Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Nova godina u Istanbulu 2015 - 6 dana

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Istanbul, nekoć znan i kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad, danas je moderan, užurban velegrad. To je grad koji se jedini u svijetu prostire na dva kontinenta, a zbog jedinstvenog položaja ujedno je i sjecište različitih kultura i civilizacija koje se već stoljećima skladno isprepliću i nadopunjuju. Ovaj veliki mozaik Istoka i Zapada uistinu ima mnogo toga za pokazati, od rimskih akvedukta, bizantskih crkava, monumentalnih muzeja, velikih džamija s impresivnim minaretima, ali ponajprije svoju nadaleko poznatu gostoljubivost, prijateljsku i živahnu atmosferu njegovih ulica, restorana, kavana, trgova, bazara... Bez obzira iz kojeg razloga nam se priključite na ovom putovanju, budite sigurni da je Istanbul grad koji nudi brojna iznenađenja i jednostavno ostavlja bez daha.
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  VRIJEDNOST VIŠE:
  *u paketu 3 izleta - krstarenje Bosporom je GRATIS!

  PLUS: *gratis ishođenje vize

  *5 noćenja s doručkom
  *izuzetno kvalitetni hoteli 3*/4*  
  *bez noćnih vožnji    
  *posjet najvišoj džamiji u Turskoj - grad Edirne

  1. dan | 28.12.2014., nedjelja | ZAGREB – PLOVDIV
  Naše putovanje započinje u Zagrebu, u 05:30 sati na Autobusnom kolodvoru (peroni 502-506), a nastavlja se vožnjom prema Republici Srbiji  do Plovdiva. Po dolasku smještaj u hotel. Predlažemo šetnju gradom. Noćenje.

  2. dan | 29.12.2014., ponedjeljak | PLOVDIV – EDIRNE - ISTANBUL
  Nakon doručka krećemo prema Edirne, posjetit ćemo veličanstvenu džamiju Selimiju u staroj Osmanskoj prijestolnici Edirne. Sagrađena je 1575. godine kao remek djelo najpoznatijeg Osmanskog arhitekta Sinana po narudžbi Selima II - sin i nasljednik Sulejmana Veličanstvenog. Selimija je poznata po najvišljim minaretima u Turskoj, po kupoli koja se uzdiže 1,2 m više nego kupola Aja Sofije te po izuzetno elegantnim i svijetlim interijerom. Nastavljamo prema Istanbulu.Dolazak u kasnim popodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora vodimo vas u ugodnu šetnju i prvo upoznavanje sa starim dijelom Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje.

  3. dan | 30.12.2014., utorak | ISTANBUL
  Nakon doručka odlazimo u stari dio grada te razgled slijedećih znamenitosti sa lokalnim vodičem: Aja Sofije, remek-djela bizantske arhitekture, hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa, džamije Sultana Ahmeta (Plave džamije) iz 17. stoljeća. Poslijepodne je rezervirano za vaše slobodno uživanje u gradu ili posjet Dolmabahce palače koja će vas očarati. Dolmabahce dvorac je ekstravagantna palača sagrađena u rokoko stilu. Sultan Abdul Mejid želio je imati svoju verziju Versaillesa te je ovu palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer ovoliko materijalno bogatstvo nikako nije mogao osigurati sam. Ovdje se ujedno i vidi sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus. Palača se može posjetiti samo u okviru grupnih posjeta. Slobodno vrijeme. Predlažemo fakultativno odlazak na tursku večeru sa uključenom večerom, programom s trbušnim plesačicama, 2 pića po izboru.  Noćenje.

