Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Nova Godina u Grčkoj 2016 - 8 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus, Brod
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | 29.12. | ZAGREB-RIJEKA-VENECIJA

   Polazak grupe s autobusnog kolodvora u Zagrebu u 04.00h, peroni 502-506. Vožnja preko Rijeke te moguć ukrcaj putnika na Vratima Jadrana u 06.00h. Nastavak prema Veneciji, ukrcaj na brod Anek Lines, smještaj u kabine. Polazak broda u 12.00h. Tijekom plovidbe, putnicima su na raspolaganju restorani, salon igara, duty-free, dućan, caffe barovi  i dr. Noćenje na brodu.

   2. dan | 30.12. | VENECIJA-PATRAS

   Pristajanje u Patras u večernjim satima oko 21.00h. Iskrcaj iz broda. Odlazak do hotela na putu od Patrasa prema Ateni. Smještaj u sobe, noćenje.

   3. dan | 31.12. | ATENA

   Doručak. Vožnja prema Ateni. Razgled grada uz stručnu pratnju: Parthenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk, smjene straže na Sintagmi i dr. Slobodno predvečerje za pripreme za novogodišnje slavlje na ulicama i trgovima Atene. Noćenje. SRETNA NOVA 2016. GODINA!

   4. dan | 01.01. | PIREJ-SOUNION-GLIFADA

   Kasniji doručak. Slobodno prije podne za odmor, šetnju,... Poslijepodne odlazak u razgled Pireja, atenske luke, pa sve do rta Souniona - razgled hrama boga Posejdona izvana (mjesto sa najljepšim zalaskom sunca). U povratku vožnja kroz Glifadu koja je središte atenske rivijere s velikim brojem restorana i kafića. Povratak u Atenu i noćenje u hotelu.

   5. dan | 02.01. | KORINT-EPIDAURUS-NAPULION-MIKENA

   Doručak. Odlazak u pravcu Korintskog kanala (razgled). Nastavak prema poznatijoj Argolidi koja obuhvaća: Epidaurus – razgled lokaliteta u kojemu se nalazi  antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (koje je ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; Napulion – razgled prvog glavnog grada Grčke u kojemu ćemo vidjeti venecijansku utvrdu uokvirenu s prilazom od 857 stepenica koja dominira gradom. Mikena - razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture. Povratak u Atenu u predvečerje. Fakultativni odlazak u tipičnu grčku gostionu u dijelu grada zvanom Plaka na večeru uz «Sirtaki« glazbu. Noćenje.

   6. dan | 03.01. | ATENA-DELFI-PATRAS

   Doručak. Slobodno jutro za kupovinu ili posjet nekom od muzeja (muzej Akropole, Arheološki,...). Odlazak iz hotela te vožnja do Delfa, najvećeg proročišta antičkog doba. Po dolasku razgled hrama boga Apolona, ostataka kazališta i stadiona. Nastavak vožnje prema Patrasu. Po dolasku ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak u 23.59h. Noćenje.                              

   7. dan | 04.01. | PLOVIDBA

   Plovidba uz mogućnost korištenja svih usluga broda.

   8. dan | 05.01. | VENECIJA-PADOVA-RIJEKA-ZAGREB

   Dolazak u Veneciju oko 7.00h, iskrcaj s broda  te nastavak vožnje prema Padovi. Po dolasku razgled grada u pratnji vodiča te kraće slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Rijeci/Zagrebu. Povratak u Rijeku oko 14.00h, a u Zagreb oko 17.00h.

   AZ-11115

   GARANTIRANI POLAZAK

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus
   • Brod

   Napomene

   • Cijena se temelji na min. 40 uplaćenih aranžmana i obuhvaća kako slijedi

    Autobusni prijevoz tijekom cijelog putovanja, prijevoz brodom na relaciji Venecija-Patras-Patras-Venecija sa smještajem u 1/4 kabinama (unutarnje, bez prozora), smještaj u hotelima 3* u okolici Patrasa i Ateni na bazi noćenja s doručkom, razgledi Atene, Argolide(Peloponeza), atenske rivijere i Delfa, pratnju grupe, organizaciju putovanja, zakonsku jamčevinu.

    Brodar zadržava pravo smještaja u kabinu AB4 ili A4 s korištenjem kao AB2 ili A2.

