Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Tanzanija i Zanzibar (AT26-11|11)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Zrakoplov
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | ZAGREB -  AMSTERDAM
   Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Amsterdam u 8.25 sati na liniji OU450 (Croatia Airlines). Po dolasku u Amsterdam u 10.30 sati odlazak na poludnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Po završetku razgleda odlazak prema hotelu. Noćenje.

   2. dan | AMSTERDAM - KILIMANJARO ARUSHA
   Nakon ranog doručka transfer u zračnu luku i prijava na let za Kilimanjaro/Arushu u 10.00 sati na liniji KL567 (KLM). Obroci za vrijeme leta. Po dolasku u Kilimanjaro u 20.25 sati, obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti, ishodovanje vize za Tanzaniju (cca. 50 USD po osobi; plaćanje na licu mjesta) te transfer do hotela 4* u gradu Arusha. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

   3. dan | ARUSHA – NACIONALNI PARK JEZERO MANYARA
   Nakon doručka transfer do Nacionalnog parka Manyara i smještaj u Lake Manyara Serena Lodge 5*. Ukrcaj u safari-jeepove (najviše 7 osoba po jeepu) i početak safari avanture koje ćete se sjećati cijeli život. Manyara je izvanredan „big game park“, park u kojem možete vidjeti mnoštvo svih vrsta životinja, velike horde bivola, zebra, gazela, nilskih konja, lavova, majmuna i mnoštva drugih vrsta životinja u prekrasnoj prirodi. Ručak u lodgeu, a poslijepodne odlazak na safari. Povratak u lodge na večeru. Noćenje.

   4. dan | NP JEZERO MANYARA – NACIONALNI PARK SERENGETI
   Nakon doručka odlazak džipovima prema nacionalnom parku Serengeti. Put će nas voditi migracijskom rutom životinja tako da ćemo imati safari na putu prema nacionalnom parku Serengeti. Po dolasku u Serengeti Serena Lodge smještaj i ručak. Poslijepodnevni fotosafari u nacionalnom parku. Večera i noćenje.

   5. dan | NACIONALNI PARK SERENGETI
   Jutarnji i poslijepodnevni foto safari u Nacionalnom parku Serengeti kako bismo vidjeli neke od velikih afričkih životinja. Obroci i noćenje u Serengeti Serena Lodgeu.

   6. dan | NP SERENGETI – REZERVAT NGORONGORO KRATER
   Nakon doručka vožnja do Ngorongoro kratera,
   donedavno relativno nepoznatog kratera ugaslog vulkana u sjevernoj Tanzaniji. Na 260 km2 doline okružene sa 600 metara visokim zidovima kratera, u zatvorenom eko-sistemu, već stotinama godina živi više od 30.000 životinja, među kojima i velike afričke zvijeri - lavovi, nosorozi, slonovi, leopardi i afrički bivoli. Točan broj zebri ili antilopa nitko ne zna sa sigurnošću, jer se tim životinjama, uz lavove i leoparde, hrane i Masaiji, pripadnici ratničkog plemena kojima krater služi kao lovište. Po dolasku prijava i smještaj u Ngorongoro Serena Safari Lodge 5*, a zatim ručak te obilazak kratera. Kasno poslijepodne povratak u lodge. Večera i noćenje.

   7. dan | NGORONGORO KRATER
   Nakon doručka odlazak na safari u krater. Povratak u lodge na ručak, a zatim poslijepodne slijedi posjet Masai selu. Pri povratku uživanje u najboljem zalasku sunca na svijetu u ovom jedinstvenom krateru. Večera te noćenje u Serena Safari  Lodgeu.

   8. dan | NGORONGORO KRATER – ZANZIBAR
   Nakon doručka transfer do zračne luke Kilimanjaro/Arusha i let za otok Zanzibar u Indijskom oceanu, vjerojatno jednom od najljepših područja na svijetu. Po dolasku na taj muslimanski otok suprotnosti osjetit ćete da ste promijenili zemlju. Na panoramskom putu prema jednom od najboljih resorta Zanzibara,  BlueBay Beach Resort 5*, doživjet ćete mnoga iznenađenja. Po dolasku  prijava i smještaj u hotel. Vrijeme za odmor i priprema za odlazak na večeru. Noćenje.


   9. dan | ZANZIBAR

   Doručak i slobodno vrijeme za uživanje na prekrasnoj plaži i Indijskom oceanu, vodenim sportovima, spa centru te ostalim posebnostima ovoga otoka. Večera i noćenje u hotelu.

   10. dan | ZANZIBAR - DAR ES-SALAAM – AMSTERDAM
   Nakon doručka slobodno vrijeme za kupovinu ili kupanje na plaži do transfera u zračnu luku Zanzibar. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dar Es-Salaam. Po dolasku u Dar Es-Salaam transfer do centra grada i odlazak u shopping i na večeru u lokalnom restoranu prije odlaska u zračnu luku. Po dolasku u zračnu liku prijava na let za Amsterdam na liniji KL571 (KLM) u 23.35 sati. Noćni let s  obrocima za vrijeme leta.

   11. dan | AMSTERDAM – ZAGREB
   Po dolasku u Amsterdam u 07.00 sati, nastavak leta za Zagreb u 11:20 na liniji OU451 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 13.15 sati. Završetak putovanja.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Zrakoplov

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE
    Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Kilimanjaro - Dar Es-Salaam - Zagreb, smještaj u hotelima i lodgevima  4* i 5*, obroci prema programu (noćenje s doručkom u Amsterdamu, i Arushi, puni pansion tijekom safarija u lodgevima, polupansion na Zanzibaru), transferi zračne luke - hotel – zračne luke, dva leta zrakoplovom unutar Tanzanije (Kilimanjaro- Zanzibar i Zanzibar - Dar Es-Salaam), razglede prema programu, pratitelja iz Zagreba, lokalnog vodiča u Tanzaniji, troškove organizacije i prodaje, putno zdravstveno osiguranje te jamčevinu.

    CIJENA NE UKLJUČUJE
    Obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka, dodatne obroke, izlete, napojnice za nosače kofera i osoblje u restoranima, lokalne vodiče i vozače, i sve što nije navedeno pod cijena uključuje.

    OBAVEZNA DOPLATA
    Pristojbe zračnih luka 2.950 kn, napojnice 50 EUR po osobi, plaćanje u gotovini po dolasku.

    FAKULTATIVNI IZLETI
    Ngorongoro krater: Walking Safari 20 USD.
    Zanzibar: Stone town walking tour 40 USD, Dolphin tour 55 USD,
    City and spice tour: 65 USD.
    Navedene cijene su informativne, plaćanje na licu mjesta.

    NAPOMENA: Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika.

    PUTNI DOKUMENTI I ISPRAVE ZA TANZANIJU: putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Vizu je moguće dobiti po dolasku u zračnu luku Arusha (Kilimanjaro) u Tanzaniji uz nadoplatu od 50 USD na licu mjesta.

    MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 12