Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Izrael - 8 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Zrakoplov, Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Izrael - 8 dana
    Izrael - 8 dana
    Izrael - 8 dana
    Izrael - 8 dana
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. DAN | ZAGREB

   Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Tel Avivu na liniji LY5182 (El Al Sundor) u 21:45 sati.

   2. DAN | TEL AVIV - NETANYA - CEZAREA - HAIFA - NAZARET

   Dolazak u Tel Aviv u 02:00 sata po lokalnom vremenu. Vožnja do sredozemne obale u Netanyi. Smještaj u hotel i noćenje. Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Cezareje i razgled arheološkog blaga uz sredozemnu obalu. Zaustavljanje u zelenom mjestu Haifa koje se prostire u podnožju planine Karmel. Razgled grada s predivnim parkom Bahai (izvana). Nastavak puta prema Galilejskom jezeru sa zaustavljanjem u Nazaretu gdje ćete posjetiti najveću baziliku na Bliskom Istoku. Prema predaji upravo je na ovom mjestu arkanđeo Gabriel najavio dolazak Isusa Djevici Mariji. U večernjim satima dolazak u hotel, večera i noćenje.

   3. DAN | NAZARET -  BRDO BLAŽENSTVA -  KAFARNAUM -  TABHA -  YARDENIT - NAZARET

   Doručak. Odlazak prema području Galilejskog jezera, posjet Brdu Blaženstva na kojem se nalazi interesantna crkva iz 20. stoljeća. Vožnja prema Kafarnaumu, Isusovom gradu, obilazak ostataka naselja od prije dvije tisuće godina i ostataka drevne sinagoge gdje je Isus naučavao. Nastavak puta do Tabhe gdje je Isus uprizorio svoja čuda umnoženja kruha i ribe. Slijedi vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Dan ćemo završiti u Yardenitu na obali rijeke Jordan, gdje je Ivan Krstitelj krstio Isusa, a danas je svjetski poznato hodočasničko mjesto. Povratak u Nazaret, večera i noćenje.

   4. DAN | NAZARET - BET SHEAN  -  BETLEHEM

   Doručak. Vožnja  dolinom Jezreel do mjesta Bet Shean gdje ćete razgledati ostatke grčko - rimskog gradića s izvrsno očuvanim rimskim amfiteatrom. Zaustavljanje radi osvježenja u oazi Nacionalnog parka ispod gore Gilboa gdje ćete uživati u prekrasnim krajolicima Svete Zemlje. Nastavak vožnje prema jugu, kroz slikoviti kanjon Wadi Quilt i dolazak u Jeruzalem, glavni grad Izraela koji leži na visoravni istočnih padina masiva Judeje. Smještaj u hotelu u Betlehemu. Večera i noćenje.

   5. DAN | BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM

   Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled Jeruzalema, grada kojeg dijele kršćani, židovi i muslimani. Posjet staroj gradskoj jezgri s muslimanskom, armenskom, židovskom i kršćanskom četvrti, zatim odlazak prema Maslinskoj gori, Getsemanskom vrtu, starome djelu Jeruzalema s križnim putem, crkvi Božjeg groba, Zidu plača sa židovskim i muslimanskim dijelom. Nakon razgleda povratak u hotel, večera i noćenje.

   6. DAN | BETLEHEM

   Doručak. Razgled Betlehema i obilazak Bazilike rođenja Isusova, najstariju crkvu u Svetoj Zemlji, u kojoj se do današnjih dana vrši služba Božja. Sagrađena je iznad Špilje Isusova rođenja u kojoj se nalazi oltar i Srebrna Zvijezda koja označava mjesto Isusovog rođenja. Pored Bazilike nalazi se špilja Bogorodičina mlijeka, poznato kao Mliječna špilja koja je također veoma posjećeno hodočasničko mjesto. Povratak u hotel, večera i noćenje.

   7. DAN | BETLEHEM (MRTVO MORE - KUMRAN - MASSADA)

   Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Massadu. Vožnja preko jeruzalemskih brežuljaka prema Mrtvome moru. Posjet Kumranu gdje su pronađeni slavni „kumranski rukopisi“. Obilazak muzeja i arheoloških lokaliteta. Vožnja uz Mrtvo more do Massade koja je ponos i simbol židovstva. Gondolom ćete se popeti na vrh, razgledati arheološki prostor, odakle se rasprostire predivan pogled na cijelo područje Mrtvog mora, pustinju Judeju i Moabske gore na istočnoj strani Mrtvog mora. Povratak gondolom do autobusa. Kraća vožnja do obale gdje ćete okusiti najslanije more na svijetu. Bude li toplo i lijepo vrijeme, iskoriste ga za kratko kupanje, jer se dugo kupanje ne preporuča radi visokog saliniteta vode. Povratak u hotel, večera i noćenje.

   8. DAN | BETLEHEM - TEL AVIV - ZAGREB

   Doručak. Organizirani prijevoz u zračnu luku i polijetanje zrakoplova iz Tel Aviva prema Zagrebu u 18:00 sati na liniji LY5181. Dolazak u Zagreb u 20:40 sati po lokalnom vremenu.

   AT-241218

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Zrakoplov
   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz zrakoplovom Zagreb - Tel Aviv - Zagreb, sve transfere prema programu, 7 noćenja, 6 polupansiona i 1 noćenje s doručkom u hotelima 3*, razglede i ulaznice (Kafarnaum, Caesarea, Tabha, Beit Shean, vožnja brodom po Galilejskom jezeru, Massada i žičara, Qumran), uslugu pratitelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Zrakoplovne pristojbe, putno osiguranje (preporučujemo) i osiguranje od otkaza, dodatne usluge.

    OBAVEZNE DOPLATE

    Zrakoplovne pristojbe 650 kn, osnovne napojnice ca. 50 eur (uobičajene i očekivane  napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage – koje pratitelj putovanja za Vas plaća na licu mjesta.) Plaćanje ovih doplata je pratitelju putovanja na licu mjesta.

    DOPLATA

    Doplata za jednokrevetnu sobu 1.950 kn

    VIZA: nije potrebna.

    Napomene

    Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od dana ulaska u Izrael. Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Obavijest o putovanju dobit ćete najkasnije 3 dana prije polaska. Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Izraela i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

    Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima i praznicima. Organizator putovanja da će se program izvesti u cijelosti.

    Minimalan broj putnika: 15