Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Nova godina u Pragu 2017 - 4 dana

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Prag: Možda najljepši u cijeloj Europi...

   Jedan od najljepših i posjetiocima najomilljenijih gradova sa svojih 1,2 milijuna stanovnika svakako je Prag, glavni grad nekadašnje Čehoslovačke, a danas Češke Republike. Milijuni turista dolaze svake godine u ovaj Zlatni grad na Vltavi. Uz trg Wnzel, dvorac Hradcani i Karlov most, Prag ima mnogobrojne turističke znamenitosti koje svaki posjetitelj mora vidjeti. Postoje i manje poznate znamenitosti koje su jednako interesantne i vrijedi ih istražiti. Unatoč starim gradskim zidinama i povijesnim mjestima, Prag je izuzetno mladi grad. Noćni život s mnogobrojnim barovima, diskotekama, kinima i jazz clubovima čini Prag internacionalnim i živahnim gradom. 
   U nastavku slijede upute za doživljaj Praga koje nećete naći niti u jednom vodiču.   Karlov most
   Nomen et omen - Karlo IV dao je sagraditi ovaj most još davne 1357. godine, no most je njegovo ime dobio mnogo kasnije. Prvotno je most bio samo ograda, današnje nadaleko poznate kamene skulture postavljane su jedna za drugom tek u 17. stoljeću. Posjet Pragu nezamisliv je bez prelaska Karlovog mosta, koji povezuje stari dio grada s četvrti Mala Strana i dvorcem. Nemojte se iznenaditi ako na osmoj figuri desno, iz smjera starog grada, ugledate zmiju. Vjeruje se kako reljefi na tom stupu donose sreću.  To je mjesto poprilično uglađeno, što je znak da ljudi vjeruju. Stoga, stanite i Vi bez brige u red.

   Dvorac Hradschin
   U dijelu Mala Strana bio je stotinama godina samostalan grad. Na tome se mjestu danas nalazi najveća dvorska zgrada svijeta s katedralom Sv. Vida kao centralnom točkom. Ovdje se danas nalazi sjedište predsjednika Češke republike. Za obilazak cijelog dvorca bilo bi Vam potrebno otprilike pola dana.

   Židovska sinagoga
   U starom dijelu grada nalazi se dobro očuvana židovska sinagoga iz 1275. godine, koju obavezno treba posjetiti. Također, vrijedi posjetiti i židovsko groblje koje se nalazi u neposrednoj blizini sinagoge.

   Starogradski prsten
   Glavno obilježje Trga gradske vijećnice u starom dijelu grada svakako je astronomski sat. Svakoga sata na njemu se odvija "parada" apostola. Iako ovo dojmljivo djelo oduševljava milijune turista, za njegovog autora bilo je kobno: naručitelj je pozavršetku izrade ovoga sata oslijepio majstora kako ne bi ni u jednom drugom gradu izraditi nešto slično.

   Muzeji
   Nacionalni muzej na trgu Václavské náměstí sa svojom opsežnom zbirkom privlači sve zainteresirane za umjetnost. U neposrednoj blizini nalazi se vrlo lijepa građevina izgrađena 1998. godina - muzej Mucha, koji prikazuje život i djelo osnivača "art noveau", Alfonsa Mucha (1860-1939). Poznat po svojim Jugendstil-plakatima s poznatom francuskom glumicom Sarah Bernhard. Ako ste, unatoč neuspjelim satovima njemačkog jezika, zainteresirani za Franza Kafku, u uličici alkemičara kod dvorca Hradschin možete vidjeti njegovu radnu sobu, dok se u Kafkinoj rodnoj kući nalazi mali muzej (Metro A, Starametstka).

   Vaclavske namesti
   Karlo IV postavio je trg 1348. godine kao sajam konja pred vrata starog grada. To i nije bilo baš spektakulrano. Trg je tokom stotinjak godina ipak pisao svoju povijest, kao npr. 1969. kada se u znak protesta protiv sovjetskih tenkova koji su umarširali u grad spalio student Jan Palach. Borac za ljudska prava Vaclav Havel je 1989. s balkona jedne izdavačke kuće održao poznati govor. Demonstracije na trgu pridonijele su kraju komunističke diktature. Ono što često iznenađuje posjetitelje u Pragu: trg zapravo nije trg, već 75 metara dugačak i 60 metara širok bulevar s mnogobrojnim kafićima, robnim kućama, prodavaonicama i mjenjačnicama. Trg je dobio ime po zaštitniku zemlje Vaclavu čiji se spomenik konjanika nalazi na gornjem kraju impozantnog Nacionalnog muzeja. Tu se također nalazi metro stanica "Muzej".

