Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Nova godina u Budimpešti 2017 - 3 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Budimpešta: Četvrt dvorova, Dunav i peštanska vreva

    "Kraljica Dunava" ili "Pariz istoka" je jedno od dragih imena kojim se mađarski glavni grad kiti. Budimpešta se lijepo skrasila na obali Dunava i bez pretjerivanja se može reći jedan od ljepših gradova.. Mađari imaju, slično kao Francuzi veoma veliku povezanost kao i veliki respekt prema svome gradu. To je jedini milijunski mađarskig rad koji je  duhovni, kulturni, znanstveni i plitčiki centar. To se vidi i iz svakodnevne jezične uporabe, ne kaže se samo tako "Idem u budimpeštu" već "visoko na Budimpeštu". Budimpešta u sadašnjoj formi egzistira tek 130 godina, nakon što su se spojili Budim i Pešta.
     


    Budimpešta se sastoji iz dva u potpunosti različita dijela grada, a ujedno je podijeljena i na 23 okruga: Budim se nalazi na lijevoj strani Dunava, odnosno zapadno, i više se karakterizira kao brežuljkast krajolik. Ovdje se nalaze luksuzni stanovi, mnogobrojna veleposlanstva, što pripada svjetskoj kulturnoj baštini pripadajuća čevrt dvorova, kao i Buda brežuljci, na kojem se stanovnici glavnog grada rado odmaraju.

    Pešta se nalazi istočno od Dunava, geografski gledano prije bi se reklo da je na ravnici i iznosi dvije trećine gradske površine, tako da tu živi i većina gradskog stanovništva. Pored znamenitosti kao što je Trg junaka, Szecheny termalne toplice s gospodom koja igraju šah, nalazi se parlament, trgovine, i tu se odvija cjelokupni život mađarske metropole. Kroz tu višestrukost je sigurno da će svaki budimpeštanski posjetilac naći nešto za sebe, gradski život i vreva su na peštanskoj strani, dok je budimska strana nešto mirnija, ali ništa manje zanimljiva s brojnim muzejima, tako da su obadvije strane zanimljive za posjetitelje. Ne smijemo zaboraviti Margaretin otok, gdje se od sve te vreve možete odmoriti.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. DAN | ZAGREB - BUDIMPEŠTA 

   Polazak u 6:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506.   Vožnja prema Budimpešti uz kraća zadržavnja i odmore tijekom puta.  Dolazak u Budimpeštu oko podneva. Panoramski razgled.  Smještaj u hotel.  Odlazak u razgledavanje grada :  CITADELA NA BRDU GELLERT, RIBARSKI BASTION, KRALJEVSKI DVOR NA BUDIMU, CRKVA MATIJAŠA KORVINA, LANČANI MOST,...  Odlazak na WELCOME PARTY. Noćenje.

   2. DAN | BUDIMPEŠTA NOVA 2017.

   Kasnije ustajanje. Produženi novogodišnji doručak. Nastavak razgledavanja grada u pratnji vodiča: ANDRAŠEVA AVENIJA, TRG HEROJA, KATEDRALA SV. STJEPANA, ZGRADA PARLAMENTA, ZGRADA OPERE… Fakultativna večera u tradicionalnoj čardi uz mađarske specijalitete i cigansku glazbu, ples... Pripreme za novogodišnju noć.  NEW YEAR'S PARTY u jednom od najboljih budimpeštanskih klubova ili na prekrasno okićenim gradskim trgovima....SRETNA NOVA 2017. Noćenje.

   3. DAN | BUDIMPEŠTA - ZAGREB

   Doručak. Šetnja i uživanje u NOVOGODIŠNJOJ BUDIMPEŠTI. Čarobna fakultativna vožnja brodom po Dunavu uz čašu šampanjca. Odlazak u pravcu Balatona.  Fakultativni  ručak. Kraći odmor.  Nastavak puta prema Zagrebu uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta.  Dolazak u Zagreb  u večernjim satima.

   A-1011216

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video,WC), 2 noćenja s doručkom u hotelu po izboru, razgledavanja prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju,  WELCOME PARTY (uz piće dobrodošlice) – 30.12. – PUB&BAR – 5€, čarobna fakultativna vožnja brodom po Dunavu uz čašu šampanjca 13€, večera u Čardi s folklornim programom 25€,  ručak na Balatonu, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

    NEW YEAR’S PARTY 31.12. – PUB&BAR

    DJ iz Zagreba, šampanjac, klub u strogom centru Budimpešte – 20€