Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Nepal trekking tura (K10-9|11)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Zrakoplov
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | ZAGREB - KATHMANDU
   Polazak iz Zagreba u poslijepodnevnim satima. Let za Kathmandu preko nekog od europskih gradova.

   2. dan | KATHMANDU - BUDHANILKANTHI
   Dolazak u Kathmandu, transfer do hotela u Budhanilkanthi. Smještaj u hotel. Ostatak dana slobodan za odmor. Noćenje.

   3. dan | DOLINA KATHMANDUA
   Nakon doručka, naš će vas vodič voditi kroz trosatnu trekking rutu do Nagi Gumbe, budističkog ženskog samostana, kao i samostana sekte Ningmapa, na putu na brdo Shivapuri 1950 m. Ova ruta ide kroz šumu Nacionalnog parka Shivapuri i ugodna je šetnja prije trekkinga u Khumbuu za Kongde. Šetnja do hotela u Budhanilkanthu iz Nagi Gumbe traje još samo sat i pol. Noćenje u hotelu.

   4. dan | KATHMANDU - LUKLA - PHAKDING
   Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Luklu. Tijekom početne faze leta možete vidjeti planinske lance Langtang i Jugal Himal oko doline Kathmandu, a kasnije letite preko Rolwaling Himala. Po dolasku na aerodrom u Lukli, 3 minute hoda do Resorta na drugi doručak, s obzirom na to da je let prilično rano. Imamo 4 sata laganog hodanja do Phakdinga te noćenje u Farakpa Village Resortu.

   5. dan | PHAKDING - NAMCHE - MONJO - NAMCHE
   Nakon doručka slijedi 5 do 6 sati hodanja do Namchea. Od Resorta slijedite ravnu stazu uz desnu obalu. Iznad suprotne obale prema nebu uzdiže se Thamserku 6623 m. Zavojiti put ide gore-dolje, te nakon prelaska potoka i prijevoja stižemo do seoca Monjo, gdje se naplaćuje ulaznica u Nacionalni park Sagarmatha. Odavde prolazite kroz selo Jorsalle i dolazite do šumovite padine uz rijeku Dudh Kosi. Nakon prelaska visećeg mosta i kratke šetnje uz Bhote Kosi, penjemo se do trgovišta Namche. Noćenje u lodgeu.

   6. dan | NAMCHE - KHUMJUNGO - KHUNDEL - NAMCHE
   Nakon doručka imamo izletnu turu do Khumjunga i Khundea preko Syangboche-a. Nakon 2 sata penjanja i prolaska kroz manju šumu stižemo do Srednje škole Hillary u Khumjungu. Khumjung je najveće selo Šerpa u ovom dijelu zemlje Šerpa. Nakon ručka posjećujemo Bolnicu Hillary u Khundelu. Bolnicu i školu izgradio je i podupirao Sir Edmund Hillary. Tokom izleta uživat ćete u veličanstvenim pogledima na Thamserku, Kangtega, Ama Dablam, Lhotse i Everest. Noćenje u lodgeu u Namcheu.

   7. dan | NAMCHE - THAME
   Imamo 4 sata laganog hodanja do Thamea preko Thamoa. Ova staza je ulazna ruta u Tibet kroz prijevoj Nangpa La. Nedaleko je Cho Oyu 8012 m koji je osvojen 1954. g. Ručak u Thamou, selu Ang Rita Sherpe, koji se jedanaest puta popeo na Everest bez dodatnog kisika. Nakon prelaska rijeke Bhote Koshi, stajemo na ručku. Nakon ručka stižete do sela Thame. Smještaj u hotel. Noćenje.

   8. dan | THAME - KONGDE
   Nakon doručka, 6-7 sati hodanja kroz šumu, stižemo do Kongdea, idealnog mjesta za osjećaj blaženstva. Dok hodate, uživajte u prekrasnim panoramskim pogledima na Mt. Everest, Lhotse, Cho-Oyu, Gyjungkhang, Pumori, Nuptse, Ama Dablam, Tawache, Thamserku i Kusum Khangkaru, te druge vrhove. Smještaj u hotel. Noćenje.

   9. dan | KONGDE - PHARAK PEAK - KONGDE
   Nakon doručka penjemo se na vrh Pharak Peak 4950 m zbog sjajnih panorama cijele regije Everest, uključujući Makalu i Kanchenjungu. Pogled na lanac Solukhumbu odavde je bez premca. Potrebno je četiri do pet sati do vrha Pharak Peak i nazad do hotela. Povratak u hotel, noćenje.

