Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Nova godina u Budimpešti (CZ12-9|11)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Budimpešta: Četvrt dvorova, Dunav i peštanska vreva

    "Kraljica Dunava" ili "Pariz istoka" je jedno od dragih imena kojim se mađarski glavni grad kiti. Budimpešta se lijepo skrasila na obali Dunava i bez pretjerivanja se može reći jedan od ljepših gradova.. Mađari imaju, slično kao Francuzi veoma veliku povezanost kao i veliki respekt prema svome gradu. To je jedini milijunski mađarskig rad koji je  duhovni, kulturni, znanstveni i plitčiki centar. To se vidi i iz svakodnevne jezične uporabe, ne kaže se samo tako "Idem u budimpeštu" već "visoko na Budimpeštu". Budimpešta u sadašnjoj formi egzistira tek 130 godina, nakon što su se spojili Budim i Pešta.
     


    Budimpešta se sastoji iz dva u potpunosti različita dijela grada, a ujedno je podijeljena i na 23 okruga: Budim se nalazi na lijevoj strani Dunava, odnosno zapadno, i više se karakterizira kao brežuljkast krajolik. Ovdje se nalaze luksuzni stanovi, mnogobrojna veleposlanstva, što pripada svjetskoj kulturnoj baštini pripadajuća čevrt dvorova, kao i Buda brežuljci, na kojem se stanovnici glavnog grada rado odmaraju.

    Pešta se nalazi istočno od Dunava, geografski gledano prije bi se reklo da je na ravnici i iznosi dvije trećine gradske površine, tako da tu živi i većina gradskog stanovništva. Pored znamenitosti kao što je Trg junaka, Szecheny termalne toplice s gospodom koja igraju šah, nalazi se parlament, trgovine, i tu se odvija cjelokupni život mađarske metropole. Kroz tu višestrukost je sigurno da će svaki budimpeštanski posjetilac naći nešto za sebe, gradski život i vreva su na peštanskoj strani, dok je budimska strana nešto mirnija, ali ništa manje zanimljiva s brojnim muzejima, tako da su obadvije strane zanimljive za posjetitelje. Ne smijemo zaboraviti Margaretin otok, gdje se od sve te vreve možete odmoriti.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | petak | ZAGREB – BUDIMPEŠTA
   Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora (peroni 502-505) u 07:00 sati. Vožnja kroz Mađarsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku odlazak na Gellert brdo uz fascinantan pogled na Budimpeštu. Šetnja Vaci ulicom, najpoznatijom trgovačkom ulicom te slobodno vrijema za individualne programe. Smještaj u hotel. Preporučamo izuzetno voljeni program svih naših gostiju; VINSKE KATAKOMBE. Busom se vozimo do najužeg dijela Budima – Budafok koji je i danas centar trgovine sa Mađarskim vinima. Prvo se ide do bačve – NAJVEĆE NA SVIJETU! Ima 101 400 litara. Tu će vas poslužiti pogačicama i čašom vina. Spuštamo se prema restoranu gdje vas čeka čarda program i večera (gulaš juha, gl.jelo + prilog + desert, vino, voda). A nakon toga još par iznenađenja. Povratak u hotel. Noćenje.

   2. dan | subota | BUDIMPEŠTA
   Doručak. Odlazak u poludnevno razgledavanje grada u pratnji mjesnog vodiča: TRG HEROJA, jedan od najimpresivnijih otvorenih prostora u Budimpešti; AVENIJA ANDRASSY, najpoznatija ulica u Budimpešti; BAZILIKA SV. STJEPANA; PARLAMENT, impozantna građevina i velika turistička atrakcija koja se nalazi na obali Dunava; MARGARETIN MOST koji povezuje Budim s Peštom, drugi najstariji most u Budimpešti; BUDIMPEŠTANSKI KOLODVORI ; čuveni NEP stadion  - BUDIM, dio Unescove svjetske baštine; RIBARSKA UTVRDA, izgrađena 1902. godine u neoromaničkom i neogotičkom stilu; CRKVA KRALJA MATIJE Marijina Uznesenja), 700 godina stara crkva jedan je od dragulja budimpeštanske arhitekture; LANČANI MOST iz 1849. godine; ELIZABETIN MOST. Poslijepodne slobodno za osobne programe. Predlažemo da ga provedete u prekrasnom ugođaju u središtu grada. Pripreme za najluđu noć u godini. Mogućnost organiziranog dočeka. Sretna Nova godina! Noćenje.

   3. dan | nedjelja | BUDIMPEŠTA – ZAGREB
   Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do centra grada, slobodono vrijeme za kavu i šetnju. Polazak prema Zagrebu u ranim prijepodnevnim satima. Usputno zaustavljanje na jezeru Balaton, poznatom ljetovalištu na obali. Slobodno vrijeme do polaska prema Hrvatskoj. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb je u večernjim satima.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz visokoturističkim autobusom, turističkog pratitelja tijekom puta, 2 noćenja s doručkom u hotelu s 3* u centru Budimpešte u dvokrevetnim sobama, razgledavanja prema programu, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

    Informativne cijene ulaznica i moguće doplate
    Doplata za vožnju brodom po Dunavu € 12 po osobi
    Vinske Katakombe 25 € po osobi (vidjeti ćete najveću bačvu na svijetu, večera sa gulaš juhom, glavno jelo, prilog, desert, vino, voda i kava + poklon iznenađenje), sve uz pratnju čarda benda i programa
    Svečani doček na brodu u trajanju 22:00 do 02:00 - živa glazba, večera sa švedskog stola, piće (ograničeno konzumiranje) - 55,- eur po osobi
    Doček u discu, piće u cijeni (neograničeno konzumiranje) - 30,- eur po osobi