Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Zambija i Bocvana (AT25-11|11)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Zrakoplov
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | ZAGREB – LONDON – JOHANNESBURG
   Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso. Prijava na let za London (Heathrow) na liniji OU 492 (Croatia Airlines) i polijetanje zrakoplova u 14.35 sati. Dolazak u London predviđen je u 16.05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Johannesburg u 20.05 sati na liniji BA 057 (British Airways). Noćni let s obrocima tijekom leta.

   2. dan | JOHANNESBURG – LIVINGSTONE – RIJEKA ZAMBEZI

   Dolazak u Johannesburg predviđen je u 9.00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema gradu Livingstone (Zambija) u 11.00 sati na liniji BA 6291 (British Airways/Comair). Po dolasku u Livingstone u 12.45 sati sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i transfer do hotela Zambezi Sun 4*. Prijava i smještaj u hotel. Kraći odmor, a zatim u poslijepodnevnim satima slijedi plovidba brodom po rijeci Zambezi. Tijekom plovidbe, uz služenje domaćih alkoholnih i bezalkoholnih pića te zakusku, imat ćete priliku za uživanje u nadaleko poznatom i spektakularnom afričkom zalasku sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

   3. dan | LIVINGSTONE – VIKTORIJINI SLAPOVI
   Nakon doručka odlazak pješice na organizirani razgled svjetski poznatih Viktorijinih slapova. Viktorijini slapovi široki su 1.708 metara zbog čega zavrjeđuju titulu najvećeg vodenog zastora u svijetu. Pad im je do 107 metara u dubinu klanca rijeke Zambezi, a svake minute preko ruba se prevali oko 550.000 kubičnih metara vode - prizor koji ostavlja bez daha! Lokalno stanovništvo slapove naziva ‘'Mosi-oa-Tunya'', odnosno ‘'Dim koji grmi'', čime najbolje opisuju čaroban mozaik zvukova, osjeta i doživljaja grmljavine vode pri padu. Poslijepodne posjet autentičnom selu Mukuni, domu plemena Leja koji će vam pružiti srdačnu dobrodošlicu i pokazati vam njihov svijet običaja, tradicije i vjerovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

   4. dan | VIKTORIJINI SLAPOVI – NACIONALNI PARK CHOBE (BOCVANA)
   Nakon doručka organizirani prijevoz do zračne luke Kasane u Bocvani. Po dolasku u zračnu luku prijevoz manjim zrakoplovom do lodge-a Savute Safari Lodge 4* u južnom dijelu nacionalnog parka Chobe. Po slijetanju prijava i smještaj u lodge na osnovu all inclusive usluge. Nacionalni park Chobe je uz deltu Okavango najpoznatiji prirodni rezervat u Bocvani. To je raznoliko područje, od granice na rijeci Chobe do, sada isušenog, kanala Savute te safari rezervata Oremi i delte Okavango. Park je najpoznatiji po velikoj koncentraciji slonova koji obitavaju unutar parka, pretpostavlja se da je otprilike 120 tisuća jedinki uz veliki broj bivola, antilopa i grabežljivaca poput lavova, hijena, šakala, divljih pasa, itd. Uz sve ove životinje područje je također iznimno bogato ptičjim vrstama. Poslijepodne odlazak na safari vožnju do večere. Povratak u lodge na večeru. Noćenje.

   5. dan | NACIONALNI PARK CHOBE –  SAVUTE
   Doručak. Današnji dan je u cijelosti posvećen safariju. Tijekom dana odlasci na safari vožnje u otvorenim 4x4 džipovima u područje Savute uključujući Savute Marsh – ostatak nekadašnjeg velikog jezera i Gubatsa Hills s prethistorijskim crtežima u stijenama. Tijekom safarija najvjerojatnije ćete vidjeti sve primjerke životinjskih vrsta koje obitavaju u ovom području poput žirafa, slonova, zebri, antilopa, lavova, hijena, konjskih antilopa, geparda, itd. Ručak u lodgeu. Poslijepodne safari do večere. Povratak u lodge na večeru. Noćenje.

   6. dan | NACIONALNI PARK CHOBE – OKAVANGO DELTA
   Nakon doručka prijevoz manjim zrakoplovom do Delte Okavango. Okavango je područje iznimne ljepote, dragulj u srcu pustinje Kalahari i ujedno najveća i najljepša afrička oaza s obiljem bujnog zelenila i izuzetno bogatim životinjskim svijetom.  Okavango je dom velikom broju krokodila, nilskih konja, slonova, lavova, leoparda, hijena, žirafa, rijetkih vrsta antilopa i preko 400 ptičjih vrsta. Delta se može razgledavati na više načina ovisno o području u koje se ide u obilazak, a jedan od najzanimljivijih načina za upoznati ovaj prekrasan krajolik je svakako Mokoro odnosno tradicionalni čamac napravljen od jednog komada drveta, a izgleda slično našem kanuu kojim vas voze iskusni i profesionalni lokalni vodiči. Uz Mokoro, Okavango se može istraživati i pješačkim turama kao i džipovima s otvorenim krovom (4x4). Po dolasku u deltu, smještaj u Xugana Island Lodge 4* na osnovi all inclusive usluge.  Tijekom dana razgledavanje i istraživanje delte. Večera i noćenje.

   7. dan | OKAVANGO DELTA
   Doručak. Cjelodnevni obilazak Okavango delte, safari džipovima, safari mokoro čamcima, pješačke safari ture. Ručak u lodgeu. Poslijepodne nastavak safarija do večere. Večera. Noćenje u lodgeu.