   10. dan | KONGDE - PHAKDING
   Nakon doručka čeka nas strmo petosatno hodanje nizbrdo do Phakdinga s lijepim pogledima na Thamserku, Kusum Khangkaru i panoramama sela Šerpa oko Phakdinga, Lukle i Chourikharke. Smještaj i noćenje u Phakdingu.

   11. dan | PHAKDING - LUKLA
   Nakon doručka krećemo na četverosatni lagani hod do Lukle. Na putu posjećujemo srednju školu Chaurikharka , samostan Kyongma Monastery i usputna sela. Noćenje u resortu u Lukli.

   12. dan | LUKLA - KATHMANDU
   Nakon doručka slijei transfer do zračne luke i prijava na let za Kathmandu. Po dolasku u Kathmandu slijedi transfer do hotela. Slobodno poslijepodne za vlastite sadrzaje. Noćenje.

   13. dan | KATHMANDU
   Nakon doručka slijedi razgled glavnog grada Nepala. Posjetit ćemo Pashupatinath, jedan od poznatih hinduističkih hramova svijeta i mjesto hodočašća za mnoge ljude diljem južne Azije. Nalazi se na obalama rijeke Bagmati i mjesto je kremiranja za Hinduse. Licchavi kralj Supuspadeva gradio je ovaj poznati hram Šive od 465-500 n.e.

   Nakon toga slijedi vožnja do stupe Boudhanath koja se nalazi 8 km istočno od Kathmandua. Ovo je ogromna prastara stupa, jedna od najvećih na svijetu. Ljudi vjeruju da ju je obnovio Lichchhavi kralj Mana Dev u 5.st.n.e. Sagrađena je na osmerokutnoj bazi optočenoj molitvenim vrtuljcima. Posjetit ćemo i centar Kathmandua, trg Durbar gdje se nalaze najveće znamenitosti grada. Ovaj veliki trg povijesno je središte nepalskih kraljeva. Trg sa svojim starim hramovima i palačama utjelovljuje vjerski i kulturni život naroda. Nakon razgleda, povratak u hotel. Noćenje.

   14. dan | KATHMANDU
   Doručak u hotelu. Dan je rezerviran za vlastite sadržaje, odmor od trekkinga, shopping ili samostane razglede. Noćenje u hotelu.

   15. dan | KATHMANDU
   Doručak u hotelu. Slobodno prijepodne do odjave iz hotela. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za jedan od europskih gradova. Noćni let sa obrocima u avionu.

   16. dan | KATHMANDU - ZAGREB
   Po dolasku u Europu čeka nas još let za Zagreb.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Zrakoplov

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Zrakoplovna karta Zagreb – Kathmandu – Zagreb i pripadajuće pristojbe, zrakoplovna karta Katmandu – Lukla – Katmandu, transferi do i od zračne luke, 2 noćenja s doručkom u hotelu u mjestu Budanilkantha prije trekinga, u dolasku, 3 noćenja s doručkom u hotelu u Katmanduu nakon trekinga, noćenja na trekingu na bazi noćenja s doručkom u mjestima Phakding, Namche,Thame, Kongde, Lukla (svi hoteli imaju sanitarni čvor sa tušem i wc-om), razgledavanja prema programu, uz vodiča i uz privatni transfer minibusom, ulaznice za kulturno-povijesne znamenitosti: Kathmandu Durber Square, Boudhanath, Pashupatinath, Budhanilkantha.

    Na trekingu
    Lokalni trekking vodič sa asistentima, nosači od četvrtog do jedanaestog dana, dozvole za trekking, dva pratitelja putovanja iz Hrvatske, troškovi organizacije.

    Cijena ne uključuje
    Obroci tijekom boravka (osim doručka) u Kathmandu-u i na trekingu (oko 25,00 € po danu), piće uz obroke tijekom cijelog putovanja, ulaznice u muzeje i određene kulturno-povijesne dijelove grada, koji nisu spomenuti u programu, viza za Nepal (40 USD, dobavlja se na aerodromu nakon što sletimo u Kathmandu), putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja, napojnice za lokalne vodiče i nosače (preporuka 50€)

    Korisne informacije
    KONGDE je neistražena trekking destinacija u dolini Khumbu u regiji Everest. Dolina je od glavnog grada Kathmandua udaljena oko 90 km i leži u sjeveroistočnom dijelu Nepala nedaleko od nepalsko-tibetanske granice. Kongde, novootvorena i netaknuta trekking ruta u dolini Khumbu ruta je najveće živopisne ljepote u cijelim Himalajima. Ona nudi najspektakularniji panoramski pogled na Mount Everest i druge himalajske lance oko doline Khumbu i očaravajuću ljepotu Khumbua, naseobine Šerpâ uzduž Nacionalnog parka Sagarmatha. To područje vlada je proglasila Nacionalnim parkom Sagarmatha 1976. g., a UNESCO područjem Svjetske baštine 1979. Ova tura idealna je za sve one koji vole kulturni i prirodni krajolik.