    FAKULTATIVNO (neobavezno) pri rezervaciji

    Doplata za 1/1 unutarnju kabinu: 1490 kn po osobi         

    Doplata za 1/1 vanjsku kabinu: 1550 kn  po osobi                                                                         

    Doplata za 1/2 unutarnju kabinu: 450 kn po osobi          

    Doplata za 1/2 vanjsku kabinu: 620 kn  po osobi

    Doplata za 1/3 unutarnju kabinu: 295 kn po osobi                  

    Doplata za 1/3 vanjsku kabinu: 390 kn po osobi

    Doplata za 1/4 vanjsku kabinu: 235 kn  po osobi

    Doplata za 1/1 sobu u hotelu: 690 kn

    Doplata za večeru u Plaki : 290 kn po osobi

    Popusti za djecu do 12g (zbrajaju se)

    U hotelu samo u sobi 1/3 na trećem ležaju -250 kn (1/4 soba nema), na brodu u svakoj kabini -60 kn po dijetetu

    NAPOMENA

    01.01. su svi lokaliteti zatvoreni (ostaci hrama na rtu Sounionu se lijepo može vidjeti i izvana)!

    Cijena ne uključuje

    Ulaznice za arheološke lokalitete, a trenutno iznose:

    * Akropola - 12 Eura , Delfi - 9 Eura, Mikena - 8 Eura, Epidaurus - 6 Eura

    OPĆE INFORMACIJE

    VRIJEME : Prilikom ulaska na brod satove pomaknuti jedan sat naprijed jer sva događanja na brodu i u Grčkoj odigravaju se po grčkom vremenu.

    NOVAC : Euro

    KREDITNE KARTICE: U skoro svim trgovinama i restoranima prihvaćaju kreditne kartice MC/EC i VISA, a amex i DC nešto rijeđe.

    TELEFONIRANJE: najjeftinije je pomoću kartice koja košta 3 Eura, a kupuje se na novinskim kioscima. Jedna kartica dovoljna je za dva - tri razgovora sa Zagrebom. Telefoniranje iz hotelske sobe je tri puta skuplje.

    VODA: voda iz vodovoda je pitka, ali preporučamo kupovinu flaširane vode.

    TRGOVINE: u turističkim centrima otvorene su utorkom, četvrtkom i petkom do 21.00 sat. Ponedjeljkom, srijedom i subotom većina ne radi iza 15 h. Prodavaonice sa suvenirima otvorene su do kasno u noć. U nekim trgovinama možete se pogađati za cijenu (svakako pri kupnji zlata, prostirki, kožnih proizvoda).

    SHOPPING: Kožni proizvodi, keramika, zlatnina, ručno napravljene torbe, čipke, slatkiši, alva, suhe smokve, bademi, grožđice, domaći med….Cijene odjeće i obuće su iste kao u zapadnoj Europi.

    TIPIČNA GRČKA JELA: MUSAKA, PASTITIO - makaroni s mljevenim mesom i sirom - zapečeno, SOUVLAKI - ražnjići od mlade ovčetine, govedine ili piletine, STIFADO - gulaš s lukom i paradajzom, GYROS - komadići mesa u kruhu, MEZE - predjelo, HORIATIKI - grčka salata, RESTINA - vino od grožđica, OUZO - rakija, FRAME - ledena kava, METAXA - najpoznatiji grčki konjak.

    CIJENE JELA I PIĆA: jedan obrok na brodu iznosi između 10 – 15 Eura, piće - sokovi cca 2 Eura. Flaširana voda (male flaše) – 0,5 – 1,00 Euro.  Slične su cijene i na kopnu- osim na lokalitetima gdje su cijene veće.

    ČUVANJE IMOVINE I DOKUMENATA: Prilikom razgledavanja grada dobro čuvati ručne torbice zbog opasnosti od džepara.

    NEKOLIKO GRČKIH RIJEČI: POZDRAVI:  dobar dan - kalimera, dobra večer - kalispera, laku noć – kalinikta. RIJEČI KOMUNIKACIJE: da - ne, ne - ohi, izvolite - oriste, molim - parakalo, gdje - pu, koliko - pos, danas - simera, sutra - abrio, jučer - htes, kruh - somi, meso - kreas, voda - vero, hladno - krio, malo - ljigo, čaj - čaj, kava - kafes, piva - bira, vino - krasit.

    Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr.

    Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

    Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne pruzima odgovornost.

    Organizator zadržava pravo promjene redosljeda realizacije programa.

    Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

    VAŽNA NAPOMENA

    Na ovom programu nemamo posjet Meteori zbog mogućih vremenskih neprilika (vrlo visoka nadmorska visina gdje većinom padne snijeg, poledica, uske i strme ceste) autobusi ne mogu dovesti putnike do samih manastira.