Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Jordan i Izrael (AT17-10|11)

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. dan | ZAGREB - ISTANBUL - AMAN
  Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso 90 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 14.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 17.10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Aman na liniji TK 812 (Turkish Airlines) u 18.40 sati. Dolazak u Amman u 20:50 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4*, smještaj i noćenje.

  2. dan | AMAN – MADABA - PLANINA NEBO – AMMAN
  Doručak. Razgled znamenitosti Amana, glavnog grada Kraljevine Jordan, među ostalim antičke Citadele s brojnim iskopinama oko koje se počeo formirati grad, Arheološkog muzeja u čijem se podnožju nalazi antičko kazalište, džamije kralja Abdullaha, posvećene djedu kralja Husseina, tržnice i starog dijela grada. Slijedi vožnja do Madabe, grada mozaika s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more, Jordansku dolinu i Jeruzalem. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  3. dan | AMAN – JERASH - JERUZALEM
  Doručak. Slijedi vožnja do 48 km udaljenog Jerasha, najbolje očuvanog rimskog grada, gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Po razgledu Jerasha, slijedi vožnja prema jordansko-izraelskoj granici. Dolazak u Jeruzalem, smještaj u hotel 4*. Večera, noćenje.

  4. dan | JERUZALEM - BETLEHEM - JERUZALEM
  Doručak. Odlazak u razgled grada Jeruzalema, koji 3 velike monoteističke religije (kršćanstvo, islam i židovstvo) smatraju svetim gradom. Posjet Getsemanskom vrtu, mjestu na Maslinskoj gori na koju je Isus došao moliti s apostolima nakon posljednje večere. Tu ga je Juda izdao, a zatim bio uhićen. Vidjeti ćemo i križni put s crkvom Svetog groba te Zid plača, grob kralja Davida, dvoranu Posljednje večere. Poslijepodne vožnja do Betlehema i obilazak crkve Isusovog rođenja. Povratak u Jeruzalem. Večera, noćenje.

  5. dan | JERUZALEM - MASADA - AQABA
  Doručak. Slijedi vožnja do Masade u koju su se, nakon pada Jeruzalema 70. godine, povukli posljednji ustanici i brojno stanovništvo te koja je bila posljednje uporište otpora Rimljanima. Nastavak putovanja prema južnoj izraelsko-jordanskoj granici. Dolazak u Aqabu, jedini jordanski grad na Crvenom moru. Prijava i smještaj u hotel. Mogućnost kupanja na plažama Crvenog mora. Večera i noćenje u hotelu.

  6. dan | AQABA – WADI RUM - PETRA
  Doručak. Vožnja prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum ekraniziranog u filmovima o Lawrenceu od Arabije te kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Tu ćete doživjeti uzbudljivi jeep safari. Po završetku obilaska Wadi Ruma, nastavak vožnje  do mističnog grada Petre. Po dolasku u Petru smještaj u hotel 4*. Večera, noćenje.  u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od 2.000 godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Slijedi put do hotela i smještaj. Večera, noćenje.

  7. dan | PETRA – MRTVO MORE - AMAN
  Nakon doručka odlazak u obilzak Petre, mističnog grada isklesanog  u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od 2.000 godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Poslijepodne slijedi nastavak putovanja prema Amanu uz usputnu kraću stanku na obali Mrtvog mora na -400 m nadmorske visine; mogućnost kupanja i terapije ljekovitim blatom. Zbog velikog saliniteta (oko 30%) nemoguće je potonuti. Nastavak vožnje prema Amanu. Po dolasku, smještaj u hotel, večera i noćenje u hotelu.

  8. dan | AMAN - ISTANBUL - ZAGREB
  Ranojutarnji transfer do zračne luke u Amanu i prijava na let za  Istanbul na liniji TK 813 (Turkish Airlines) u 6.30 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 9:00 sati, a nastavak leta prema Zagrebu u 12.10 sati na liniji TK 1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 13:15 sati. Završetak putovanja.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE
   Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Aman - Zagreb u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* na osnovi 7 noćenja (1 noćenje s doručkom i 6 polupansiona), vizu za Jordan, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom, džip safari u trajanju od 2 sata po Wadi Rum pustinji, jahanje konjima u Petri, trošak organizacije putovanja, putno zdravstveno osiguranje.

   CIJENA NE UKLJUČUJE
   Zrakoplovne pristojbe, dodatne obroke, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice vodiču i vozaču na putu, izlazne takse na jordanskoj i izraelskoj granici, osiguranje od otkaza putovanja.

   OBAVEZNE DOPLATE
   Pristojbe zračnih luka 1.500 kn; izlazna taksa na jordanskoj granici cca 8 EUR - plaćanje na licu mjesta, izlazna taksa na izraelskoj granici cca. 20 EUR - plaćanje na licu mjesta, napojnice vodiču i vozaču 35 EUR - plaćanje na licu mjesta.

   NAPOMENE
   Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni cijene do 7 dana prije putovanja. U slučaju povećanja razliku je putnik dužan podmiriti, u slučaju smanjenja razliku agencija vraća putniku.
   U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja.

   MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

   VAŽNA NAPOMENA
   POLAZAK 18.6.-25.6.2012. je GARANTIRAN !!!