Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Nova godina u Istanbulu (AZ3-10|11)

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Istanbul, nekoć znan i kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad, danas je moderan, užurban velegrad. To je grad koji se jedini u svijetu prostire na dva kontinenta, a zbog jedinstvenog položaja ujedno je i sjecište različitih kultura i civilizacija koje se već stoljećima skladno isprepliću i nadopunjuju. Ovaj veliki mozaik Istoka i Zapada uistinu ima mnogo toga za pokazati, od rimskih akvedukta, bizantskih crkava, monumentalnih muzeja, velikih džamija s impresivnim minaretima, ali ponajprije svoju nadaleko poznatu gostoljubivost, prijateljsku i živahnu atmosferu njegovih ulica, restorana, kavana, trgova, bazara... Bez obzira iz kojeg razloga nam se priključite na ovom putovanju, budite sigurni da je Istanbul grad koji nudi brojna iznenađenja i jednostavno ostavlja bez daha.
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. dan | 30.12. | ZAGREB-ISTANBUL
  Sastanak s predstavnikom agencije u zračnoj luci Pleso kod šaltera Turkish airlinesa u 12.00 sati. Podjela dokumenata i prijava na let TK 1054. Polet u 14.10h s dolaskom u Istanbul  u 17.10h. Sastanak s lokalnim vodičem i transfer do hotela. Šetnja obližnjim trgom Taksim i Istiklal ulicom. Noćenje.

  2. dan | 31.12. | ISTANBUL
  Doručak. Odlazak na poludnevni razgled grada: Topkapi palača – carski dvor u Istanbulu koji je dobio naziv „Topkapi“ odnosno „Topovska kapija“ tj. „Dvorac topovskih vrata“. Sastoji se od više manjih kompleksa zgrada i bio je središte turskih sultana četiri stoljeća, ulaz fakultativno; Aja Sofija, jedna od najznačajnijih kršćanskih crkava uopće, padom Carigrada pretvorena u džamiju; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio Aja Sofiju; razgled ostataka antičkog hipodroma; odlazak na Kapali čaršiju, najveću orijentalnu tržnicu u Turskoj, poznatu po stotinama trgovina gdje se prodaje zlato, koža, tkanina, keramika, slastice,... Povratak u hotel na pripreme za doček Nove 2012. godine. Doček na ulicama ili uz doplatu u nekom od restorana uz bogati program. 
  SRETNA NOVA 2012.!!!

  3. dan | 01.01. | ISTANBUL
  Doručak. Dan slobodan za samostalno istraživanje grada. Prepuručamo uz doplatu odlazak na poludnevno krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i mostove. U izlet je uključen i ručak. Povratak u hotel. Noćenje.       

  4. dan | 02.01. | ISTANBUL - ZAGREB
  Doručak. Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku. Prijava za let TK1053 i polet u 12.10h po lokalnom vremenu. Slijetanje u Zagreb u 13.15h.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov

  Napomene

  • Cijena uključuje
   Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Zagreb, smještaj u hotelu 4* na bazi noćenja s doručkom, razgled grada udobnim klimatiziranim autobusom u pratnji loko vodiča i pratitelja, pratnju grupe i organizaciju programa.

   Doplate (kod rezervacije)
   Novogodišnja večera s folklornim programom i neograničenim pićem 890 kn, krstarenje Bosporom s ručkom 420 kn, napojnice vozaču i vodiču (20 eur-plaćanje na licu mjesta)
   .

   Napomena: ulaznice za lokalitete se plaćaju na licu mjesta

   Dodatne informacije

   INFO: Turska ima 780.580 km2, tj 14 puta veća od Hrvatske. Treba imati u vidu da se dnevno prevaljuju velike kilometraže, 300-400km. Osim dosta vožnje, na turi ima i dosta pješaćenja po lokalitetima (poželjno ponjeti udobnu obuću).

   NOVAC: nova turska lira. Nakon nedavne denominacije za 1 EUR treba izdvojiti 1,77 YTL. Kreditne kartice MC i visa se prihvaćaju  u svim trgovinama i ugostiteljskim lokalima, dok american ex i DC rijeđe.

   HRANA: turska kuhinja je poznata po raznolikosti. Podjednako su zastupljena jela od ribe i morskih plodova kao i mesna jela. Obilje povrća spravljeno na najrazličitije načine obogaćuje ovu mediteransko-orijentalnu kuhinju. 

   PIĆE: Turci osim kave (2-5 lira) podjednako konzumiraju i čaj (2-3 lire) koji će vam često biti ponuđen u trgovini i sl. Kao sekularna država, nema zakonskih ograničenja u konzumiranju alkohola iako ćete ga ponegdje teže naći. Preporučuje se piti kupovna voda u bocama (cc 1-2 lire).

   PODSJETNIK: prilikom ulaska u muslimanske vjerske objekte, turisti se trebaju držati običaja vezanih za odjeću i obuću (pokrivene ruke i noge, žene – pokrivena kosa maramom, obuću izuti ispred džamija). Napojnice smatraju svojim pravom za obavljenu uslugu.