  4. dan | 31.12.2014., srijeda | ISTANBUL
  Nakon doručka odlazimo u Topkapi palače koja je tijekom 400 godina služila kao sjedište sultana. U njoj se čuva impresivna kolekcija blaga, međuostalim čuva se i Smaragd. Ujedno se ovdje nalazi i vrijedna kolekcija kristala, srebra i kineskog porculana. Zanimljivo je svakako pogledati harem, labirint intriga i centar svađa. Posjetitelji Topkapi palače mogu vidjeti i važne relikvije poput kosti ruke svetog Ivana Krstitelja kao i zub, otisak stopala i pramen kose islamskog proroka Muhameda. Također popularnoj tv seriji nije dozvoljeno snimanje u današnjem muzeju ali vama je dozvoljeno osim same palače posjetiti i HAREM – koji će vam vrlo jasno dati sliku onog vremena i pojasniti vam položaj tadašnjih žena. Slijedi krstarenje brodom po Bosporu, rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale rese drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. Nakon krstarenja slijedi obilazak egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva. Slobodno vrijeme uz mogućnost posjeta Kapali čaršije, jednog od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji kroz labirint otprilike 4000 dućana te eventualnoj kupovini. Doček Nove godine na gradskim trgovima i ulicama. Noćenje.

  5. dan | 01.01.2015., četvrtak | ISTANBUL - SOFIJA  SRETNA NOVA GODINA!  
  Doručak. Polazak prema Sofiji. Po dolasku u Sofiju (kasno poslijepodne) slijedi šetnja  gradskom jezgrom i upoznavanje sa najvažnijim spomenicima Sofije: KATEDRALA ALEKSANDRA NEVSKOG, CRKVA SVETE SOFIJE, ZGRADA PARLAMENTA, TRGA ALEXANDRA BATENBERGA, PREDSJEDNICKA PALACA, ROTUNDA SV. JURAJA, RUSKA CRKVA SV. NIKOLAYA, NARODNO KAZALISTE, CRKVA SV. PETKE SAMARDZIJSKE, OSTACI RIMSKE SERDIKE I T.D. Smještaj u hotel. Noćenje.

  6. dan | 02.01.2015., petak | SOFIJA - ZAGREB
  Nakon doručka krećemo prema Zagrebu s planiranim dolaskom u kasnim večernjim satima.

  BP-1814

  GARANTIRANI POLAZAK !


  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE
   Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja, 2 noćenja s doručkom u Bugarskoj, hotel 4*, dvokrevetne (Sofija i Plovdiv), 3 noćenja s doručkom u Istanbulu, hotel 3* ili 4* (prema izboru), dvokrevetne sobe, razgledavanja prema programu i turističkog pratitelja tijekom puta, razgled Istanbula u pratnji stručnog mjesnog vodiča, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

   CIJENA NE UKLJUČUJE
   Ulaznice za objekte i muzeje koji se individualno posjećuju; vožnja brodom po Bosporu (uključen i lokalni vodič): € 25 po osobi; TURSKA večera uz folklorni program: € 40 po osobi; Sultan Ahmet (ulaznica za Plavu džamiju, Aya Sofiu, Topkapi muzej sa lokalnim vodičem): € 45 po osobi; posjet haremu u Topkapi palači sa vodičem: € 10 po osobi; ulaznica za Dolmabahce palaču (uključen i lokalni vodič): € 30 po osobi; doplatu za jednokrevetnu sobu - 600 kn; putno osiguranje; viza za Tursku (doplata pri uplati aranžmana ukoliko želite da vizu ishoduje agencija) – 130 kn.

   Napomena: za izlete – minimalno 15 prijavljenih osoba

   Popusti
   Djeca do 2 godine: besplatno. Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe: 20% popusta u trokrevetnoj sobi.
   Treća osoba u trokrevetnoj sobi: plaća redovnu cijenu.

   Granične, vizne i zdravstvene formalnosti  
   REPUBLIKA TURSKA je od 10.4.2014. uvela vizu za hrvatske državljane online. Nakon spomenutog datuma viza na granici u obliku naljepnice ili viznog štambilja izdavat će se samo u iznimnim slučajevima te će se u potpunosti koristiti sustav E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr ili u poslovnici agencije. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

   Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

   Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

   Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.
   Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
   Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.