Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Nova godina u Istanbulu (A6-10|11)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Istanbul, nekoć znan i kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad, danas je moderan, užurban velegrad. To je grad koji se jedini u svijetu prostire na dva kontinenta, a zbog jedinstvenog položaja ujedno je i sjecište različitih kultura i civilizacija koje se već stoljećima skladno isprepliću i nadopunjuju. Ovaj veliki mozaik Istoka i Zapada uistinu ima mnogo toga za pokazati, od rimskih akvedukta, bizantskih crkava, monumentalnih muzeja, velikih džamija s impresivnim minaretima, ali ponajprije svoju nadaleko poznatu gostoljubivost, prijateljsku i živahnu atmosferu njegovih ulica, restorana, kavana, trgova, bazara... Bez obzira iz kojeg razloga nam se priključite na ovom putovanju, budite sigurni da je Istanbul grad koji nudi brojna iznenađenja i jednostavno ostavlja bez daha.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan: ZAGREB
   Polazak u 18:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506. Noćna vožnja preko Hrvatske, Srbije i Bugarske uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.


   2. dan: ISTANBUL, SOFIJA
   Dolazak u Sofiju u jutarnjim satima. Po dolasku razgled grada u pratnji vodiča: BAZILIKA SV. SOFIJE, SV. NEDJELJA, ROTONDA SV. JURJA, SV. PETKA SAMARDŽIJSKA, GRADSKE ZIDINE IZ XII. STOLJEĆA, KATEDRALA ALEKSANDRA NEVSKOG, BAŠI DŽAMIJA. Nastavak puta prema Istanbulu. Dolazak u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.


   3. dan: ISTANBUL
   Doručak. Razgled starog CARIGRADA u pratnji vodiča: AJA SOFIJA, PODZEMNA CISTERNA, TEODOZIJEVE ZIDINE, SULEJMANOVA DŽAMIJA iz 16. st., PLAVA DŽAMIJA, TOPKAPI SARAJ, HIPODROM .... Posjet Grand Bazaaru, sa preko 4000 dućana gdje će svatko pronaći nešto za sebe. Slobodno poslijepodne. PREPORUČUJEMO fakultativnu večeru sa folklornim programom: trbušne plesačice, tradicionalni folklorni plesovi i običaji. Povratak u hotel. Noćenje.


   4. dan: ISTANBUL, NOVA 2012.
   Doručak. Odlazak na BOSPOR, pogled na brojne drvene kuće, stare palače i mostove koji povezuju dva kontinenta. Posjet sjedištu posljednjih osmanskih sultana DOLMABAHČE SARAJU, palači sultana Abdulhamida II. iz 19. st. gdje se vidi sva raskoš osmanlijskih palača. Mogućnost fakultativnog izleta brodom do Crnog mora. Pripreme za doček. Doček NOVE 2012. na ulicama i trgovima Istanbula ili u nekom od mnogobrojnih barova. Povratak u hotel. Noćenje.


   5. dan: ISTANBUL
   Kasnije ustajanje. Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u novogodišnjem ugođaju Istanbula. Odlazak iz Istanbula u popodnevnim satima. Vožnja preko Turske, Bugarske, Srbije i Hrvatske prema Zagrebu, uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Noćna vožnja.


   6. dan: ZAGREB
   Dolazak u Zagreb u prijepodnevnim satima.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • Cijena aranžmana po osobi uključuje
    Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video), 3 noćenja s doručkom u HOTELU 3* u Istanbulu, razgledavanja prema programu, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.


    Cijena aranžmana ne uključuje
    Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju, vožnja brodom po Bosporu 25€, tradicionalna večera sa folklornim programom 40€, nadoplata za jednokrevetnu sobu, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.


    Napomena
    HOTEL 3*