ih za uspomenu s Arktičkog kruga. Povratak u hotel oko 16,00 sati.

  ** Safari u divljini – u ranim poslijepodnevnim satima odlazak u prirodu. Vožnja motornim sanjkama prekrasnim zimskim krajolikom uz povremena zaustavljanja. Povratak u hotel nakon otprilike 2 sata, oko 16,00 sati.

  3. dan | 2.12., petak | ROVANIEMI – HELSINKI
  Doručak. Preporučujemo odlazak na jedan od izleta (uz doplatu). Svi izleti uključuju opremu i toplu odjeću (vunene čarape, čizme, termo odijelo, kapa, šal i rukavice).

  * Arktička avantura – ukoliko volite motorne sanjke i haskije, ovo je prava stvar za vas! U jutarnjim satima odlazak na trosatnu avanturu zimskim krajolikom. Posjet farmi pasa haskija, gdje možete osjetiti uzbuđenje vožnje u saonicama koje vuku haskiji. Odlazak na vožnju motornim saonicama uz okrijepu vrućom čokoladom uz vatru. Povratak u hotel oko 13,30 sati.

  ** Pecanje u ledu – odlazak u do smrznute rijeke Ounasjoki motornim sanjkama. Isprobajte svoje umijeće pecanja ribe u ledu i kasnije pripremite svoj obrok uz logorsku vatru. Povratak u hotel oko 13,00 sati.

  Odjava iz hotela te vožnja u zračnu luku u Rovaniemiju. Prijava na let AY 430 (Finnair) u 18,05 sati za Helsinki. Slijetanje u Helsinki u 19,20 sati. Vožnja do hotela 3*, prijava u hotel i noćenje.

  4. dan | 3.12., subota | HELSINKI
  Doručak. Odlazak na poludnevno razgledavanje glavnog grada Finske s lokalnim vodičem i pratiteljem iz Hrvatske. Danas je Helsinki moderno, europsko, kulturno središte, čiji je kozmopolitski način života u savršenoj harmoniji s prirodom. Duga povijest ostavila je trag u brojnim spomenicima koje ćete vidjeti za vrijeme razgledavanja, kao i moderne primjere arhitekture poznate po jednostavnosti, funkcionalnosti i eleganciji: Parlament, Nacionalni muzej, Opera, Gradska vijećnica, katedrala, crkva u kamenu Temppeliaukio, koncertna dvorana Finlandia djelo arhitekta Avara Aalta, park i spomenik skladatelju Sibelius… Poslijepodne slobodno za vlastite programe. Predlažemo posjet božićnom sajmu ili nekom od brojnih muzeja i galerija (Nacionalni muzej, Muzej dizajna…). Noćenje. 

  5. dan | 4.12., nedjelja | HELSINKI – BEČ – ZAGREB
  Doručak. Prijevoz do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova na liniji AY 767 prema Beču u 17,00 sati. Slijetanje u Beč u 18,30 sati, nastavak putovanja na liniji OU 443 prema Zagrebu u 19,35 sati. Predviđeno slijetanje u Zagreb u 20,30 sati.  

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov

  Napomene

  • Cijena aranžmana uključuje
   Prijevoz zrakoplovom prema programu, transfere prema programu, smještaj u hotelu 3* u Rovaniemiju na osnovi 2 noćenja s doručkom, smještaj u hotelu 3* u Helsinkiju na osnovi 2 noćenja s doručkom, pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.

   Cijena aranžmana ne uključuje
   Pristojbe zračnih luka koje se obvezatno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.890  kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, fakultativne sadržaje, obroke, prijevoze, smještaj i usluge drugačije od navedenih, osobne troškove, napojnice lokalnim davateljima usluge, pića uz obroke, ulaznice za objekte koji se posjećuju a nisu navedeni u cijeni aranžmana, paket putnog osiguranja (zdravstveno, od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza).

   Doplate
   Doplata za izlet Safari Djeda Mraza po osobi: odrasli 1.370 kn; djeca 4–14 godina 999 kn.

   Doplata za izlet Safari u divljini: odrasli 790 kn; djeca 4-14 godina 580 kn.

   Doplata za izlet Arktička avantura: odrasli 980 kn; djeca 4-14 godina 730 kn.

   Doplata za izlet Pecanje u ledu: odrasli 850 kn; djeca 4-14 godina 635 kn.

   *Vremenski uvjeti mogu biti razlogom djelomične promjene programa aktivnosti u Rovaniemiju. Nedostatak snijega ili vremenski uvjeti nisu opravdan razlog za otkazivanje putovanja ili naknadnu reklamaciju.

   Dobro je znati:
   Finska

   TEMPERATURA ZRAKA:
   prosječna temperatura u Helsinkiju –2 C°, u Rovaniemiju –10 C° (izvor: www.weather.com)
   VREMENSKA RAZLIKA: 
   +1 sat u odnosu na Hrvatsku

   NOVAC:
   euro 1 eur = oko 7,35 kn

   JEZIK:
   finski, švedski, koristi se engleski

   VODA: 
   preporučujemo flaširanu vodu

   STRUJA
   220 V / 50 Hz

   MOBITELI:
   sva tri hrvatska mobilna operatera imaju sklopljen ugovor o roamingu, za detalje molimo da Kontaktirate svog mobilnog operatera.

   HRANA I PIĆE
   : specijaliteti od svježe ribe (losos, haringe), hranjive juhe, gulaš i složenci, jela od mesa sobova, gljive, deserti sa šumskim voćem; jako domaće pivo, likeri od šumskog voća, jaka alkoholna pića

   ODJEĆA:
   topla, slojevita, sportska odjeća, tople čarape, šal, rukavice, jakne, udobna obuća, čizme

   SHOPPING:
   dizajnirani predmeti, odjeća od vune, tehnika (mobiteli)

   VIZA:
   nije potrebna