   8. dan | OKAVANGO DELTA – REZERVAT MOREMI
   Nakon doručka prijevoz brodom do rezervata za divlje životinje Moremi odnosno Kampa Moremi 4* gdje ćete biti smješteni tijekom boravka u Moremiu. Rezervat Moremi obuhvaća istočni dio delte Okavango i prostire se na otprilike 50 km² i jedan je od najljepših afričkih rezervata za divlje životinje gdje se skladno dopunjuju vodena i suha područja rezervata koje karakterizira nevjerojatna raznovrsnost  biljnog i životinjskog svijeta. Smještaj u Kampu Moremi je u tipičnim istočnoafričkim luksuznim šatorima od kojih je svaki smješten zasebno na povišenim platformama od tikovine. Uživajte u netaknutoj afričkoj divljini na osnovu all inclusive usluge. Noćenje.

   9. dan | REZERVAT MOREMI
   Doručak, a potom odlazak motornim brodom u istraživanje lagune Xakanaxa i okolnih kanala delte Okavango koji posjetiteljima pružaju iznimne mogućnosti promatranja ptica, od vodenih ptica do ptica stanovnica okolnih šuma. Povratak u lodge na ručak, a poslijepodne odlazak na promatranje divljih životinja otvorenim džipovima. Životinje koje se najčešće ovdje mogu sresti su lavovi, gepardi i leopardi, hijene, nilski konji, itd. Prije povratka na večeru, uživajte u nezaboravnom zalasku sunca koji je u Bocvani iznimno jedinstven. Večera u lodgeu. Noćenje.

   10. dan | REZERVAT MOREMI – LIVINGSTONE – JOHANNESBURG - LONDON
   Nakon doručka prijevoz manjim zrakoplovom do zračne luke Kasane. Po dolasku u Kasane, organizirani transfer do zračne luke Livingstone. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Johannesburgu u 13.30 sati na liniji BA 6292 (British Airways/Comair). Dolazak u Johannesburg predviđen je u 15.15 sati, a nastavak leta prema Londonu u 20.15 sati na liniji BA 054 (British Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

   11. dan | LONDON - ZAGREB
   Dolazak u London predviđen je u 5.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 10.50 sati na liniji OU  491 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 14.05 sati po srednjeeuropskom vremenu. Završetak putovanja.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Zrakoplov

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – London – Johannesburg – Livingstone i obratno, prijevoz zrakoplovima u Bocvani (Kasane – Savute Safari Lodge, Savute Safari Lodge – Xugana, Kamp Moremi – Kasane), transferi prema programu (autobus i brod), smještaj u hotelima i lodgevima 4* (2 noćenja s doručkom u Livingstone-u, 6 noćenja s all inclusive uslugom u lodgevima u Bocvani), safari ture džipovima 4x4, tradicionalnim i motornim brodovima, krstarenje po rijeci Zambezi, posjet selu Mukuni, ulaznice za nacionalne parkove, hrvatskog stručnog pratitelja tijekom čitavog putovanja, troškove organizacije putovanja, putno zdravstveno osiguranje.

    Cijena ne uključuje
    Pristojbe zračnih luka, troškovi vize za Zambiju,  napojnice za nosače prtljage i hotelsko osoblje te napojnice za lokalne vodiče i vozače – 60 EUR po osobi ukupno, dodatne obroke, izlete, osiguranje od otkaza putovanja i sve što nije navedeno pod cijena uključuje.

    Obvezna doplata
    Zrakoplovne pristojbe (plaćanje prilikom rezervacije putovanja):……….……..4.400 kn
    Viza za dva ulaska Zambiju (plaćanje po dolasku u zračnu luku Livingstone)…80 USD
    Napojnice (plaćanje na licu mjesta):…………………………………………………….. 60 EUR

    Putni dokumenti i isprave
    Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Vizu za Zambiju je moguće dobiti po dolasku u zračnu luku Livingstone. Cijena vize za 2 ulaska iznosi 80 američkih dolara.

    Za državljane Republike Hrvatske nije potrebna viza za Bocvanu.

    VAŽNE NAPOMENE

    Zdravstvena zaštita
    Obavezno protiv žute groznice. Cijepiti se možete u Zavodu za javno zdravstvo.  Preporučujemo također i profilaksu protiv malarije.

    Ograničenje prtljage
    Maksimalno ograničenje prtljage na unutrašnjim letovima u Bocvani iznosi 20 kg po osobi uključujući i ručnu prtljagu. Na unutarnjim letovima dopuštena je ISKLJUČIVO prtljaga od mekanog materijala. Nisu dopušteni koferi napravljeni od tvrdog materijala. Eventualni višak  prtljage moguće je deponirati u Livingstone-u ili zračnoj luci Kasane u Bocvani u uredu lokalnog agenta. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualna oštećenja i krađu prtljage. Putnici koji bi ostavili dio prtljage deponiran u uredima lokalnog agenta moraju obavezno imati policu osiguranja koja pokriva krađu, gubitak ili oštećenje prtljage.

    NAPOMENE
    Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni cijene do 7 dana prije putovanja. U slučaju povećanja razliku je putnik dužan podmiriti, u slučaju smanjenja razliku agencija vraća putniku.

    U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja. U slučaju promjene cijene unutrašnjih letova organizator zadržava pravo promjene cijene aranžmana.

    MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA 12