    Himalayan Sherpa Adventure prvi su koji vode trekking do Kongdea. Tura je osmišljena da vas odvede do visina Himalaja i otkrije vam panoramsku ljepotu 6 vrhova većih od 8000 m uključujući Mount Everest. Veliki zaleđeni grebeni, visoke poprečne doline, cijela dolina Khumbu u obliku slova U, riječne terase, te mistična ljepota planina pred vama su kao na dlanu. Pored panoramske ljepote Himalaja, moći ćete uživati i u živim ledenjacima, glacijalnom jezeru u Kongdeu, tradicionalnim običajim Šerpâ i prekrasnoj flori i fauni. Značajni vrhovi koje možete vidjeti iznad svoje sobe u Kongdeu su Mt. Cho Oyu (8189 m), cijela dolina Thame sa svim vrhovima oko Thamea, Sumder Himal, regija Rolwaling i Mt. Pharchamo, ispod vaše sobe cijelu dolinu Khumbu, a povrh doline Mt. Everest (8848m), Lhotse (8501m), Nuptse (7896m), Lhotse Shar (8383m), Ama Dablam, Pumori, Gyachung Khang, Thamserku, Kang Tega, Kusum Khangkaru and Makalu (8463m). Sve veće vrhove Khumbu Himalajâ možete vidjeti iz vaše hotelske sobe od ustajanja do sumraka.

    Na početku ture, nakon kratkog polusatnog leta do Lukle, počinjemo trekking preko Namche prema Kongdeu. Od Namche skrećemo zapadno prema Thameu i dolazimo u Kongde (4250 m) gdje ćemo ostati 3 noći. U Kongdeu vas tijekom dvodnevnog boravka vodimo na dva veća vrha: za početak VRH PHARAK, visok 4950 m, a zatim VRH SHERPA (5050m). Uz to vodimo vas i na glacijalno jezero Kongde (KONGDE TSO), čija će mirna voda zasigurno odmah privući vašu pozornost.

    Kongde Hotel zadovoljava suvremene standarde do zadnjeg detalja, no to ne znači da ne zadržava ugođaj tipične arhitekture Šerpa. Tradicionalni način građenja Šerpa zrači toplom i mističnom atmosferom koja vas odmah podsjeća da ste na krovu svijeta. Ostali hoteli u kojima ćete odsjesti tijekom vaše ture - u Lukli, Phakdingu, Namcheu i Thameu, sagrađeni su na tipični Šerpa način, ali uz moderan smještaj. Svi hoteli nude vam bogatu tradiciju Šerpa i ugođaj TRADICIONALNE GOSTOLJUBIVOSTI ŠERPA.

    Važne napomene
    Ovo putovanje spada u kategoriju pustolovnih putovanja koja izlaze izvan okvira uobičajenih turističkih aranžmana, te su, a obzirom na određen stupanj nepredvidivosti same provedbe istog, u izvedbi navedenog programa putovanja moguća izvjesna odstupanja od predočenog programa, a usljed izvanrednih okolnosti na koje i na čiji slijed i posljedice organizatori putovanja nisu u mogućnosti utjecati. Pod navedenim izvanrednim okolnostima podrazumijeva se sljedeće: promjene vremenskih uvjeta, elementarne nepogode, intervencije lokalnih vlasti, neispunjenje i/ili manjkavo ispunjenje obveza lokalnih davatelja usluga i sl. Lokalni običaji, standardi smještaja, prehrane, sigurnosnih službi, transportnih i drugih usluga pojedinih mjesta i zemalja mogu biti lošiji i/ili se vrlo razlikovati od uobičajenih standarda pružanja, odnosno kakvoće istih. Organizatori zadržavaju, bez prethodne najave, pravo promjene programa u slučaju nastupa navedenih i njima sličnih izvanrednih okolnosti, a koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili otkloniti.