   Kuće plesa
   Ovdje se ne morate dugo zadržati, ali moderna građevina američkog arhitekta Franka O'Gehrya vrijedna je posjeta. Pražani su je prekrstili po uzoru na poznati plesni par "Ginger i Fred". Nedaleko od toga naći ćete Karlov most direktno na obali Vltave.

   Vojnik Švejk
   Pola Europe je pročitalo i zavoljelo mušičavog "Dobrog vojnika Švejka", po kojem je snimljeno mnogo filmova, između ostalog i onaj s Heinzom Rühmannom. Švejkov stalni lokal zove se "U Kalicha" (Kod čaše). Danas u ovom lokalu možete dobro jesti. Napomena: ako naručite veliko pivo, dobit ćete cijelu litru, malo pivo od pola litre je ovdje normalno. Navečer ovdje svira boemska muzika, a možete kupiti Švejkove suvenire. Umjerene cijene i dobra usluga pokazuju da se ne radi o nikakvom mamcu za turiste. Do "Kalicha" ćete stići za par minuta hoda od stanice Metroa "I.P.Pavlova".
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. DAN | ZAGREB - PRAG

  Polazak autobusa u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb,  peroni 502-506.   Vožnja preko Slovenije i Austrije uz kraća zadržavanja i odmore  tijekom  puta. Po dolasku u Prag smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju i upoznavanje sa gradom. Po želji grupe večera u jednoj od čuvenih praških pivnica. Noćenje.

  2. DAN | PRAG

  Doručak.  Odlazak u razgled grada:  NARODNO KAZALIŠTE,  KARLOV MOST - SREDNJOVJEKOVNI MOST DUG PREKO 500m, STARO MJESTO OBEĆNI DUM,  NAMESTI REPUBLIKA, PRAŠNA BRANA, RUDOLFINUM, NA PŘÍKOPĚ,  VACLAVSKE NAMESTI, SPOMENIK SV. VACLAVA NA KONJU, NARODNI MUZEJ, OPERA,… ŽIDOVSKA ČETVRT, SINAGOGA I GROBLJE. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme.  Povratak u hotel. Noćenje.

  3. DAN | PRAG 

  Doručak. Nastavak razgledavanja grada u pratnji vodiča: STRAHOVSKI SAMOSTAN, LORETO, HRADČANY, KATEDRALA SV. VIDA, BAZILIKA SV. JURJA, KAFKINA KUĆA, KULA DALIBORKA, KRALJEVSKI LJETNIKOVAC BELVEDERE,  MALA STRANA, PALAČA WALLENSTEIN , CRKVA SV. MIKULAŠA. Fakultativna vožnja brodom po Vltavi u   popodnevnim satima sa ručkom na brodu (švedski stol). Pripreme za novogodišnju noć. NEW YEAR'S PARTY u jednom od najboljih praških  barova/clubova uz DJ-a iz Zagreba ili na okićenim ulicama i trgovima Praga. SRETNA NOVA 2017.  Odlazak na  NEW YEAR’S PARTY u jednom od naj barova/clubova u Pragu. Noćenje.

  4. dan | PRAG – BEČ - ZAGREB

  Kasnije ustajanje. Produženi novogodišnji doručak. Vožnja prema Beču. Po dolasku u Beč razgled grada: RING, HOFBURG, STEPHANSPLATZ, KATEDRALA, KÄRTNER STRASSE, PARLAMENT, OPERA HAUS, RATHAUS... Slobodno vrijeme do povratka. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

  A-151116

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE

   Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV, video, WC), 3 noćenja s doručkom u hotelu po izboru, razgledavanja prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

   CIJENA NE UKLJUČUJE

   Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju, vožnju brodom po Vltavi s ručkom (švedski stol) 20€, WELCOME PARTY (uz piće dobrodošlice) – 30.12. –BAR&CLUB – 5€, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

   NEW YEAR’S PARTY 31.12. – BAR/CLUB  uz DJ-a iz Zagreba, šampanjac, u strogom centru Praga–20€

   WEB STRANICE HOTELA U PONUDI

   AKADEMSKI  HOTEL MASARYKOVA KOLEJ 2*( APP 2+2 TUŠ/WC), ŠIRI CENTAR  www.suz.cvut.cz/koleje/masarykova-kolej               

   REZIDENCE TOPOLOVA 3* (APP 2+2 i 2+3 TUŠ/WC,)   http://www.rezidencetopolova.cz

   HOTEL MASARYKOVA KOLEJ 3*  (svaka soba TUŠ/WC)    ŠIRI CENTAR  www.masarykovakolej.cz

   HOTEL CITY CLUB 3*   (svaka soba TUŠ/WC)    STROGI CENTAR  www.city-club.cz 

   HOTEL B&B 3 * SUPERIOR(svaka soba TUŠ/WC)  STROGI CENTAR  www.hotelbb.cz

   HOTEL 4 * (svaka soba TUŠ/WC) STROGI CENTAR